Neurologie u předčasně narozených dětí. Máte podobnou zkušenost?

milada90
25. kvě 2024

Dobrý den, hledám paní se zdravou předčasně narozenou holčičkou, která má stejný problém s očkováním jako já. Mojí holčičce je již 1 rok a téměř 8 měsíců a nemá ještě všechna očkování za sebou. Neustále jezdím 40 km za neurologem a i když je vše v pořádku, zdá se mi jako bychom byly jen dalším výdělkem pro doktory. Kamarádky z porodnice, které měly stejný problém jako já, s kterými jsem ležela na pokoji, neurologa navštívit doteď nepotřebovaly. A jejich předčasně narozené děti jsou očkovány v termínu. Najdu maminku která má podobnou zkušenost? Je tady maminka se zdravým předčasně narozeným miminkem, která má zprávu od neurologa a dovolila by mi nahlédnout, abych věděla v čem jsou zprávy odlišné? Děkuji moc

sangina
27. kvě 2024

Dobrý den klidně mi napište...jsem matkou nedonošených dětí....ráda poradím..

merenwenlilith
29. zář 2024

@milada90 já se chystám se synem nyní, kdy mu je 15m poprvé na neurologii, mám podezření na epilepsii, zároveň má již půl roku potvrzenou triselnou kylu s nutností zákroku, po konzultaci s dětským chirurgem jsme čekali, dokud nebude jasné, zda se mu nerozvinou nějaké potíže, protože v porodnici nám ho navíc narazili a skončil na JIP s pozdní novorozeneckou sepsí...a to přesně v den, kde ho měli pouštět...z toho se dostal a kromě fakt nehezkých novorozeneckých kolik a velkého psychomotorického neklidu před usnutím, byl až do roka v podstatě naprosto zdravé miminko... Pak jsem si začala všímat, že často kouká jakoby do dálky a následně jsem zjistila, že to může být známka počátku epilepsie, tak uvidíme, jak to s ním dopadne. Pokud by Vás i tak pak zajímala zpráva z neuro, ráda dodám. Já očkování odkládám (má 2 dávky hexy, s dalšími chci počkat až po té neurologii a zákroku..) cíleně...nekompenzovaná epilepsie je přímo v dočasných kontraindikacích v příbalovém letáku vakcíny a operační zákrok v podstatě také. S tím má zase problém naše pediatra, ta by to bodala hlava nehlava, stav nestav🙈🫣😅