Dobrý den mám dotaz.
Kamarádka snama byla cely den semnou i mým synem a až teď večer když se její malý vykoupal měl nějaké pupinky mysli si ze to jsou neštovice tak se chci zeptat za jak dlouho by se to projevilo u mého syna? Jedeme příští týden na dovolenou tak jsme z toho docela hotova děkuji.
Dcera dostala neštovice přesně po třech týdnech, co se vysely u syna, takže týden až tři týdny.
@eva118 ale nemusí je chytit vůbec ne? Nebo aspoň jsem to četla :/
@lenkajan tak budu věřit ze to nechytnul 🙄
@lucaaaaaaqa Nemusí, já je chytila až ve třinácti, do té doby mě mamka brávala do práce vždycky, když je tam měli- pracovala v mš a chtěla, ať už to mám za sebou.
@lucaaaaaaqa pokud letite, tak pozor nemusi vas vzit na palubu, tak at tam neuvaznete.
@eva118 tak doufám ze to teď bude nás případ byla bych rada kdyby to měl za sebou samozdrejme ale zrovna teď a ještě když jedeme poprvé sním 🙄
@hojda nene jedeme autem pravé ale stejně co by tam kde dělal 😭
@lucaaaaaaqa kam jedete?
@eva118 Chorvatsko 🙄 přidávám foto do rána mu jich prý par zmizelo 💁♀️ Tak těžko říct
@lucaaaaaaqa Nemusí je dostat. Muj starší syn mel neštovice a mladší je vůbec nedostal. A to byli celou dobu spolu , pili ze stejného hrníčku. A mladší proste nic.
@lucaaaaaaqa bacha ale teď je má mladší a starší nikam nesmí 14 dní
omlouvám se, že se vtírám s dotazem: moje děti 9 a 6 let neštovice bohužel v raném věku neměly a bojím se, aby je vůbec ještě v dětství chytly, nikde nejsou....nechaly byste je záměrně nakazit, aby to měly za sebou nebo raději ne? nechci je v dospělosti vystavit riziku neplodnosti, ale zase záměrně nakazit se mi taky nechce...děkuji za radu...
@eva118 když jsi měla neštovice až ve 13, nezůstaly ti nějaké jizvičky?
@lucaaaaaaqa u nás to bylo vždy po 14 dnech. Starší od spolužáka ze školky, mladší od staršího.
@victress Manzel mel nestovice az v puberte a tedy dodnes si pamatuje, jak to bylo hnusne a svedive. K tomu horecky a unava. Ale tedy plodnost mu to neovlivnilo 😉.
Dala bych tomu cas do veku 10 let, pak zkusila zamerne a pokud nic, tak bych casem a vekem uvazovala o ockovani nebo minimalne to prizvukovala detem at se rozhodnou v dospelosti.
@lucaaaaaaqa Jestli mu nějaké pupínky zmizely do rána, tak to asi nebudou neštovice. Já si tu pamatuju právě diskuzi, kdy taky maminka řešila, jestli jet k moři. Neštovice malá nkonec měla a místní radili, ať s ní chodí co nejvíce do moře, že to vysuší. Osobní zkušenost nemám, bála bych se fleků od slunce.
@eva118 moc děkuji nakonec to jsou jen potnicky tak diky bohu 🍀
@lucaaaaaaqa Bohužel zrovna u neštovic je inkubační doba hodně dlouhá. Většinou 7-14 dní, ale můžou to být i 3 týdny.