Ahoj, potřebuju radu někoho znalejšího - mám termín porodu v půlce prosince a tou dobou i 3 letou dceru, která teď od září nastoupí do školky. Vzhledem k tomu, že je to jednotřídka, je výskyt různých nemocí asi o to vyšší. Nebude problém mít malou doma od začátku prosince nějakou dobu, byť mi bude líto, že sotva si zvykne na školku, zas z ní na cca 2 měsíce vypadne, ale bojím se, aby mi nedotáhla domů neštovice. Je možné, že nebudu kojit a miminko bude na UM. Mám nechat dceru naočkovat na neštovice? Nebo jak to řešit? Zas se mi nelíbí, že vakcína je prý na cca 7 let, to už bude velká a neštovice už nejspíš nikdy neprodělá... :-/ Co je nejlepší udělat? Samozřejmě se půjdu poradit s doktorkou, ale kdybyste měl někdo zkušenost, sem s ní. Díky moc.
Ahoj mám také dítě narozené v prosinci předčasně a starší normálně do školky chodil ,školka je větší riziko nákazy ,ale stejně s ní nebudeš sedět doma takže to chytne jinde já bych jí ve školce nechala
Osobně bych to neřešila. Dcerku bych poslala do školky. Nám se má druhý prcek narodit teď v září, dcera sice chodila do školky už loni, ale přibudou nováčci a s nimi nové nemoci. To bych dceru nemohla pustit do školky vůbec, kdybych furt řešila nemoci. Nakazit neštovicemi jsem se ji snažila letos v dubnu a nevyšlo to, ale je pravda, že celý červen jsem ji nechala doma, protože v polovině června jsme jeli k moři a na konci června jela k moři zas s našima, nechtěla jsem, aby ty neštovice chytla a vysypaly se jí tam, měla by zkaženou dovču, nicméně ve školce ale měli v tu dobu úplnou epidemii, polovina školky byla doma s neštovicema. Asi bych to řešila až to bude aktuální, příp. omezila školku v tom prosinci, ale je to škoda, budou besídky a čert a Mikuláš, Vánoce, ve školkách bývají akce. Očkovat bych ji nenechala.
Taky jsem to tak měla. Starší chodil do školky. Hodně jsme posilovali imunitu, vitamíny, ovoce, ovocné šťávy.
Neštovice starší prodělal cca v březnu, malý se osypal pouze 4mi neštovičkami. Tím to haslo. Byl plně kojený a dr říkala, že to už má asi za sebou, ale že mohu počítat s tím, že neštovice prodělá ještě jednou. Zatím má 5 a ještě se tak nestalo přestože ve školce neštovice byly.
Za mě prcka do školky dej, cokoliv můžete chytit i v obchodáku nebo od domácích návštěv
Mela jsem takto doma starsi deti asi pet mesicu. Detska lekarka jim napsala papir pro skolku.
Normalne do skolky chodil, byd onemocnel,tak mimi nic nechytlo. A to mel napr. Hned z kraje zanet spojivek...a ja jsem si behem dne alespon odpocala a syn se nenudil...Neresim to, onemocnet muze i v cekarne u Mudr. Kdyz pujdete s mimim..a treba zrovna nestovice u nas ve skolce za 2r nemel nikdo...
@luciiinka87 Nechala bych ji doma. Ta vakcína není zrovna spolehlivá a případná nákaza má pak ještě horší průběh. Navíc, to nejsou jen neštovice, co bude tahat ze školky. Ze začátku marodí školkový děti v jednom kuse.