Neštovice - svědění. Co pomohlo?

meggie12345
10. dub 2022

Ahoj holky, co pomohlo vašim dětem proti svědění při neštovicích?🙏 Syn je bohužel chytil od staršího brášky a má těch pupínků moc, svědí ho to. Ještě mu není ani rok, takže mu těžko vysvětlím, aby se nedrbal 🙄 Jak ho to svědí, tak samozřejmě pláče a nemůže spát. Noc byla jedna velká hrůza a úplně se děsím té dnešní, protože mu přibývají stále nové a nové pupínky ☹ Natřít se moc nenechá a v obličeji si to hned setře. Nemáte nějakou radu?

zmrzlinka
10. dub 2022

@meggie12345 Fenistil kapky nebo Dithiaden tablety

denninka22
10. dub 2022

@meggie12345 Vím, že se často píše, že se děti nemají koupat, ale u nás teď neštovice dolecujeme a proti svedeni dceři nepomohlo žádné mazání, ale jeden den se vykoupala v ovesné lázni a druhý v odvaru z repiku. Fenistil nezabral, koupila jsem Zyrtec, mazeme Imazolem. Nevím, co z téhle kombinace zabralo. Předtím jsme měli Betadine a Virasooth a obojí jí bylo nepříjemné. A aby se sama nedrbala, tak jsme ji jakoby dlaněmi drbali/hladili my.

merope
10. dub 2022

Hlavně Fenistil - podle lékárníka je to hlavní lék na neštovice, měl by opravdu léčit (snížit množství pupínku / zabránit dalším výsevům). Nevím, zda to pomohlo či nikoli, kombinovali jsme více věcí, ale začátek čtvrtek večer, od pátku 3x denně Fenistil (kapky) a posledních pár pupínků v neděli, ty už ani "neuzrály" a zase zmizely.

My teda v té největší krizi mazali vším, co bylo po ruce a po cca 15 minutách. Rychlá sprcha i 2x denně může taky snížit svědění. Koupání je rizikové kvůli infekci - ale pokud před tím pořádně umyjete vanu / vaničku a bude to pomáhat, tak lepší než škrabání.