Neštovice před dovolenou, máme zůstat doma?

paolin84
27. srp 2016

Ahoj, máme týden před dovolenou do Chorvatska. Synovi naskočili pupínky v podobě stipancu od mušek. Nejsem si jistá zda to jsou neštovice. Jsou červené bez puchýřů. Má to na obličeji na rukou. Ruce záda nohy nemá nic. Co vy si o tom myslíte? 😖 máme risknout dovolenou i když je to zaplacené a peníze by nám nevrátili nebo doma zůstat? Poraďte mi. Nemá někdo zkusenost?

lv
27. srp 2016

ne

lv
27. srp 2016

neštovice začínají spíš na trupu, pak hlava, pak teprve končetiny..počkej, jestli se za den nenalijí do puchýřků. Stejně bych šla k lékaři, když máte odjíždět, aby se to tam nezhoršilo. To ne je odesláno omylem dřív.

kocour1
29. srp 2016

Neštovice postupují hrozně rychle, do pár hodin jich bude mít násobek, takže pokud se pupínky nešíří, tak to můžou být nějaké štípance...nejprve to začíná na hlavě, na trupu...ale jak jsem psala, bude se vysýpat, pokud to jsou neštovice...jinak s neštovicemi bych na dovču nejela - je to hodně infekční a hlavně dítě nesmí na slunce, museli byste být stejně v bytě...dcera dostala neštovice den před odletem do Bulharska - bohužel...pojištovna něco vrátila, ale i tak to naštvalo...to je prostě smůla...držím palce, ať je to v pohodě🙂

martikax
29. srp 2016

Neni to pata nebo sesta nemoc?predchazely horecky??pupinky jsou 3 dny,my to chytli pred dovolenou tesne a jeli jsme..v letadle uz bylo po pupincich🙂

ev.ka
29. srp 2016

Nebo by to mohla být nemoc "ruce nohy ústa"
puchýřky na rukou a nohách (plosky) a v puse aftíky
záležitost na týden, raději bez pobytu na slunci
nakažlivé pro další děti, dospělí většinou odolávají, ale když ne, mají horší průběh

paolin84
autor
15. zář 2016

Ahojky takze nestovice to nebyly. Byly to stipance od musek. Mame to dal pac si to syn roskrabal a zustaly bolacky. Na dovce jsme byli a uplne v pohode. Horecky nemel vubec.