Neštovice nebo něco jiného?

anguly
26. říj 2015

Ahoj. Můj 9měsíční chlapeček je od soboty hrozně mrzutý, moc nechce papat jen mlíčko ode mě... V sobotu večer měl trošičku zvýšenou teplotku... ale jinak neměl rýmu, kašel nic. V neděli cca 3x zakašlal, teplotka se spravila a zase nic... pořád je mrzutý, málo papá. Ale od té soboty měl na obličeji asi 3 pupínky a na zádech jeden.

Teďka je pořád mrzutý, a na těch zádíčkách a na obličejíčku má ode dneška takové drobounké pupínky, některé jsou rudé jiné v barvě kůžičky. Podle obrázků co jsem našla na netu si nejsem jistá jestli to jsou neštovice v začátku... Jak dlouho to obvykle trvá, než se robátko osipe?

Chtěla jsem s ním zítra zajít k doktorce, ale já jsem z ní hrozně vystresovaná... Když jsem tam naposledy s mrňousem čekala v čekárně, tak tam nějaký mamině vynadala, proč sedí s dítětem s infekční nemocí v čekárně a nezaťuká (jak má asi chudák mamina poznat, že je to infekční, jsem nepobrala).

Díky moc za rady

helabella
26. říj 2015

Když jsem měla u našich dětí podezření na neštovice, tak jsem doktorce zavolala a domluvila se s ní kdy můžu přijít. Jinak u neštovic se ty pupínky postupně nalívají tekutinou, takže se trochu mění. A je hodně individuální jak komu naskáčou -- u nás starší dcery to měly hrozné, pupínky úplně všude a syn jich měl jen pár.

diniki
26. říj 2015

Malá měla 1 pupínek a druhý den už byla celá osypaná. Ale je pravda, že někdo má jen pár pupínků a to je celé. Jako helabella jsem doktorce zavolala a domluvila se na konkrétní čas a navíc jsme nešli přes čekárnu. Pupínky bývají jakoby vodové.

Tak snad to neštovice nebudou 🙂, a když ano, tak ať máte hladký průběh.

O tom našem si můžete přečíst tady: http://blogujicimaminy.blogspot.cz/2013/07/je-l...