Neštovice nebo jen viróza?

8. říj 2023

Dva týdny zpět došla zpráva ze školky, že se objevily u jedné holčičky neštovice. V pátek měla dcera 3x řídší stolici, objevily se i vysoké horečky, včera zvracela. Dnes už je úplně v pořádku, ale četla jsem, že by to mohly být předsymptomy neštovic. Myslíte, že by to fakt mohlo být ono nebo prostě jen střevní viróza? Dnes ještě žádný pupínek nemá, celý den ji kontroluji, ale podle inkubační doby by to mohlo sedět.

petulkadodo
8. říj 2023

Dokud se neobjeví puchýřky, těžko říct. Syn byl 2 dny před neštovicemi víc unavený a míň jedl, jinak žádné symptomy neměl. První den jen 2 pupínky, které vypadaly jako od komára, až další den se jich objevilo víc a už to bylo jasné.

autor
8. říj 2023

@petulkadodo Já četla na internetu, že by se pupínky měly objevit do 24-36 hodin od horečky. Což už je, dostala ji v pátek v noci. Tak jsem z toho taková nesvá. Kolik měl syn let? Dcera má teprve 2,5, tak nevím, co čekat.

zmrzlinka
8. říj 2023

Tak jestli měla průjem a zvracela ,tak je to spíš střevní viróza.

petulkadodo
8. říj 2023

Bylo mu 2 a 3/4 když měl neštovice. A teplotu měl jen zvýšenou první dva dny s prvním výsevem. Ta horečka mohla být klidně ke střevní viróze. Nebo horečka a za 2 dny vyrážka může být i nějaká ta 5/6/7 nemoc. Než se to vysype, tak to opravdu nejde poznat.

atraps
8. říj 2023

U dcery ve školce se neštovice ve třídě objevili začátkem prosince. Ptala sem se učitelky, či dceru máme nechat doma. Prej ne, AK nemá pupínky a cítí se ok, nech do školky chodi. Do školky chodila pořád, chytla to na Vánoce. Pupínek sem ji objevila na zadku první. Možná je to i váš případ. Píšete, že jsou to 2 týdny zpátky. Takže zřejmě neštovice.