Neštovice. Může už do školky?

5. říj 2024

Ahoj, dcera (3 roky) před 2,5 týdny dostala neštovice. Lehký průběh, spíš menší pupínky, jen do 10 velkých. Teď už má jen větší/menší stroupky, které postupně odpadávají.
Je stále infekční? Poslali byste už dítě do školky nebo nechali ještě 3. týden doma? Týden je ve stavu, kdy kromě pupínků jí nic není a řádí jako obvykle.

cuuza
5. říj 2024

Pokud je vše zaschnuté, infekční není ale počkala bych než se všechno vyloupne. Poslala bych třeba čtvrtek, ať si zase pomalu zvyká

korin
5. říj 2024

Počítej s tím, že po neštovicích bude náchylnější k dalším onemocněním, nespěchala bych.

lencaa11
5. říj 2024

Ještě bych 14 dní počkala hlavně teď má oslabenou imunitu ještě

nikoulinka
5. říj 2024

U nás třeba trvala školka na tom, že doma 10 dní minimálně. Vrátit se až ve chvíli, kdy jsou stroupky, všechny, úplně zaschnute, nenaskakují nové. V případě ale, že stroupky ještě byly, chtěli potvrzení o bezinfekčnosti od Mudr. My takhle šli po 11 dnech, a v pohodě 🙂

autor
5. říj 2024

@lencaa11 že by byla doma přes měsíc?
@nikoulinka Doma byla přes 2 týdny.

me_druhe_ja
5. říj 2024

Naši šli do školky hned, jakmile všechny stroupky zaschly. 🙂byli doma oba asi týden a pul.

bessinka
5. říj 2024

Syn měl neštovice od konce února. Hroznej průběh a do mš šel po 3týdnech doma a to už neměl ani stroupky.bála jsem se,co pak dotáhne dalšího.

pampeliska1313
5. říj 2024

Jakmile jsou zaschnuty stroupky. Syn teda šel po asi 15-17 dnech? Mel jich šíleně moc a vzdycky jsem predtim nasla jeden kterej jako vypadal, ze uz začíná schnout, ale bylo to v zacatku a ne uplne strup (navic mel neštovičky malinky, kolikrát jsem to poznala jen po hmatu) takze pak, kdyz se zhojilo tohle, tak většinu měl uz odpadlou uplne. Prislo mi, ze jako mel dlouhej výsev a pak ze to schlo pomalu. Ale ja si fakt nebyla dlouho jista, kdyz jsem videla fotky na netu jak ma vypadat vyschlá neštovice, vubec mi to nepřišlo.:D proste neštovice byla sucha, ale nebyl tam typickej strup jako po boláku a mátlo mě to, proto byl doma asi i dyl.

jiss
5. říj 2024

Syn měl první výsev ve čtvrtek a do školky dle doktorky směl už druhé úterý, strupy měl, ale suché.

blondynka400
5. říj 2024

Obě holky šly cca po týdnu. Vše již zaschnute, tedy neinfekcni. Ani jedna nic poté nechytla a nebyla nemocná. Za mne se z neštovic dělá něco, co není.

cilkat
6. říj 2024

Infekční teď už není. Pokud týden řádí a vypadá bez potíží "v plném domácím programu" tj že třeba i chodíte ven a tak, tak bych ji klidně poslala, zvlášť pokud může jen na dopoledne. Pokud jste do těď byli zavřeni doma, dala bych ještě pár dní (třeba do středy), kdy nepůjde na plno do školky, ale začnete chodit ven, ať si zase zvykne na pohyb a vzduch. (právě kvůli "pozvolnému nájezdu" a "imunitě")

autor
6. říj 2024

@cilkat Ona v podstatě funguje bez problémů už od toho výsevu. Měla jen jeden den horečky, kdy polehávala a to je vše. Chodili jsme na krátké procházky do lesa. Teď, jak bylo škaredě jsme teda byly spíš doma.
No, ještě uvidím, jestli alespoň do středy nebo už zítra půjde. Chodí jen na dopoledne.
Zaschlé pupínky jste něčím mazaly?

petulkadodo
6. říj 2024

Syn byl doma 10 dní, i podle doktorky, jakmile jsou jen zaschlé stroupky, už není infekční. Na hojení stroupků jsem používala bepanthen plus. Syn pak nebyl náchylnější na infekce, nic ve školce nechytil, ale bylo to v květnu, kdy tolik viróz nelítá.