Maminky, co jste mazaly plané neštovice tekutým pudrem, mažou se pouze puchýřky, nebo i stroupky??
Mě dr.řekla, že mazat jen ty veké nebo co svědí. Namazala jsem jen ty rozhnisané.
Nám doktorka řekla mazat genciánou. Já teda v obličeji mazala genciánou, zbytek těla ale pudrem, mazala jsem všechny, zaschlé stroupky jsem nemazala. Koupila jsem v lékárně pudr s mentolem a tak jsme naprosto předešli svědění a škrábání. A že jsme jich teda měli 😝.
Mazat hlavně ty puchýřky, zaschlé stroupky už mazat nemusíš. Já oboum dětem mazala takovým mlíčkem přímo na neštovice - Tanno Hermal Lotio a zasychalo to po tom hezky a hlavně to chladilo, tak to pomáhalo při svědění.
Puchýřky, po zaschnutí už jsem nemazala. Nebyl ani důvod, holky to už nesvědilo. A nejvíc se nám taky osvědčilo Tanno Hermal. Je sice dražší, ale stojí za to.
Me doktorka řekla nemazat vůbec,tím,že se puchyrek námaze se ucpe a může se déle hojit. Dostali jsme kapky fenistil a syna nic nesvedilo,když ano,tak sem namazala fenistilem ten daný stroupek.
Hlavně puchářky ty svědí a aby se vysušily, už jsem i četla, že se mazat pudrem nemá, ale já je sama měla před 2 lety a musím říct, že pocitově to pro mě bylo trošku úleva to namazat. V lékarně prodávají nějaký speciální udr.