Dobrý den, potřebuji poradit skrz neštovice u 15 měs holčičky. Ve čtvrtek nás pustili z nemocnice( měla píchané ouško, našli jí tam stafylokoka a nesnesla atb, tak jí je museli dát kapačkou) no a v neděli ráno jsem našla první 2 puchýřky. Asi skrz to jak byla nemocná, tak to má asi trochu horší. měla jen lehce zvýšenou teplotu, ale teď ráno když jsem ji mazala tak jsem jen na obličeji napočítala přes 40 pupínků:( ty z neděle už jsou vystouplé jako beďary :D a myslím, že už pomalu zasychají. No nic méně. pipinu jich má plnou, zadeček taky...Dr, že jí máme dělat sedavé koupele z heřmánku a hypermanganu. Mazat ji mám tekutým pudrem. No ale, myslíte že bych ji tím hypermanganem popř heřmánkem mohla opláchnout opatrně celou? Hypermangan prej působ "nesvědivě" tak že bych jí ulevila...Vůbec nespinká celou noc si to drápe...dali jsme jí i diasepam aby se zklidnila a teda moc to nezabralo...fenistil nezabírá...Tak mě napadlo ji vykoupat v tom hypermanganu, a lehce osušit a třeba na noc jí to namazat teetree olejem...Co myslíte? Má je od neděle, tak že třeba zítre nejlíp dnes bych ji namočila?Je jí 15 měsíců. děkuju za rady. Jsem už bezmocná...od půlky prosince marodí, od 2 měla jedny antbiotika na průdušky, pak ty na ouško, a včera je konečně dobrala :( chtěla bych ji co nejrychlejc pomoct.
hypermangan jsme vůbec nepoužívali...
měli jsme Tanno Hermal Lotio - nedrolí se, krásně se to hojilo 😉
na svědění Fenistil kapky...
a vydrž, občas to je děs, ale ten vrchol trvá pár dní... pak jen aby si to nestrhla, aby neměla jizvičky 😉
Právě dr že ji mám dávat ten pudr tak blbka poslouchám odpovědnou osobu. Ten fenistil ji právě nezabirá...přes den je v pohodě, ale noc je přišerná :( se uplně drásala v obličeji a když jsem ji ráno viděla na světle tak jsem se uplně zděsila. má jich jednou tolik než včera...Vyšlu chlapa do lékárny, i pro homeopatika, aby se to jima urychlilo, pro ten hypermangan a aby donesl nějakej ten gel...Ten pudr už je stejně skoro dopotřebovanej... a koupat ji mám jak často nevíte? každej den? ob den????
@lu777 můžu se tak blbě zeptat, kolik to stálo? cca? máme europasy, co berou u nás ve nejbližší lékarně, tak aby si jich vzal akorát 🙂
@gabrielaben v tom hypermanganu klidně co 2 h, jak to začne zase svědit. Jen rychle, žádný dlouhý koupání. voda má být jen trošku růžová, stačí pár zrníček.
No ono někteří doktoři jedou pořád po staru. 😒 Naše doktorka přímo řekla, že pudr nepoužívat.
Já jsem po neštovicích u dvou dětí došla k tomu, že nemá smysl čímkoliv mazat, v čemkoliv koupat, jen tlumit svědění. Pudr může svědění ještě zhoršovat. Pokud nezabírá fenistil, nenapsala by dr. třeba dithiaden? To nejhorší trvá (u nás trvalo) asi 3-4 dny a pak bude malé líp, uvidíš.
@betelgeuzz právě přes den je v pohodě, akorát ta noc ji vykoupu. řikala jsem si že do sprcháče napustim trochu vody s tim hypermanganem a žinkou ji tim trochu omeju mach 5 minutek, abych ji umyla pořádně tu pipku...a usuším ji tou velkou plínou jakoby ďupáním, abych nestrhla stroupky... Tak ji nadopuju kapkama a na noc ji namažu nějakým tím gelem.
@lenka5731 Dr já jí právě volala a řikala že jí mám dát víc toho fenistilu... a při nejhorším diazepamu půlku...Fakt doufám, že to už pomine...už jsem doma dýl jak 3 týdny, pokud teda nepočítám ten výlet do špitálu...
@gabrielaben asi 200 Kč... využívali jsme na obě děti necelou tu lahvičku... mnohem lepší než pudr! 😉
hlavně ať to dýchá... děti běhaly napůl nahaté...
po tom co se začaly první puchýřky maličko hojit tak jsme velmi opatrně oplachovali ve vlažné vodě s heřmánkem.... a pak zase namazali tím Tanno....
někde s epíše nekoupat vůbec ale děti se potí a třeba v tříslech nebo v podpaží se to pak hůř hojí, takže dr. říkala, že se to nemusí striktně dodržovat
Ahoj, zdravíme taky z neštovičnýho pole. Dcera (5 let) toho měla taky dost na pipině. Ale už má rozum a nedrbala se. Ale nechtěla mi to ukázat. Už má po nešt. a v neděli se osypal syn (17 měs). Taky si říkám, že už možná zítra lehce vykoupu. On vodu miluje a nechápe, že před ním zavíráme koupelnu. Mně naše dětská dr doporučila taky ten hypermangan. Já pořídila od Justu chladivý krém se salvějí. Mazala jsem obě děti, chladí to, nesvědí, syn se nedrbe vůbec. Jen dnes ráno nebyl krém k nalezení, tak jsem sáhla po Imazolu. Je nezvyk, že je synek celý bílý. Taky má teplotu. Nejvíc pupínku má mezi pupíkem a pindíkem v plínce. Ale nechá se dobrovolně mazat.
Tohle mi napsala e-mailem naše dr k omluvence do školky: "dop. tekutý pudr, ev Tanno Hermall, ev. genc. violeť, při svědění Dithiaden". Ale ten pudr si myslím, že není dobrý, Že fakt, jak zaschne, tak šimrá.
@lu777 teď bádám jak silnej mám udělat ten heřánek? mám klasický pytlíkovaný, tak aby to nebylo uplně slabé. počítám, že ve sprcháči bude tak 10-20l vody. tak kolik ho mám uvařit...
Přítel dovezl ted z lékárny homeopatika mezereum 9, prý koupat v hypermanganu nebude potřeba, když má homeopatika a gel virasoothe, prý ji mám namazat celou, jakobych ji maza klasicky olejem po koupání alespoň 2x denně. ted ještě musim vybádat kolik kuliček ji mužu dát denně🙂
Ve slabém roztoku hypermanganu jsem děti taky iplachovalo. Určitě si kup Tanno Hermal Lotio. Kluky to po něm vůbec nesvědilo a rychleji se hojili.
@mircisek to prý v lékárně neměli, tak mu dali ten virasoothe a homeopatika, máme ji okoupat v heřmánku a natřít tím gele. ty homeopatika prý fungují jako hypermangan
@gabrielaben já vařila z toho sypaného heřmánku a dala jsem pár lžic od oka... sáčky nevím, třeba 5?? té vody nemusí být moc, neměli by se moc máčet ! 😉
nečetla jsem celé, ale nezahlédla jsem to tady. My dostali od doktorky místo pudru imazol a nedrbal se ani jeden. Syn vypadal po namázaní taky jako malý sněhulák.
Pudr bych zahodila a koupala v hypermanganu. Existují i speciální gely na neštovice. Pudr sice rychle zchladí, ale pak jak uschne, tak svědí ještě víc. proti svědění můžeš dávat i fenistil kapky, nebo něco podobného.