Ahoj, prosím, vyzná se někdo v neštovicích? Teď mi psala kamarádka, že se před chvílí osypal jeho syn. Viděli jsme je v pátek dopoledne. Jaká je šance, že už byl tou dobou infekční? A kdy případně by asi byly infekční moje děti? Díky moc
A nevíte, kdy nejdříve po kontaktu se neštovice mohou vyklubat?
Mělo tam být JE inkubační doba. Týden je málo, fakt to trvá min. těch 12 dní. Kdy má jít na to řezání? Ještě je šance, že infekční být v pátek ještě nemusel, pokud nepřehlédli nějaký pupínek, infekční může být 1 - 3 dny před prvním pupínkem.
@potaplice na to řezání má jít 20.1.,videli jsme ho 31.12.,takze pokud by to chytla, tak přesně v té době má nejvíc pupenů 🙈 kéž by ještě infekční nebyl v tu dobu. Ale byli jsme u nich doma a byly s ním v jedné místnosti obě dcery, jako na potvoru🤦♀️ blbý je, že mi doma často brečí, že jí to oko bolí, fakt je to pro nás akutní. No nedadelam nic.
Pak mi jde ještě i o to, jak postupovat ve školce. Aby to tam případně zavlekla, to taky nechci.
Tak jestli jsi doma, do školky bych asi nedávala. Ani ne tak kvůli zavlečení neštovic (to neovlivníš, když nejnakažlivější jsou před objevením prvních příznaků), ale spíš aby byla na ten zákrok zdravá (pokud teda nechytla ty neštovice) a nechytla tam nějaké respirační onemocnění.
@potaplice to jsem měla v plánu tak týden předem. V tomhle hrozně bojujeme s chlapem. Klepe si na čelo, že nevidí důvod do školky nejít. Každopádně díky, že to se mnou řešíš 🙂 jsem nějaká už dost otrávená furt řešit, jestli se někde nenakazila, jestli někoho nenakazí, karanténa, atd. Padla do karantény těsně před Vánoci, sotva mohla ven, viděla jednoho kamaráda a zas něco.
Byla jsem se synem u kamarádky která má dva syny. Celé dopoledne si hráli v jedné místnosti, jedli křupky z jedné misky, dotýkali se.. při odpoledním spánku se mě zdál syn teplejší a na čele měl první pupínky. Nicméně kluci od kamarádky to nechytli ani jeden. Ano, je to vysoce infekční onemocnění, jen dávám vědět že ne vždy se musí nakazit. Já jsem se osypala přesně 14 dní po synovi, my jsme ale byli v těsném kontaktu, doslova ty pupínky o mě otíral 🙈
Nevím jak moc je vaše dcera náchylná k nakažení, my před operací nechali doma těch 14 dní, protože když jsme nechávali doma jen týden, tak to chytla ten poslední den ve školce a propuklo to 5 dní před operací. První termín jsme měli v březnu, na operaci se dostala před Vánoci.
@nazka Nejvic infekcni byl kamaradcin syn 3 dny pred vysevem. Vam pobezi inkubacka az 21 dni, kdy je muzou deti dostat. Jinak jeji syn bude infekcni dokud jsou pupeny plne…