Neštovice - kdy jít ven?

iva_ika
30. dub 2019

Ahoj holky, syn (19 měsíců) má od soboty neštovice. Nemá vůbec teplotu, ani se nedrbe, vlastně kromě těch pupínků je úplně v pohodě. Kdy můžeme jít ven? Doktor řekl, že když nebude mít teplotu, tak od 5. dne ven klidně může a dávat ho spát ven v kočárku můžu ihned. Mamka mi ale tvrdí, že v žádném případě.... Jak ste to měli vy?

lida9
30. dub 2019

na slunicku mu mohou vzniknout pod strupama fleky, navic nesmi si zanest spinu pod nehty, kdyby se drbal, pak by si zanesl infekci... takze zvaz sama kdy jit ven🙂

mandala
30. dub 2019

Vždycky se říkalo, až zaschnou boláčky, to bývá až tak od desátého dne. Taky bych ještě nešla...

janablizka
30. dub 2019

Chodila jsem s dětmi až měli sloupané stroupky.

alcar
30. dub 2019

Kluci meli nestovice loni v lete a chodila jsem s nima ven hned. Do zaschnuti pupinku jen k nam na zahradu (kontakt s jinyma detma ne) a drzeli jsme se ve stinu. Stroupky se zacaly delat uz 4.den. Byla to celkem rychlovka. Hodne jim pomohly koupele v hypermanganu.

lucie01
30. dub 2019

Až se udělají stroupky, do té doby jsme byli doma.

bibi_du
30. dub 2019

Maminky a proč se nemůže ven (mimo kolektiv a slunce)?Diky

slunecnice358
1. kvě 2019

@iva_ika dcera si tím teď taky prošla. Chodily jsme ven. Dávala jsem si pozor aby tam nebyly další děti. Takže do lesa nebo na zahradu a vše bylo ok.

janinacermak
2. kvě 2019

Sluníčko může u poškozené kůže způsobit vytvoření jizviček v místech pupínků, tak řekl doktor. 😉