Ahoj holky, syn (19 měsíců) má od soboty neštovice. Nemá vůbec teplotu, ani se nedrbe, vlastně kromě těch pupínků je úplně v pohodě. Kdy můžeme jít ven? Doktor řekl, že když nebude mít teplotu, tak od 5. dne ven klidně může a dávat ho spát ven v kočárku můžu ihned. Mamka mi ale tvrdí, že v žádném případě.... Jak ste to měli vy?
Vždycky se říkalo, až zaschnou boláčky, to bývá až tak od desátého dne. Taky bych ještě nešla...
Chodila jsem s dětmi až měli sloupané stroupky.
Kluci meli nestovice loni v lete a chodila jsem s nima ven hned. Do zaschnuti pupinku jen k nam na zahradu (kontakt s jinyma detma ne) a drzeli jsme se ve stinu. Stroupky se zacaly delat uz 4.den. Byla to celkem rychlovka. Hodne jim pomohly koupele v hypermanganu.
Až se udělají stroupky, do té doby jsme byli doma.
Maminky a proč se nemůže ven (mimo kolektiv a slunce)?Diky
@iva_ika dcera si tím teď taky prošla. Chodily jsme ven. Dávala jsem si pozor aby tam nebyly další děti. Takže do lesa nebo na zahradu a vše bylo ok.
Sluníčko může u poškozené kůže způsobit vytvoření jizviček v místech pupínků, tak řekl doktor. 😉
na slunicku mu mohou vzniknout pod strupama fleky, navic nesmi si zanest spinu pod nehty, kdyby se drbal, pak by si zanesl infekci... takze zvaz sama kdy jit ven🙂