Neštovice. Jaké měly vaše děti průběh?

nazka
1. čer 2022

Prosím, jaký měly vaše děti průběh neštovic? Měl někdo třeba jen pár pupínků a nic víc? Slyšela jsem, že i to je možné..? Ale nikdy jsem se s tím nesetkala.
Jde o to, že starší dcera měla neštovice, ukázkové. A mladší se udělal pupinek na tváři, celkem i odpovídající neštovicim, plus tak 4 další menší. Jinak nic. Tak nějak nevím, jak to brát.

sanoela
1. čer 2022

@nazka dcera ještě neštovice neměla, ale třeba neteř měla jen pár pupínků, kdyby nebyla v kontaktu tak prý ani neřekne, že jsou to neštovice. Jinak třeba synovci byli úplně slití pupínky

helen_h
1. čer 2022

@nazka To samé u dětí mé sestry: dcera normální neštovice, syn pak po 14 dnech 2 pupínky ve vlasech a jeden na tváři... Kdyby o nemoci nevěděli, nepoznali by to. Prý se lidé s takto velmi slabým průběhem pak mohou během života opět nakazit.

rencinka87
1. čer 2022

Ja jsem ten pripad. Myslim, ze jsem je tehdy mela v dobe, kdy je mela mladsi segra (uz jsem byla skolou povinna, do te doby me proste minuly, prestoze jsem byla od 1,5 roku v jeslich, skolkach..).
Mela jsem jich tak malo, ze se ani nevedelo, jestli to jsou fakt ony.
Vzpomnela jsem si na to az v tehotenstvi s druhym synem - nechala si nabrat krev a protilatky 0. Takze stres az do konce tehotenstvi, abych to nekde nechytla.
3 mesice po porodu prinesl starsi syn nestovice - ukazkove osypany, 10 dnu po nem mladsi syn, nastesti byl taky jen osypany, zadne horecky a podobne. No a pak jsem jen cekala, kdy to prijde na me. Neprislo 😉 Protilatky sice vysly nulove, ale bunecna imunita evidentne zafungovala a i tech par pupinku z detstvi si pamatovala 😉
Moje kamaradka mela to same - taky si uvedomila, ze vlastne mela jen par pupinku v detstvi, protilatky mela teda nenulove, ale uplne mizive, a kdyz nedavno obe jeji deti prodelavaly nestovice, ona uz se nenakazila 😉

konidana
1. čer 2022

@nazka ano. Dcera pár pupínků, tak do deseti max. Jinak nic. Syn jich měl o něco víc, ale také nic hrozného, jen jednu nebo dvě větší. Krom pupínků mu také nic nebylo. U dcery mi ani doktorka nechtěla věřit, že má neštovice, ale vzhledem k tomu, že se obě děti zároveň nakazily přesně 14 dní po mě a chytly to ode mne, tak to je na tuty prostě jen slabý průběh. Mně krom pár pupínků také nic nebylo. Nejhorší byl ten začátek, myslela jsem, že jsem na hrudníku zapařená, nebo ekzém, a pak se z toho vyklubaly neštovice. Kde jsem k nim přišla netuším.

nazka
autor
1. čer 2022

@helen_h hm, to by odpovídalo ty moji mladší. To je dost na prd, když znova se může nakazit pak 😐

nazka
autor
1. čer 2022

Dekuju za reakce, tak radši se budu chovat, jako by je měla.

dejvitka
1. čer 2022

@nazka obe nase deti mely nedavno. Syn (2,5 roku) asi 60 pupinku, den byl unavenej, dva dny nechtel jist, jinak mu nic nebylo. Vetsich a hlubsich mel asi jen 5. Dcera (rok) mela par kousku ruzne po tele. Kdyby nemel syn potvrzeno od doktora, ze to jsou nestovice, ani by me nenapadlo, ze je dcera ma. Chytily to od bratrance, ten mel prubeh silnejsi, asi 200 pupinku a horecky.

cilkat
1. čer 2022

Mladší se z neštovic teď právě hrabe - je flekatej jak dalmatýn, měl pupínky úplně všude, včetně genitálu, očních víček a pusy... Kupodivu ale neměl žádné výrazné teploty. Má rýmu a trošku kašel, ale to může a nemusí souviset.
Starší je pravděpodobně měl před dvěma týdny - ale nebýt toho, že je teď má mladší, tak bych si myslela, že ho prostě poštípal komár - měl asi deset pupínků na zádech, žádné teploty, jen byl trochu spavější, což jsme ale přičítala únavě ze školního roku. ... Ten kašel má taky (celou dobu).

nazka
autor
1. čer 2022

@cilkat aha, děkuji za reakci. To jsou mi věci teda. Ona to má jen na hlavě, nikde jinde 🤷‍♀️

odula
1. čer 2022

@nazka jop, syn mel asi tri pupinky. Možná čtyři. Bez teploty, ani ho nesvedily, snad jen jeden se nalil. Kdyby zrovna neprobihaly nestovice u dcer, ani bych to asi nezaznamenala. A opravdu je mel, pac nedávno byl testovany na protilátky a ma je vysoké takže není potřeba očkování.

nazka
autor
1. čer 2022

@odula a můžu se zeptat, jak probíhá testování na protilátky? Stačí o to zažádat pediatra?

odula
1. čer 2022

@nazka mno... my to měli trochu speciální pac syn ma ulcerozni kolitidu, takže delali screening různých protilatek a další testy- odbery asi 7 zkumavek 🤦‍♀️. Ale určitě te pediatr minimalne nasmeruje 🙂

veronikav31
2. čer 2022

Dcerka před 14 dny neštovice ze školky, velké boláky, krom jazyka měla neštovice všude, syn v pátek minulý týden teplota, v noci horečka, v sobotu se osypal, má je drobné, ale je jak dalmatýn, horečkoval od pátečního odpoledne do úterního večera, to měl 39, teď už dobré, už se mu začínají ztrácet

nazka
autor
2. čer 2022

Dnes se jí holky objevily dva pupínky v oblasti zadečku, tak tohle mi přijde ukázkové. Jinak nic. Takže bych to uzavřela, že má celkem 5 pupínku, ale neštovice to jsou 🤷‍♀️

oliver11
3. čer 2022

Tak kdyz byly holky malé tak si to vždycky odbyly po dvou. Starší vždy šílený výsev a horečky přes 40 a do týdne mladší max 6-10 pupínků a jakoby se nic nedělo. A za pet let úplně stejně trojka šílený a čtyřka maličko. 🤷

dapele
3. čer 2022

Syn měl neštovice cca 1,5 roku zpět, měl jen cca 5 pupínků, donesl si je tehdy ze školky. Doktorka nás varovala, že je může dostat znovu. Takže minulý měsíc si je donesl ze školky opět, tentokrát cca 200 pupínků, takže už celkem určitě naposledy.