Neštovice bez nalití pupenů. Máte zkušenosti?

katka9184
4. led 2022

Dobrý den,
má někdo zkušenosti s tím, že dítě mělo neštovice, ale pupeny se nenalily vodou? Malý měl včera asi 3 nalite, vypadali jako bedarky s bílou špičkou, dneska už jsou bez tekutiny, ale má dalších asi 30 maličkých, které nalite vůbec nejsou.

konidana
4. led 2022

@katka9184 holka měla celkem asi tak 5 - 10 pupínků komplet, nalitý nějak víc snad ani jeden. Kluk měl o něco víc, i nalité, a jeden, že po něm má jizvičku. Oba to chytli ode mne přesně po 14 dnech, takže neštovice to určitě byly, i když doktorka tomu u dcery nevěřila, když měla jen takové minimální projevy. Všichni jsme byli bez teplot, jen pupínky.

madamas
4. led 2022

Ony se ještě ,,vyvinou", ty pupínky jdou ve vlnách. Některé už se hojí a další se teprve nalévají a objevují se nové flíčky a tak dokola .. naštěstí jen pár dní, brzy se začnou hojit všechny.

katka9184
autor
4. led 2022

@konidana No mně jde právě o to, že to nejsou klasické puchýře, jako najde strejda Google, když dám vyhledat neštovice.
No, zítra půjdeme k MUDr, tak snad na mě nebude koukat jako na debila, že si myslím, že to jsou neštovice 🤦‍♀️🤣

konidana
4. led 2022

@katka9184 radsi nejdriv zavolejte, nas s nestovicema videt nechtela.

katka9184
autor
4. led 2022

@konidana volala jsem dneska a jdeme tam právě zítra