Ahoj moje 6 ti letá dcera má už týden neštovice.. první pupínky co se ji objevily si rozškrábla,a tak se ji udělali velky škaredý až žlutý strupy které následně ztvrdly...stím sme byli u dr,a řekla že je to normální....Malá si je ale před dvoumi dnami opět omylem odtrhla..ted se ji tam udělali velké červené flekya zase jakoby strup(ještě je i vidět že je to živé) dáváme framykoin a obklady z heřmánku,příde mi že se to nelepší.. co na to jiného? Poradte Děkuji 🙂 (viz.foto)
Na neštovice se dával tekutý pudr, ne?
ano to sme dávali, celou dobu,po té co sme byli se strupem u dr,řekla že už natírat nemáme.. ted mi jde o to co na tyhle rozškráblé a zarudnuté neštovice :-/
@darinaanatalka My jsme dávaly na neštovice imazol a ten se používá i na zadeček. Je tam napsáno - proti mokvajícím, plíšňovým kožním infekcím. Třeba by to pomohla. Snad Vám poradí i v lékárně, ale je divné, že framykoin nepomáhá - jsou v něm antibiotika.
Děkuji pozeptám se na to zítra v lékarně,každá rada dobrá🙂 Framykoinem to mažeme sice dva dny po rozškrábnutí..ale výsledek ač jen malý,vidět opravdu není..možná to je brzy něco očekávat..ale na ten imazol se určitě zeptám . 🙂
Obě děti jsem koupala dle dr ve slabouckem růžovém roztoku hypermanganu a krásně jim to zasychalo . Dcerka měla horší průběh, se superinfekci a taky možná díky těmto koupelím nemá nikdo jizvicky
O hypermanganu nám dr nic neříkala...ale mám sním také dobré zkušenosti když malá měla asi tak ve 3 letech vyrážku..tak nám to opravdu hodně pomohlo,ted nevím je hypermangan na předpis nebo ne? Ale mám tušení že ano.. děkuji.
Jinak ještě malá má všechny ostatní neštovice hezky zaschlé a krásně se hojí jen až na ty rozškráblé na čele..to mě trápí:-/ ostatní jsou dobré..
My jsme mazali pudrem a za par dni mel suchy stroupky a byl klid. Nastěstí jich neměl malej moc.
Tak to my také,a celé tělo ok..jenže na tom čelíčku si to dvakrát rozškrábla a tak to vypadá :-/
@darinaanatalka Ne ,hypermangan není na předpis, pouzivaly jsme taky na neštovice.
@darinaanatalka Na toto bych dala gencianku
Ale kdyz je to nad okem, tak pozor na oči s tím hypermanganem..
☹