Neštovice a inkubační doba u sourozenců. Za jak dlouho jej chytli navzájem?

anonymka227
31. kvě 2024

Ahoj zajímá mě za jak dlouho cca u vás chytil sourozenec neštovice? Vím že každý to má jinak, ale jsem z toho lehce v nervu. Pořád je kontroluji a nic. Nejvíce se bojím u prostřední dcery, protože je atopik a i blbý štípanec od komára je schopná rozškrábat do krve 🙈 Lituji, že jsem jí nenechala naočkovat, ale už je pozdě, o očkování jsem se dozvěděla až z diskuzí na netu 🤦‍♀️ Starší dcera 9 let přinesla neštovice před 15 dny. Zbývají holka 6 let a kluk 20 měsíců. Celou dobu byli všichni 3 spolu v kontaktu, normálně si spolu hráli, spali atd. Ani jeden ze zbývajících nemá žádný příznak. Starší dcera měla teplotu, nevolnost atd. v pondělí a ve čtvrtek se osypala. Je možnost, že by to mladší děti nechytili i přes nepřetržitý kontakt? Děkuji za odpověď 😊

jaja01k
31. kvě 2024

@anonymka227 U nás to bylo po 10 dnech.

anonymka227
autor
31. kvě 2024

@jaja01k děkuji za odpověď 😊 doufala jsem, že do 2 týdnů budeme mít "hotovo" a ono nic 🙄 dr říkal, že mám očekávat za cca 10-12 dní. Nejdéle do 2 týdnů a prd 🤦🏻‍♀️ každý den je několikrát kontroluji a už mi z toho slušně hrabe, protože se prostě bojím průběhu jak u té atopičky tak i u kluka, protože mu v roce a půl prostě nevysvětlím neškrabej se 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

sanoela
31. kvě 2024

@anonymka227 u nás 14ty den, ještě bych počkala do 21dne pak už z toho nic nebude. Taky teď čekám, že se syn osype od kamaráda to nechytl tak jako holka

lv
31. kvě 2024

Přesně 14. den

anonymka227
autor
31. kvě 2024

@sanoela 14 den jsem slyšela a četla dost často. Manžel mi tvrdí že to určitě ti dva nechytí, já mu tvrdím, že není otázka jestli to chytí ale spíš kdy se to už projeví 🤦🏻‍♀️

anonymka227
autor
31. kvě 2024

@lv děkuji za odpověď 😊

sanoela
31. kvě 2024

@anonymka227 jo to mi doma taky tvrdí, říkám no počkej mě do úterý to bude 14ty den. Taky ho pořád kontrolují. Je taky atopik a ještě s plenou a nedovedu si to představit zvlášť pokud bude teplo😬 přeji pevné nervy nebo aspoň podporu, že je náš v tom více 😉😁

anonymka227
autor
31. kvě 2024

@sanoela jsem "ráda" že v těch nervech nejsem jediná 😅🙈 podle ostatních jsem pošuk co zbytečně vyšiluje, protože je to "běžná" nemoc. Čím víc googlím tím víc jsem v nervu, protože u atopiků je to prostě na 💩🤦🏻‍♀️ a ten mrňavý je vztekloun uřvaný i bez neštovic natož s nimi 🙈

saralinda
31. kvě 2024

U nás 16. den - čerstvá zkušenost.

kosi_cek
31. kvě 2024

@anonymka227 přesně 21. den po té, co byl výsev u 1., už jsem myslela, že to, v našem případě starší, sourozenec nedostane, já byla zrovna těhotná, další dva sourozenci to prodělávali zvlášť, protože to od sebe chytit nemohli, stihli to prodělat dřív, než se narodil další a teď zbývají ještě 2, ty půjdou oak asi taky hezky za sebou......U nás to zatím probíhalo naštěstí vždy na pohodu, jen je blbé to omezení, když to sourozenci chytají postupně..

saralinda
31. kvě 2024

Mladší syn ma 21 mesicu a davala jsem mu fenistil kapky a skoro se neskrabal. Jen občas ve vlasech. Celkove byl pres den v pohode - a to on je dost cíťa a kvuli maličkosti ječí. Horší byly noci - dost se budil a 2 noci částečně prořval. Ale mozna to byly prdiky. Takze kromě noci uplne v pohode.

me_druhe_ja
31. kvě 2024

@anonymka227 jsem si schválně našla fotky. 😀 starší syn první pupínky 3/3 a mladsi dcera 17/3, takže přesně 14 dní. 🙂 ale může to být až 21 dní. Každopádně syn měl pár pupínků, jednou snad zvýšená teplota, ale jinak absolutně žádný problémy, nic nesvedilo. U něho se bojím, že to měl 'malo' a nevytvořil si dostatečnou imunitu. Dcera ta to měla v plné parádě. Horečka jen jednou, ale pupínky všude a hodně, hlavně i dole na pipce a to jsme dvě noci nespaly, protože ji to prostě bolelo. :/ ale ta hrůza byla tak 3-4 dny a pak už dobrý....

arkapo
31. kvě 2024

14tý den. Malá má 18 měsíců. Dělali jsme a děláme myslím všechno, co jde. Škrábals se úplně hrozně. Měla hodně a velké na bradě, na krku a v dekoltu. Bude to měsíc a má díry a škaredé jizvy, na nártech i druhé strupy. Bylo to strašné (a to neměli horečky, jen lehce zvýšená teplota). A netušila jsem, že to je tak na dlouho. Pod tou plínkou je to taky super, je vidět, že se to hojí hůř a delší dobu, naštěstí to neměla zanícené nebo tak něco.
Pokud si děti spolu hrály, plazily se po sobě, pili ze stejné skleničky, tak je úspěch zaručen 🤦‍♀️

arkapo
31. kvě 2024

A nejhorší je 4.-5. den. U obou to tak bylo. I jsem si poplakala, jak se trápili, hlavně malá, té to prostě nevysvětlíš, nosit ji nemůžeš, ať se to zbytečně nedráždí. Jsme rádi, že to máme za sebou, teď se nějak zbavit těch děr a jizev.

anonymka227
autor
31. kvě 2024

@saralinda děkuji 😊 ráda bych už také věděla na čem jsme 🙈

anonymka227
autor
31. kvě 2024

@kosi_cek no tak přesně toho se bojím 🙈 další týden se nervovat jestli jo nebo co 🤦🏻‍♀️

anonymka227
autor
31. kvě 2024

@me_druhe_ja děkuji za odpověď 😊 chjo 14 dní bych taky brala, už to chci mít za námi 🙈 takhle jenom googlím, nervuji sebe a prd 🤦🏻‍♀️

anonymka227
autor
31. kvě 2024

@arkapo 🙈 to mě mrzí, něco podobného očekávám u našeho satana 🙈 mužů se prosím zeptat čím jste mazali atd.?

anonymka227
autor
31. kvě 2024

@arkapo hráli si spolu, nepili tedy ani nejedli, ale jinak vše 🤷🏻‍♀️ ten nejmenší dokonce ležel den před výsevem pupínků u nejstarší s ní v posteli a říkal hají, dávali si pusu před spaním než to vypuklo atd. 🙈

miryp
31. kvě 2024

Dcera se začala osypávat 12. den od prvního pupínku syna.

anonymka227
autor
31. kvě 2024

@miryp děkuji 😊

eva118
31. kvě 2024

@anonymka227 u nás přesně 21 dní od osypání syna se ospalá dcera.

anonymka227
autor
31. kvě 2024

@eva118 🙈 to je dost dlouho 😣 doufala jsem že do 2 týdnů budeme mít hotovo 🙈 mužů se prosím zeptat na věk dcery v době neštovic? 😊

zmrzlinka
31. kvě 2024

U nás 14 dní.

teryem
31. kvě 2024

U nás si je privezla dcera, v tý době rok myslím, asi z obchodu, poněvadž s jinými dětmi nikdy nebyla v kontaktu... přitom doma byl osmiletak, tak jsem to čekala spíš od něj 😀 dcera měla úplně v pohodě prubeh, nějaký pupinky jo, ale žádný extrém, naštěstí žádné horečky ani žádné vztekáni kvůli svedení... No úplně jsem na ně zapomněla a po přesně 21 dnech syn horečky, únava... Já si říkala co je zase, kovid, nebo zase nějaká viróza.. no a manžel prý, a co ty neštovice.. takže my měli tu nejdelší možnou inkubačku co se říká myslím.. a to bylo teda horší no😏

maviska
31. kvě 2024

U nás přesně 14 dní od prvního pupínku ségry.

teryem
31. kvě 2024

@anonymka227 a pokud můžu poradit, o když jsem nebyla tázána, tak nemazat.. na svedení dithiaden, nebo jak se to píše, nebo fenistil kapky... Já u dcery horlivě na popud dr kupovala ten tekutej pudr a ty , který jsem namazala pod tím mokvaly a má jizvy.. ty novy co vylezly už jsem nemazala a po těch ani památky.. syna jsem nenamazala vůbec, krom zadku sudokremem, kde to měl vážně děsivý, a ani tečka nezbyla, a že jich měl milion.. v tý nejhorší fázi jsem na zdejší řady koupala v hypermanganu a to bylo super.. rychleji schly a tlumilo to svedení

chumlee71
31. kvě 2024

@anonymka227 přesně 21. den od prvního pupínku bráchy

anonymka227
autor
31. kvě 2024

@chumlee71 mužů se prosím zeptat na průběh když to bylo takto déle? Říkala jsem si, že čím déle jestli není ten průběh třeba aspoň lepší 🙈

chumlee71
31. kvě 2024

@anonymka227 jako první je dostal mladší (4 roky) a ten měl cca 30 pupínků, energie na rozdávání, celkově byl v pohodě a pak ten starší (6let) . Ten to měl horší cca 200 pupínků, zvýšená teplota a únava.