Hezký den,
u syna se ve školce přesně před 14ti dny objevily neštovice. S nakaženým chlapečkem se viděl dva dny. Poté jsem ho ihned stáhla a do školky nechodí. Nyní máme v pátek letět na dovolenou a stále jsem v situaci, kdy nevím co dělat. Letět nebo stornovat?
Zatím je bez příznaků, ale přeci jen ta inkubační doba může být až 21 dní.
Po jaké době se Vašim dětem ukázaly příznaky od nakažení? Děkuji
U deti to bylo 16 a 13 dní.
Ve školce to chytila většina dětí, které je ještě neměly
Asi nepotěšim....U dcery 21 den, už jsem si myslela, že ji syn nenakazil
Dcera přinesla neštovice že školky a druhá se osypala přesně 20 dní poté
Ve školce je problém ten, že teoriticky každý den může být infekční někdo jiný, takže dokud neopupinkuje poslední jedinec tak inkubační dobu můžete mít i 2-3 měsíce.... U nás to tak bylo, snad dva měsíce visela ve školce tabulka že se vyskytly neštovice ... Nakonec je chytl, jako jeden z posledních že třídy, pak se to ještě prohnalo třídou nejmenší. Od ledna už snad mají pokoj .....
My je mame ted. Ale netusim kolik dni kazdopadne ted cekam co bude s malou. Na ,,dovcu" jsme jely ale bez starsi tu mela babicka. Ale jak rikam o nic neprisla bylo to naproste fiasko. U nas je to zatim 10 dni tak cekam co bude s malou.
@veronika_2019 Taky nepotesim, taky se ditko osypalo po 20 dnech.
Dcera po mesici od vypuknutk nestovic ve skolce, mladsi syn 14 dni po vysypani dcerky, o izolaci jsem se nesnazila. Takze... Je to ve hvězdách, ale šance, že se to jeste projeví, tu je. 🤷
Ze školky 14 dní po nahlášení výskytu, teď čekáme kdy to chytne starší.
@nijij takto to bylo u nás... Nahlásili ze školky neštovice a když už jsem myslela, že je klid a dcera to nechytla, tak po 2 měsících se osypala
@veronika_2019 starší že školky 14 dní po kontaktu a mladší pak od ní 18.den, kdy jsem myslela, že už to zvládne. S tou dovolenou je pak i průšvih to, že kdyby se tam osypal, nemusí vás vzít zpátky do letadla, pokud letíte. Jestli můžete, posuňte ji, ať máte klid a hezkou dovolenou místo stresu z každého pupínku.
Někde je chytla moje tehdy 14 měsíční, netuším dodnes kde, nikde v kolektivu nebyla, u syna, 8 let, se příznaky projevily asi po 21 dni, úplně jsem na nějaký neštovice zapomněla, bylo mu zle, teploty, nevolnosti, bolesti břicha, myslela jsem, že nějaká viróza, až pak mi chlap připomněl ty neštovice a bum, druhej den se vysypal.. takže u nás to vážně trvalo dlouho. Ale když byl syn malej, ve školce byl v kontaktu snad dvakrát za tu dobu s někým s nestovicema, a nic .. až teď, ale zase jak je starší asi, tak to stálo za to teda 😕
@veronika_2019 u nás to bylo přesně 21 dní. Už jsem se radovala a syn to chytil od dcery.
ja nevim jak jste pojisteni na storno, ale podle me dokud nebude mit syn pupinky a papir od Dr ze nestovice skutecne ma, tak kvuli tomu ze se jen s nekym setkal, se pripojisteni na nemoc vztahovat nebude, tudiz ti neproplati pojistovna nic☹ Drzim palce at je nedostane syn a vy vklidu odletite a uzijete si dovolenou!
Synovy se objevil první pupínek 14 dní po nahlášeném kontaktu, ale s chlapečkem byl celý týden před jeho osypaním.