Nespavost kvůli přípravkům na prdíky, máte zkušenost?

mamkazvysociny
28. led 2015

Ahoj holky chci se zeptat jestli má někdo zkušenost s nespavostí u dítěte zapříčiněnou přípravky na prdíky?
Klučíkovi je 6týdnů,vždy ukázkově spinkal,2hodiny dopoledne,3i více odpoledne a bez kočárku,někdy jsme ho museli na koupání budit.
Akorát ho trápili prdíky,espumisan nejspíš nezabíral.Tak jsme kapky změnili na infacol,koupili biogaiu a občas dali lžičku kmínového čaje.
Krásně prděl a kadil a byl klid.Jenže asi dva dny na to přestal úplně přes den spát,v noci tak hrozné zhoršení.U kojení usnul ale jakoby ho něco vždy po 10minutách vzbudilo,ale neplakal.
Byl úplně unavenej oči červený,sami mu padali ale ne a ne zabrat,a to jsme zkusili fakt vše,i od karpa.V kočáře max hodinku.trvalo to 5 dní.
Tak jsme to vše vysadili,vrátili se k espumisanu s tím,že to třeba pomůže,a hned další noc spal ve 4hodinových intervalech a teď dopolko už si ho krásně zalamuje v postýlce už hodinu a já v klidu vařím.
Myslíte že je to náhoda nebo na tom něco bude?

deenyska
28. led 2015

Zkušenost s nespavostí způsobenou léky nemám, zato zkušenosti s prdíky nemalé 🙂 , tak snad nevadí, že budu reagovat. Nevím, jak rychlý je nástup účinků u těhle preparátů, ale jestli je bral jen dva dny, nevím, jestli se dá říct, že by to mohlo být způsobeno tím. Ale vyoučit se to asi nedá. Škoda, že jste nasadili a vysadili všechno najednou, lepší je to dělat postupně právě proto, abyste zjistili, co případně vadí 😉 . Třeba mu dělala problém nějaká konkrétní složka. Taky mě napadlo, jestli toho na něj nebylo moc najednou, infacol, probiotika a kmín. Někdy člověk v dobré víře, že dělá dobře, využije všechno možné, aby mimču pomohl a ono to má ve finále opačný efekt. Jak se říká, všeho s mírou 🙂. Ale je zarážející, že espumisan nepomáhal a pak mu po něm bylo dobře. Ale třeba jde vážně jenom o náhodu. Ony tyhle malý miminka se mění ze dne na den. Sice by měli ještě hodně spát, ale šestinedělí je dost zásadní a znám případy, kdy se mimčo přesně s ukončeným 6. týdnem úplně "přeprogramovalo" 🙂 .To, co platilo včera je dnes úplně jinak. Já bych asi v tuhle chvíli sázela spíš na tu náhodu. V každém případě, jestli je mu teď bájó, tak mu asi espumisan stačí

popelasa
28. led 2015

Infacol má stejnou účinnou látku jako espumisan. Takže šlo o souhru okolností nebo za to mohl kmín, ten je plný silic a třeba měl povzbuzující účinek.

breadfish
1. říj 2015

To spíš nebude souviset - kapičky na koliku a nespavost. V kapičkách není nic, co by mohlo nespavost způsobit. Já dávala Espumisan a ten obsahuje jen simetikon, který působí jenom ve střevě, do krve se nic nevstřebává. Příčina nespavosti bude jinde než v kapičkách.

mamasara
13. říj 2015

My jsme také dávali Espumisan...a díky němu dcerka právě spala líp, protože ji bolavé bříško nebudilo.
Dávala jsem si pozor na stravu a pití a pila jsem i fenyklový čaj, aby se dostal do mlíka. Občas jsme bříško po koupání namasírovali levandulovým olejíčkem.

lucienn5
23. lis 2015

Tý jo, tak s tím jsme se nesetkala. My nasadily kapky ColiPrev, které mají mé kamarádky vyzkoušené a u nás taky zabraly hned a vše super. Jsme fakt ráda, že jsme si ničím takovým nemuseli projít ...

lilliana32
25. lis 2015

My si tím právě procházíme, respektive už snad máme nejhorší za sebou ... Máme kapky Coliprev a jsou vážně super, jsou slaďoučké a zabraly téměř okamžitě.