Nesestouplé varle, operace

maggiele
19. led 2018

Ahoj holky, muj chlapecek ma nesestoupene varle a ve svych 15. mesicich ma jit na operaci. Prosim je tu nektera co toto se svym chlapeckem uz zazila? Jak probihala hospitalizace a zakrok? Diky moc za pripadne odpovedi❤

verasis
20. led 2018

@maggiele Jdeme taky,13.2.jsme objednání..2x se to zrušilo, kvůli nachlazení. Nemělo by to být náročné, já osobně mám strach jen z narkozy, ale strach musí jít stranou.uz ať to máme za sebou!

maggiele
autor
20. led 2018

@verasis A jak je maly stary? Ja mam strach jak z hospitalizace tak z narkozy a zakroku😞 Muzu se ti na konci unora ozvat a "vyzpovidat" te? Dekuju🌹

martiniquest
20. led 2018

Existuji i jine metody, jak muzete malemu ponoci. Da se to masirovat. Zkuste si o tom pohledat vic. Neni nezbytne nutne to resit operativne.

smoldovka
20. led 2018

@martiniquest nemate prosim konkretni stranky s masazemi. Nebo info, kam se obrati. Mudr se tvari, ze jedinym resenim je operace

maggiele
autor
20. led 2018

@martiniquest Maly ma prave misto varlatka vodni kylu, varle ma nahore. Takze stejne musime pod kudlu uz kvuli te kyle😞 Doktor tvrdil, ze z nevyresene vodni kyly se muze klidne stat kyla triselna...

verasis
20. led 2018

@maggiele 10. 2.bude mít 16 měsíců .ano ozvete se.mudr.rikal,že pokud se samo nespustí tak do 6ti měsíců,už se přistupuje k operaci.nejlépe do roka.urcite jste dostala nějaké papíry ohledně operace..jak se provádí, poučení atd. Pokud se teprve chystáte na objednání operace,tak vám to v nemocnici dají.

smirda
21. led 2018

My byli, malymu bylo cca rok a tri nebo ctyri mesice. Jeden mesic jsme kvuli nachlazeni odkladali. Nejdriv predoperacni vysetreni u nasi detske, par dni predem. Nastoupili jsme (oba) den predem na detske oddeleni (nemocnice Kladno), meli volne nadstandardy, tak jsme byli tam, sami, bezplatne. Papirovani pri nastupu jsme vyrizovali na pokoji. Mohla jsem si ho vzit do postele, delala jsem si zabranu z te pojizdne detske postylky, ve ktere mel spat. Ten prvni den jsme meli jeste moznost polozit otazky anesteziolozce, ale nevedela jsem, co bych s ni mela resit, kdyz o tom vim prd. Bylo potreba nejakou dobu pred operaci nekrmit, myslim od pulnoci, to bylo asi nejhorsi, ale maly byl kojeny, MM se rychleji travi, tak jsem jeste v noci (po konzultaci s laktacni poradkyni) jednou kojila, bez vedomi lekaru. Rano nas vzbudili, zmerili malemu teplotu, dostal nejaky oblbovaci kapicky. Sel prvni na radu. Mohla jsem ho (on v postylce, ja ji se sestrickou vezla) doprovodit az pred operacni sal. Na sobe mel svuj vrsek od pyzamka a plinku. Do postylky jsem mu dala svoje tricko, aby tam mel aspon moji vuni, nevim, jestli by sel nejakej muchlik nebo neco, my zadnyho takovyho kamarada doted nemame. Operacni sal byl vyzdobeny nejakymi obrazky (co jsem narychlo zahlidla mezi dvermi), sestricky tam byly mile, hned mu neco povidaly a tak. Pak jsem sla cekat na pokoj, do (uplne nekonecne 🙂) hodiny prisla sestricka, ze jedem pro malyho, ze je hotovo a ze uz se vzbudil. Prvni den po operaci byl hodne plactivy, nestastny, spavy, nechtel se ode mne hnout. Nesmel jist (az vecer jsme myslim dostali par piskotu), kojit jsem asi tri hodiny po operaci mohla. Hodne pil ten jejich sladky nemocnicni caj, vodu nechtel. Chodili prubezne merit teplotu, ptali se, jinak nas nechali se zmatorit. Leky uz nevim, jestli jeste nejaky dostal. Druhy den to bylo lepsi, sladky caj nechtel, jen vodu, uz mohl jist, mel chut si hrat a normalne radit (byla tam hernicka a spousta hracek i jinde). Jinak vizita, mereni teploty. Treti den po vizite jsme sli domu, predtim mi ukazovali, jak se starat o ty rany. Ten treti den byl "nejhorsi", narkoza pry casto miva takovy dojezd, kdy jsou deti hyperaktivni a rozjety, u nas to teda platilo stoprocentne 🙂. Potom byl jeste celkem dlouho (myslim ze i par mesicu) "zavislacek", nemohla jsem se od nej, zejmena ve spani, hnout, dlouho to zpracovaval.
Operovali tak, ze nahore v trisle udelali celkem velky rez, tam nejak vic pracovali, natahovali ty upony, na kterych varlatko drzi nebo co... a pak v pytliku udelali malinky rez a tim to jakoby stahli dolu, takze mel dve ranky, jednu v trisle, druhou na pytliku. Ted jsou mu dva a kus a ani jedna z tech jizvicek neni uz vubec videt. Pak jsme byli po ja nevim, asi mesici?, na kontrole a pak myslim jeste jednou. Protoze maly mel nesestoupla varlatka obe, chodime ted jeste na endokrynologii na kontrolu, ale tam mu za to druhy jen tahaji, zadny rozbory, odbery, nic takovyho nedelaji.
Pokud byses hodne ohanela svymi pravy a mela na to odvahu, mas pravo byt s ditetem i na operacnim sale, jen to chce asi fakt bojovat, nekde delaji potize i s tim spanim v jedne posteli a kojenim.
Omlouvam se za dlouhy elaborat, snad ty podrobnosti nejsou moc desivy, ja bych asi byla predem rada za kazdou informaci a moznost se pripravit 🙂. Drzim palce, at to u vas vsechno probehne co nejlepe a tak, abyste meli oba co nejvetsi pohodu. A to vam obema, @maggiele i @verasis 🙂.

maggiele
autor
21. led 2018

@smirda Teda ty jsi uplne nejzlatejsi ❤❤❤❤ Mooooc dekuji za informace a podrobny popis. To mi hodne pomuze, nejhorsi je kdyz clovek nevi do ceho jde. Moc ti dekuju, jsi skvela😘😘

maggiele
autor
21. led 2018

@verasis Dekuju moc 😘

verasis
21. led 2018

@smirda Děkuji za krásné vyčerpávající info😉😊

verasis
21. led 2018

@maggiele není zač 😉

martiniquest
21. led 2018

@smoldovka Nemam, ale na guglu urcite neco objevite. My to nastesti nakonec nemuseli resit. Doktorka syna jen spatne vysetrila (v leze) a na urologii jsme zjistili, ze jsou varlata na svem miste (vysetreno v sede).

verasis
14. únor 2018

@maggiele tak jsme po operaci.vcera v 10.00prijem.malý byl v pohodě.od 24.00 nic jist v pět ráno se trošičku mohl napít pak už nic.asi hodinu před zákrokem dostal do pusy nějaký oblbovak. Byl po něm takový omameny, některe děti se smějí, jako kdyby vypily panaka😝pak jsem ho doprovodila až k operačnímu sálu. Tam si ho převzali a já měla 1,5 čekat. Prý někdy trvá než děti uspí. Pak jsem s ním šla na dospavaci pokoj,kde mi oblékli plášť, navleky a musela si dezinfikovat ruce.tam jsem s ním byla asi hodinu.obcas se probudil,vzala jsem ho do náruče a zase uspala. Po hodině jsme přijeli na pokoj a ještě dospava..po dvou hodinách od operace se může napít..a sleduje se aby nevracel..Pak po 4 hodinách se může najíst. Další den by nás měli pustit domů. Zatím to jde dobře.Ma dvě ranky,nad trislem a na pytliku.jsou tady další 2 maminky ,jedná před námi a další za námi. Všichni bez komplikací! 😊

maggiele
autor
14. únor 2018

@verasis Dekuji moc za informace! Jste skveli,ze jste to tak v pohode zvladli!!Drzim palce at je uz jen lepe❤

frndafrrr
14. únor 2018

Z vlastní zkušenosti bych byla ráda zato, že je tak malý, náš mladý byl až v 6 letech (pořád se čekalo) a rekonvalescence šílená-následná panika z doktorů hrůza. Za pár dní bude po všem.Držím palce ať je malý rychle o.k..

frndafrrr
14. únor 2018

Průběh popsán výš,tak se opakovat nebudu, ale i tím odkládáním už neměl 2 ranky, ale z každé strany po cca 6 stezích, takže znova zopakuji, čím dřív tím líp. 🙂

verasis
14. únor 2018

Díky za přání!opravdu to platí, čím dřív, tím lépe! Malý byl celou dobu v pohodě..dokážu si představit, jak muselo zo 6ti lete dítě stresovat,dřív než se na operaci vůbec šlo.. malý ani moc neplace, dostal ještě léky na bolest...krásně se najedl a usnul...vypadá to dobře, zřejmě nás zítra pustí 😁