ahoj prosím máte také někdo zkušenost.
Synovi budou příští týden 3 roky, d září chodí do školky a také bývá často nemocný> týden ve školce, týden doma.
Teď je doma už zhroba od ledna. Poslední 2 měsíce byl hlavně doma ve školce byl asi 3x?
Školku má moc rád, moc nemluví a pobyt mezi dětmi by mu prospěl. Také milje být venku ale je pořád doma ☹ když už je lepší vezmu ho ven na chvíli a v noci zase šílený kašel. Je to pořád dokola. Na poslechu nic nemá a já už nevím. Přece nemůže být pořád doma ☹.
V pondělí jdeme na tříletou tak se naší DR zeptám, ale vrtá mi to hlavou.
Je týden a půl doma, včera byl venku (jendou tedy vyběhl v ponožkách a triku, ale na minutu pak jsem ho hned zahnala.Venku byl max 30 minut a dnes v noci šílený kašel . půlku noci prokašlal a to měl jít už do školky. Opět já tam jen volám no my si ho ještě necháme doma....
Jak mu pomoci? Bere střídavě sirupy na kašel máme sirup na imunutu, večer tedy vytrám před spaním.
Máme starý dům tak jsem si říkala zda to nemůže být tím.
Všem moc děkuji za nějaké rady
Mame to stejne s obouma. Nejdriv se synem, ale pridala se i petileta dcera. Prisuzovala.jsem to chripkove epidemii a vcera OL ze nasadit taky sirup a ventolin. Ze je to pravdepodobne alergie. Mala na roztoce, ale v takovem stavu nikdy nebyla. Ve skolce byla od zari a mesic.
A jakou máte doma vlhkost. My máme dům z 50 let a před zateplením tu byla 30procentni vlhkost. Holkám pomáhal zvlhčovač. Jinak starší byla ve školce první rok do prosince 8* pak v lednu chodila celkem dost a pak ji zas něco sejmulo. Lepší to bylo z jara, ale když byla jen týden v měsíci nemocná, tak to byl úspěch. Další rok se to malinko zlepšilo.
@kacenka1111 mě také napadla alergie ale snad nebudu za exeto pořád se synem někde lítám
@ladyhacek urcite nebudes, je toho mraky...ulevi fenistil a pri nejhorsim ventolin...aerius tolik ne, ten jen v sezone, ale na laryngitidu fenistil...bez toho doma nefungujeme..blby je, ze na alergu vychazi casto testy negativni...ale da se prijit.na to, co.je diteti...
Co zkusit na noc sinecud,fenistil.Nebo aerius,ale ten je na předpis
Podle mě je to alergie . Pomohl by mu sirup na roztažení průdušek, tableta proti alergii- nebo sirup a inhalátor. V pondělí bych určitě šla k pediatrovi- může mu to napsat a objednala bych ho na alergologii. Takhle se zbytečně trápí. A zvlhči vzduch. A uvar mu bylinkový čaj proti kašli. Nemusí to být hned astma. Může to mít jako nasledek respiračního infektu a časem se to upravi. Syn to měl taky tak. Užívali sme Spiropent sirup, Ventolin inhalator, Fenistil kapky, nebo Dithiaden tbl.
Aha tak to máte obrácený problém. 😀 Fenistil nebo ventolin by mu měl na noc ulevit. A náše Dr nas po tom šíleném roku co byla ze školky furt nemocná poslala na alergologie, ale nic nenašli. Pomohl až čas , kdy si vybudovala lepší imunitu.
S dcerou máme úplně ten stejný problém uz od ledna nemůžeme vyléčit kašel vždy je 3 týdny doma pak týden ve školce a pak zase dva nebo i měsíc doma. Ted nam dokonce na kašel dala doktorka antibiotika, po týdnů kašel vymizel a po dobraní antibiotik se kašel znova objevil do toho rýma a i zvýšena teplota. Nechci malou porad nechávat doma, protoze školku miluje, ale zas nechci aby byla nemocna. Uz si nevíme rady.
@editkaromana syn byve školce 14dni, týden doma a teď půjde zase do školky, ale ještě trochu pokašlávání ( 2x za den) ono jsme chodili ven a myslím ,že dobry 🙂. Jinak 4D by šílený kašel dala jsem mu co pomáhá mě stop kašel je od tří let což mu právě bylo ten 4 den byl už lepší 🙂 tak zkus tento sirup
nemuze to byt zacinajici astma?
Ja uz zkusila robitusin stoptusin acc, mucosolvan, tussin. Ted i ty antibiotika. Ale sotva se toho zbavime tak to chytnem znovu. Zitra jdeme znova k doktorce ta se bude chytat za hlavu ze tam chodime porad. A ted ma dokonce i teplotu. :/
Kdyby to bylo astma tak by na to dr. přišla uz ne? Ja si myslím že je to skolkou. Tím že ma asi dcera sníženou imunitu, protože tam vidim kolikrát děti co poradne kaslou...
@zelenaesmolda mě konkrétně astma napadlo, tak uvidíme. Doufám, že teď až začne teplo se to srovná.
Alergologii nic nezkazis, muze to byt treba bronchitida, mela jsem to u sebe, na kasel mi uz nic nezabiralo, alergo, dvakrat jsem si dychla a byl klid
@ladyhacek to astma nebude,,to by kaslal I pres den venkupani. Ja sama sem astmatik a tento problem me trapi uzu mesic. Pomaha fenistil,dostala sem pleumolisin(doufam ze to pisu dobre,) a noci porad des, bes I pres atb. Vloni to mel syn a samopatrik mu to odeznelo,tak doufam ze ro potka I mne
Zkusila bych alergologii, pediatr nutně astma neodhalí. Nas tam pediatr poslal u dcery až po druhém pobytu v nemocnici s obstrukční bronchitidou - výsledek alergie na psa,, kočku roztoče a astma. Obě děti alergici a astmatici. Syn trpí na suchý dráždivý kašel hlavně v noci. Na ten nám pomáhá sirup Drosetux Neo (bylinky žádná chemie a lepší než stoptussin a sinecod). Jinak oba dýchají ecobec, sirup aerius. V ložnici máme nonstop puštěnou vodní fontánku u postele. Teď se snažíme omezit bílé pečivo, sladkosti a v rozumné míře mléčné výrobky a pijí Astma Tea , snad nebudou tolik zahleněny. Velký vliv na nemocnost má i školka, musí si vybudovat imunitu. Dcera první rok do školky chodila asi 3 měsíce, když jsem to vyscitala za celý školní rok. Od listopadu až do dubna byla doma, to jsou děti nejvíce nemocné.
Dceři pomohl na noční kačel mišpulníkový sirup (přírodní a na všechny druhy kašle), zkusila bych tu alergologii a pak by se vidělo. Nám nakonec pomohla tradiční čínská medicína.
Syn, nyní už mu bude 6, byl od začátku, co jsme vkročili do školky, neustále nemocný. První rok chodil dohromady 3 měsíce a další rok jen 2. Vždy tam byl chvilku a pak začal kašlat, teploty anebo přinesl jiný infekt. V necelých 4 letech prodělal infekční mononukleozu a díky ní pak parainfekční zánět kloubů, na 14 dní nám přestal chodit. Nemyslím, že by Vaše dítko muselo hned mít alergii. Myslím, že děti v takovém věku nemají vybudovanou imunitu, doposud se s takovými bacily nesetkali, takže je to běžné. Některé děti to nesou lépe, některé bohužel hůř. I naše mudra mě tímto vždy uklidňuje, na školení jim říkali, že v dětském věku je normální až 8 infektů za sezónu. Především si tedy myslím, že spousta rodičů je absolutně bezohledných a do školky dávají nemocné děti, ani kašel ani rýma do školky nepatří, natož něco horšího. Školka nemá moc žádnou páku, pokud není dítě osypane, nemá teploty nebo nezvrací a tak to tam učitelky trpí. Nevím jak jinde, ale u nás to tak bohužel funguje. A pak přijde zdravé dítě po infektu, které má ještě oslabenou imunitu, i když mělo rekonvalescenci a bum, jedete znova..
Vyzkoušela jsem kde co, od sirupů přes homeopatika tak po driáky tipu ventolin. Nyní jsem mu koupila kolostrum a musím zaťukat, už je 4 týden zdráv! A to se nám ještě ve školce nepoštěstilo. Takže doporučuji!
Jinak při dráždivém kašli u nás zabírá tymiánový čaj, sirup z něj, když je hodně zle, tak na noc fenistil, mokrý ručník u hlavy a okno dokořán.
Přeji vám hodně sil a hlavně zdraví!!!
My jsme na tom byly/jsme uplne stejne. Ale myslim si, ze je to normalni. Prvni rok ve skolce, ziskavaji imunitu, k tomu tahle zima byla na nemoce fakt nejaka extremni.
Dalsi tema jsou nezodpovedne matky co do skolky klidne poslou nemocne dite.. to pak muzete to svoje lecit jak chcete porad dokola.😒
Jinak mi doktorka rekla, ze po vyleceni nemoci/vymizeni priznaku by bylo idealni nechat dite doma jeste tyden, prz ma po nemoci snizenou imunitu a pri brzkem vystaveni “skolkovym bacilum” do toho spadne hned znovu.
A prilisna vlhkost je pry take na skodu-pokud spi dite v chladne mistnosti kde se netopi, neni uz potreba zvlhcovat.
A chapu Vasi zoufalost, ja si tim prosla tez. Temer 2 mesice doma 🙈
@ladyhacek Taky to znám s mými dvěma dětmi, je to na zbláznění a dcera je vlivem ustavičných nemocí dost zaostalá, máme potíže ve škole. Pomohla až alergologie, užívali třičtvrtě roku Ribomunyl na podporu imunity, u dcery fakt zabral! Ale syn dostal navíc inhalátorek na počínající astma, zjištěno z imuno odběrů krve, stříkne do pusy ráno a večer před čištěním zubů a teprv to ho zbavilo kašle. Je to hrůza ty nemoci 😔
@ladyhacek u mne tovecer zacalo jako klasicke nachlazeni, ale kasel pres den po lecbe ustal a nastoupili nocni zachvaty kasle,. Vsechna vysetreni jsou v poradkulednici,proste sem zdrava a kaselslo muze trvat az 4 tydny a to bezduvodne jen dikyand predchozi nemoci,. A presne takto to mel mladsi syn vloni a, taky sme mysleli ze to ma nejakou reakci ze skolky.
Ja uz si právě říkám kdy to uz skončí protoze jsme z toho uz obe unavené ještě ted jak začíná teplo. A dcera dnes uz teplotu nema. By me zajimalo co to zase chytla
@ladyhacek zkusila bych alergologii. U nás dcera půl roku kašel, pak zápal plic, pak zas téměř neustálý, resp. nedoléčitelný kašel. Strašně jsem se bránila tomu, že by mohla mít astma, ale od doby co má léčbu (inhalátor a sirup na alergii) tak je zdravá! Občas zakašle, ale výjimečně...