Nepřetržitě nemocné děti

kopretinka266
28. kvě 2017

Milé maminky, obracím se na Vás s prosbou o Vaše rady a zkušenosti s opakovanými nemocemi dětí. Jsem maminkou dvou holčiček, které jsou často nemocné. Už začínám být zoufalá. Jsme vždy nemocné celou zimu, ovšem letos je to vyšší level. Od října 2016 prakticky nepřetržitě až do současné chvíle - angíny, virózy, rýmy, bolesti v krku, teploty atp. Starší dcera navštěvuje školku. Po pár dnech ve školce vždy lehne a zatím rekord bylo, že odchodila týden a ten pátý již pokašlávala a posmrkávala. Když se ta starší uzdraví, lehne mladší dcera a tak je to pořád dokola. Pokud to lze, navštěvujeme "občas" nějaký kroužek, sejdeme se s kamarádkami a dalšími dětmi atp. V úplné izolaci dcery tedy nejsou, ale vždy se raduji jen pár dnů. Těšila jsem se na letošní jaro s tím, že už konečně začneme normálně fungovat ... budeme chodit ven, na hřiště s dětmi, na procházky, na kolo... Bohužel to se nestalo. Stačí, aby nás jen chladnější větřík ofoukl. Prosím máte někdo zkušenosti s otužováním předškolních a mladších dětí? Chodíte s nimi někdo do sauny a pokud ano, jak dlouho mohou být děti v sauně? Používáte někdo doplňky stravy - sirupy pro podporu imunity? Máte někdo zkušenosti s homeopatiky? Všem děkuji za případné náměty.🙂

market1512
28. kvě 2017

To me moc mrzi, sama vim, jak je to neprijemne. Nemam zkusenosti se saunou ani homeopatiky, ale mohu vrele doporucit colostrum (jen teda ne to bezne dostupne levne z lekarny!). I rada mych znamych maminek na neho neda dopustit, a prave na zaklade rady doporuceni jsem taky zacala detem davat. Zkuste na to mrknout 🙂

mrazulkav
28. kvě 2017

Dcerka má horší imunitu po mně... jako dítě jsem byla taky pořád nemocná, trpěla jsem já i sestry na záněty dýchacích cest a angíny. My kdysi byly v ozdravovně myslím na 6 nebo 8 týdnů. A to u nás pomohlo. Nejmladší ségra (skoro 16 let ode mě) byla stonavá taky. Té vyhrožovali trháním mandlí, pokud se to do 10.roku nezlepší. Naštěstí se z toho nějak časem vykřesala...
Dcerce doporučovala doktorka imunoglukan, ten u nás nezabral. Zabrala kombinace lactobacily a colostrum. Plus chození do solné jeskyně. Léky už teď dobíráme a na konci léta zase nasadíme a znovu začneme s jeskyní, snad pak už od září bude ve školce fungovat ;)

zmrzlinka
28. kvě 2017

Doporucuji ORL vyšetření, vyšetření u dětského alergologa-imunologa.Doplnit železo a nam pomohl Multisanostol sirup.Taky dopřát holkam hodne čerstvýho vzuvhu a otuzovat je.

grejsina
29. kvě 2017

@kopretinka266 mela jsem to s dcerou podobne... min.10x do roka antibiotika. Detska lekarka nas poslala na alergo-imunologii, pak jeste na ORL, kde pani doktorka doporucila odstranit zvetsenou nosni mandli.
Jsme 2 roky po operaci. ATB nemela od te doby ani jednou a ma max. v zime jednou rymu.
Takze doporucuju alergo a ORL jako @zmrzlinka

josefina79
29. kvě 2017

@market1512 a jake colostrum tedy doporučuješ?

zmrzlinka
29. kvě 2017

@grejsina ta nosní mandle je pěkná potvora 😉Syn take nemarodi co ji nemá 👍

nankah
29. kvě 2017

ja by som odporúčila vyšetrenie u homeopata. nie symptomaticky, ale konštitučne.

maly_kukolar
29. kvě 2017

Ahojky, prosim homeopata nie...Pokial s tym chcu experimentovat dospeli, nech si experimentuju, sila sugescie fungovat u par % moze, ale zdravie deti s tym prosim neriskuj a nieco si nastuduj o ucinnosti homeopatie a jej rizikach z relevantnych zdrojov, nie od ludi, ktori jej slepo veria resp na nej pripadne zarabaju...

ja som bola take dieta, bola som nonstop chora, na atb, z jedneho sa vyliecila, druhe prislo..pomohlo vybratie mandli (nosnych aj krcnych) a chodenie k moru (to tvrdi moja mama 🙂 )

kajalka
29. kvě 2017

@maly_kukolar Mohla bys prosím rozepsat více, co víš o rizikách homeopatie? Popř. sem dát některý z relevantních zdrojů?

jezz1e
29. kvě 2017

@maly_kukolar Ne že bych byla nějaký ultra zastánce homeopatie, ale pokud zabere, tak je to pro dítě jedině dobře a pokud jde jen o placebo, pak dítěti pár kuliček cukru asi neublíží, ne? 😉

baris
29. kvě 2017

@kopretinka266 moje dcery jsou rovněž nonstop nemocné. Loni byly celkem zdravé, tak jsem si myslela, že už to máme za sebou a od prosince měly zase 4 angíny ☹

Doporučuji navštívit s dcerami imunologa. Ty sirupy na podporu imunity z lékárny jsou téměř bez účinku. Holky nejdříve braly Imunor - několikrát a nyní jim dělají v Ostravě na míru imunulogické kapky. Udělají jim výtěr z krku a nosu a podle toho jim cca za 5-6týdnů připraví kapky.

Homeopatika - známá dělá v lékárně a podle ní jsou homeopatika předražené antiperle 🙂

Jinak mi vždy Dr. řekne, že věkem se to zlepší. Bohužel tu věkovou laťku stále posouváme nahoru.

madrilena
29. kvě 2017

@maly_kukolar V zahraničí je homeopatie zcela oficiální "léčebný postup", který je i někde třeba hrazený pojišťovnami. To jen tady se hraje na to, že klasická medicína je ten nejlepší správný postup.

maly_kukolar
29. kvě 2017

@kajalka ono problem je, tak isto ako u antivax, ze takto alternativne naladeni ludia z principu odmietaju vedecke zdroje a informacie z nich, takze relevantny pre nich nie je ziaden. Odporuju totiz absolutnemu zakladu v co tito ludia veria/verite a to jest udajne zatajovanie inforacii, spiknutie farmafiriem, nezaujem mediciny o jednotlivca, atd atd...proste to nema zmysel tato debata..ale celkom pekne zosumarizovane tak vedeckopopularizacne to je na stranke sisyfos.cz, na boku alternativna medicina, je to pdf, nejde mi to nalinkovat cez mobil..a rizika? Zanedbanie liecby vaznej choroby, smrt, trvale nasledky, zhorsenie stavu,...staci ci?
@jezz1e par guliciek cukru urcite neublizi, ak sa ti dostava riadna a spravna liecba...vid recesisticke hromadne predavkovania homeopstikami...ak je to vsak jediny sposob, ako k liecbe pristupujes, koncit to moze velmi nestastne...

kajalka
29. kvě 2017

@maly_kukolar Jo aha 😀 Tak to jo 🙂 Máme pediatru homeopatku a léčí primárně homeopatiky, ještě se nestalo, aby takřka okamžitě nezabraly. Tak jsem si říkala, co tak za nú mohou mít.
Pro lidi, kteří používají výrazy jako "antivax" je cesta klasické medicíny správná a věřím, že homeo nepomohou.

jezz1e
29. kvě 2017

@maly_kukolar Jenže to směšuješ dvě věci, to, že někdo bere homeopatika v 99 % případů neznamená, že se dotyčný vyhýbá standardní léčbě a ani běžný homeopat (na rozdíl od různých léčitelů) rozhodně nebude dotyčného odrazovat od západní medicíny. Pokud mělo dítě xkrát ATB, zjevně rodiče nebudou alternativní pomatenci .Že se jednou za 10 let objeví jeden blázen, co se odmítne nechat léčit a místo toho zvolí homeo bych asi opravdu jako "riziko" homeopatie neviděla. 😉

maly_kukolar
29. kvě 2017

@madrilena klasicka medicina je najlepsi postup, zial vacsinou nie je tak lakavo podana ako homeopatia..lahsie sa veri charizmatickemu homeopatovi, ktory cloveka vypocuje, stravi tam.hofinku v prijemnej atmosfere a nadobudne pocit, ze mu na pomoci vazne zalezi..ako u bieleho plasta, kde je clovek 10min a odchadza s receptom a dovidenia..ja to naozaj chapem, ze su ludia, ktori tomu potom veria viac, fakt hej....ale ak by sme sa pozreli naozaj na ucinnost tejto liecby, tak homeopatia orepadne na celej ciare...a radit to pre male dieta na liecbu imunity je vazne odvaha...ale tot koniec, lebo sa to zvrhava smerom, ktory autorka asi nechce a nepotrebuje

maly_kukolar
29. kvě 2017

@jezz1e bohuzial cim dalej a tym castejsie je to viac ludi, ako jeden za 10 rokov....

betelgeuzz
29. kvě 2017

@maly_kukolar ještě jsem se nesetkala s tím, že by homeopatika byla nějak lákavěji podáváná, než běžná léčba. Třeba naše dětská běžná lékařka doporučuje k léčbě i homeopatika.

maly_kukolar
29. kvě 2017

@kajalka a predpokladam, ze vam ich vzdy aj velmi rada rovno preda 🙂

ok, jedzte ci cukrovych guliciek kolko chcete, len sa nabuduce zamylsite, ak to budete odporucat matke s malym dietatom, tot vse odo mna 🙂

betelgeuzz
29. kvě 2017

U nás při nemocech používá zvýšené podávání vitamínu C, echinaceové kapky, jednu dobu jsem dávala hlívu, ale to nevím, jestli pomohlo. Když měla mladší dcera opakované záněty ucha, doktorka udělala nějaké podrobnější odběry a předepsala ribomunyl na podporu imunity. Zároveň jsem ještě vysadila mlíko a všechny mléčné výrobky, tam jsem viděla okamžitý účinek.

sisinka74
29. kvě 2017

Dětská lékářka nám řekla, že v dnešní době každý cpe dítě nějakýma vitamínama na podporu imunity, atd. a že je to špatně. Při nástupu do školky je zcela běžné, že jsou děti nemocné i 10x za rok. Imunita se tak získává zcela přirozeně. Nás to taky neminulo.
Hodně ale pomáhá přirozený postup. Dítě nenavlíkat zbytečně, neudržovat ve sterilizovaném prostředí a klidně po koupání pár sekund otužovat chladnější vodou.
Tohle jsme všechno dělali a taky nás nemoce neminuly, avšak za celý rok jen jednou ATB. To že pokašlává a má věčně nudli u nosu, není nic znepokojivého a ATB jsou zcela zbytečná. Léčená rýma 7 dnů, neléčená týden. Kašel jsme řešili med a cibule a pokud byl dávivý, sáhli jsme na noc po sinecodu, ale jen v krajní nouzi.

evik19
29. kvě 2017

Syn byl první rok v miniskolce taky stále nemocny-v podstatě se to taky táhlo od podzimu až do léta. Letos už chodí do státní školky a musím říct, že byl nemocný jen 3x,jednou průjem, jednou ucho a jednou teplota bez dalších příznaků, což je myslím v pohodě 🙂 syn má snížené vstřebávání vitamínů d a málo bílých krvinek, takže by na tom měl být s imunitou špatně, ale opak je pravdou. Užívá vigantol a pyridoxin nastridacku se sirupem multisanostol. Chodíme ven za každého počasí, ale jinak žádné otuzovani nepraktikujeme. Navíc do syna ani nenacpu dost zeleniny a ovoce, takže o zdravé stravě taky nemůže být moc řeč. Řekla bych, že to chce vydržet! A co si taky myslím, že u nás pomohlo-v zimě hory a v létě moře, pak vždycky dlouho vydržel zdravý i v časech, kdy byl hodně často nemocný. Letos k moři nejedeme, tak snad to přežije...

madrilena
29. kvě 2017

@maly_kukolar klasická medicína je jistě nezastupitelná při akutních stavech. V chronické léčbě tomu tak není. Klasická medicína totiž obvykle neléčí příčinu, ale příznaky. Podáváním léků na chronické nemoci vznikají další problémy a je to pak začarovaný kruh, přibývají další a další léky. Řada chronických, civilizačních onemocnění se dá řešit změnou životního stylu. Kolik lékařů však pacientovi do očí řekne, že nejvíc pro sebe udělá sám, když o sebe bude dbát? V současném systému je daleko jednodušší předepsat lék a vzít do ordinace dalšího. V klasické medicíně se často na problémy nahlíží bez souvislostí. Když má dítě křivé nohy, předepíšou se vložky do bot. Už se dál nezkoumá, že příčina vůbec nemusí být v nohou a vložky tedy nepomohou. A bohužel těch případů bych mohla uvést docela dost, kdy se něco dá řešit úpravou jídelníčku a cvičením. Ono je přece daleko jednodušší brát každý den deset pilulek. Bohužel to není bez následků. A toto je klasická medicína. Homeopatie se dívá na člověka jako na celek, neléčí jenom nohu nebo žaludek. A homeopatie věří, že tělo má samoléčebné účinky a není proto potřeba ho ládovat velkým množstvím chemie. Je tu jistě spousta maminek na koníkovi, které Ti potvrdí, že jim homeopatie pomohla. Jasně, když si dítě zlomí nohu, k homeopatovi s ním nepůjdu. Tohle výhradní vnímání klasické medicíny v ČR je hodně ovlivněno historií. Prostě jsme si něco nechali nakukat, a pak tomu slepě věřili. Víš, současná klasická medicína pacienty léčí, ale často nevyléčí. Pacientů neubývá, ale naopak dramaticky přibývá. A není to tím, že je lepší diagnostika.

alboo
29. kvě 2017

@kopretinka266 uprimne, nechápu proc tedy chodi do skolky? Když tak akorát chytne každý h.... to ze se dítě musí nějak adaptovat, je sice pravda, ale tyhle nonstop nemocne deti by se meli nacas stahnout z velkych kolektivu. Nejenze ze tim vycerpava sama sebe, ale přenáší se to ma mladší. Proto treba nechápu matky mimin co posilaj do skolek sve 3-4 lete deti a pak si furz stěžuji jak sou všichni nemocni
Jinak chodit ven za kazdyho pocasi, moc neoblekat, doma nepretapet, kvalitni strava.

aleenka1234
29. kvě 2017

@kopretinka266 nedavejte dcerku do školky a máte po starostech ;)

sisinka74
29. kvě 2017

@alboo já ty matky chápu.
Ale pokud jsou pořád stále nemocné a opravdu to ta starší dotáhne z té školky a pak přenese na to mimčo, tak si vůbec nepomůžeš. Taky bych ji stáhla a budeš mít sice doma děti dvě, ale zdravé.

olusenka
29. kvě 2017

děti berou laktobacily, a občas sirup na imunitu s betaglukany, syn taky homeopatika na nosní mandli.
Stala jsem se členkou klubu Jíme jinak, a snažím se pomalu nenásilně něco z toho aplikovat na děti, na sebe jsem spíš ostrá. 🙂 To by asi mělo na nemocnost u nich zabrat nejvíce. jimejinakteckacz

kopretinka266
autor
29. kvě 2017

Ahoj všem, děkuji za příspěvky. Solná jeskyně je skvělý nápad a i Colostrum. Děkuji moc za tipy. Starší dcera školku navštěvuje ráda. Má tam spoustu kamarádů, stále něco tvoří a zpívají. Naše školka se dětem hodně věnuje, každý měsíc mají spoustu aktivit. Hodně jí to obohacuje a i kdybych se já doma sebevíc snažila, nedokážu obstát v konkurenci školky. Docházejí mně nápady na domácí tvoření atp. Samozřejmě školku navštěvuje pouze pokud je zdravá. Jakmile začne být mírně nachlazená, okamžitě jí ze školky stahuji. Od září budou naše holky obě školkové. Vracím se do práce. Navíc na starší dceru nyní padá ve školce povinná 10letá docházka. Již nám bylo oznámeno, že s největší pravděpodobností budeme mít omluvné listy jako ve škole a nepřichází v úvahu, že by "jen tak" zůstala doma. Vše se teprve dozvíme a asi to člověk musí brát s rezervou. 🙂

mrabbit
30. kvě 2017

@kopretinka266 Ahoj, já mám zatím doma jen jedno dítko (2,5 roku), do školky chodí ode 2 let, začala v prosinci, takže docela blbé období. Stalo se nám asi jen jeden měsíc, že by byla úplně zdravá. Nechávám jí doma teda i s rýmičkou, to některé maminky neřeší 🙂 V březnu měla v krku Streptokoka, dostala pak i zánět středního ucha, tak to byla doma zase přes půlku měsíce, pak chvíli chodila a zase rýma a kašel, táhlo se to asi měsíc, ve výtěru z krku pro změnu Hemofilus pn., tak dostala na týden ATB, po nich se osypala, takže další týden doma a teď jsme zkusili už zase školku a po 4 dnech tam opět rýma a kašel... Taky jsem už z toho na nervy. Na doporučení kamarádky jsem koupila inhalátor a zkoušíme inhalovat Vincentku (3. den, efekt zatím moc nevidím). Potom jsem se taky jala vyrábět smrkový sirup na doporučení jiné kamarádky 😀 Dělá se teď v květnu/červnu z mladých smrkových větviček, obsahuje to prý hodně vitaminu C, dávala to dětem přes zimu a moc nemarodily, tak to chci ozkoušet. Na homeopatii já nejsem, zkoušela jsem při kojení na ragády a efekt nula nula nic. Přemýšlím, jestli nezajít na ORL či alergo. Asi tam dceru objednám. V červenci se nám má narodit druhé dítko, teď si už dceru nechávám doma, ať je přes léto zdravá. Uvidíme, jestli teda bez školky na tom bude líp, ale jak píšeš, má tam spoustu zábavy, umí spoustu písniček, básniček, učitelky ji chválí, vyhraje si tam s dětmi, nechce se mi ji nechávat jen doma se mnou a miminem. Takže to musíme nějak vymyslet a vyzkoušet, aby to od podzimu zase fungovalo a pokud možno nebyla tak nemocná, aby to netahala domů na mimino... Když to nepůjde, tak bude samozřejmě doma, ale ráda bych, aby byla v kolektivu, třeba jen na dopoledne. A zdejší rady typu nedávat dítě do školky si asi taky nemůžou všechny rodiny dovolit, když např. nemají babičky na hlídání. Nejde pořád být s dítětem na ošetřováku, pokud není dost financí. Na druhou stranu je samozřejmě blbost cpát tam nemocné dítě. Je to prostě složité 🙂 Hodně slýchávám, že se to po prvním roce zlepší, jak se dítě promoří. Tak jsem teda zvědavá.

kajalka
30. kvě 2017

@mrabbit Ve 4 letech dozrává imunita, do té doby je to na dítě šílený nápor.