Ahoj holky, jdu si k vám opět pro radu. Od včerejška u malého pozoruji nepatrné pupínky na stehýnku. Jsou třeba tři, čtyři u sebe, nejsou nijak extra červené, spíš bílé nebo maličko naruzovele. Má tam asi tři shluky těchto pupínků. To samé u kořene nosu. Kolem pusinky má červené pupínky, které ale dle mě má ze slin, neustále slintá a strká ručičku do pusinky, takže obličej věčně celý mokrý. Znáte to. Moje otázka zní, může se jednat o začátek projevu atopickeho ekzému? Mažu zatím místa rybilkou. Napadly mě potnicky z těch veder, ale nevím.. K dr jdeme příští týden na kontrolu, tak se samozřejmě optám, ale nechci aby se to nějak extra rozjelo ještě dodám, že občas koupeme v řepiku.
@mamikry Mám z toho trochu hrůzu, aby se to nezačalo nějak rozjíždět. Nad zadečkem má teď taky trochu vyrazku, ale tam to opravdu vidím na potnicky. Tohle mi přijde takové sušší na tom stehýnku. Nevím, zda třeba nekoupit aderm od bioderma nebo něco od uriage? Nemáte zkušenost? A malý už se ekzému zbavil?
A v čem koupete? ☺️Hned bych neviděla to nejhorší, může to být třeba jen suchá kůžička. Nám dr doporučila koupat buď jen ve vodě nebo v linole a pak už nemusím níčím mazat. Super je třeba i bambucké máslo na promazávání suchých míst nebo mimi balzám od renovality, pokud je to teda sušší. Když byly potničky, tak mi to nepřišlo suché. Kdyby to byl ekzém začne to určitě červenat.
Hezký den, nám se třeba objevovali suchá místa po těle, p. doktor nám doporučil vynechat při koupání mýdlo (používali jsme Hipp) a hodně mazat, nasadila jsem jemný krém s aloe vera a propolisem a už po 3 dnech vidím znatelný rozdíl. Chci tím říct že to může být cokoli a určitě bych to nejdříve zkoušela mazat něčím jemným a lehkým než na to hned cpát něco těžkého s určitými složkami na konkrétní problémy. 😊
Nevím jak je mimčo staré, ale můj nejmladší měl novorozenecké akné, celej obličej, trošku hruď a ruce. Mažu mesickovou weledou. Je super.
@hanydve Tohle mi na atopák nepřijde, spíš jako kontaktní reakce, poštípání.. Atopák tvoří spíš takové fleky, šupinky, krusty. Zkusila bych namazat mastí se zinkem a měsíčkem (měsíček je sám o sobě alergen, tak slabou vrstvičku), zinek vysušuje, cožby na ty pupínky mělo být fajn.
@marti89 díky za doporučení. Štípance nejspíš ne. Oni ani moc nejsou vidět ty pupínky. Pouze na dotek je znát, že tam něco má, jinak bych si toho vůbec nevšimla. Má asi čtyři tyhle shluky tak jsem se začala bát nejhoršího. Snad to nic nebude. Zkouším mazat bepanthenem? Rybilka nic moc. Nebo zkusit sudocrem? Toho měsíčku bych se bála.