Ahojky všem, prosím Vás potřebuji nutně poradit a pomoct. Dcera 2 roky, od Čtvrtka má teploty 39,2. Střídám paralen s ibuprofenen po 4 hodinách, léky vždy zaberou ale za ty 3-4 hod, jsme tam kde jsme byli.. rýmu, kašel nic takového k tomu nemá. Ve Čtvrtek jsme byli u dr crp měla 55 a Mudr říkala že trošku zarudly krk, nasadila antibiotika. Antibiotika užíváme dnes už 4 den a teploty stále trvají. Jíst moc nechce, naštěstí pije. Včera už se objevila zatím první ridka stolice. Máte stím prosím někdo zkušenost? Už vůbec nechápu co to může být že teploty stále neustupuji. Jsem z toho zoufalá. Kontrolu máme kvůli svátků v Úterý. Ale občas jsem už tak nalomena že pojedeme na pohotovost. 😔😔😔
@lencaa11 jo jo, neustále se snažím ji něco nabizet, polévky sní tak 3 lžičky. Občas si zobne nějaké ovoce alespoň.. víc prostě nic.. probiotika bohužel nemám, Mudr a ani v lékarne mi neřekli jinak bych koupila.. a děkuji za radu.. mám první dítko tak v tom trošku tápu, nemám ani moc zkušeností malá mi skoro nemarodi právě..🤷
Řídkou stolici má z těch antibiotik, kup ty probiotika, ty bych příště brala automaticky ke každým atb. No a 4 dny teplot mi při nemoci nepřijdou jako taková hrůza, dcera měla teď před týdnem při obyčejné viroze horečky (přes 39) cely týden v kuse. Někdo k tomu má třeba i větší sklony a tělo si ty teploty drží, aby s nemoci rychleji bojovalo.
@lencaa11 Paralen a Panadol je jedno a to samé, takže pokud to bude střídat po 4 hodinách, tak to dítě předávkuje.
@pupinda Malý měl v zimě horečky celý týden, doktorka říkala, že je to méně obvyklé, ale stává se to, neměl nic dalšího... Jinak střídat spíše Paralen (Panadol)/Nurofen, tekutiny jsem do něj dostala tou stříkačkou z paralenu, láhve odmítal. Jestli ti sní aspoň něco jak píšeš je to fajn 😉
@pupinda Zatím buď v klidu. CRP 55 je ještě taková ta šedá zóna, pokud byl ten krk jen trochu zarudlý, tak to tipuju spíš na virózu, než na bakteriální infekci, a předpokládám, že ta antibiotika Tvoje dr. napsala hlavně proto, že jsou svátky (ač s těmito postupy tak úplně nesouzním). U viróz ty horečky můžou trvat i déle, pokud se daří je srážet, tak buď víc v klidu a v úterý jdi normálně na kontrolu. Pohotovost bych zvážila ve chvíli, kdy by y horečky měly stoupající tendenci a nešly srážet.
@martt Nurofen, Brufen, Ibalgin = všechno je to ibuprofen. Víc záleží na dávce, než na konkrétním přípravku, a ty dětské sirupy jsou poddávkované.
@somalicats Hele nevím mne v nemocnici opravdu doporučili ten Nurofen spis nez ibalgin . A když syn mel zánět kyčelního kloubu tak na to mi řekli dávat jen Nurofen. Ale nejsem doktor jen říkám co mi řekli .
@martt Já doktor jsem 😉.
@somalicats To se omlouvám ☺️ nechtěla jsem se s tebou nijak přít. Jen, že mi to opravdu tak rekli☺️. Tak alespoň jsem zase chytřejší. 😃
@somalicats střídám po 4 hodinách paralen s ibuprofenem. Na radu Dr.
@krisstina93 já vím já sem plasan. Ale nejsem na to zvykla tak mám strach🙈
@somalicats jojo právě že po lécích je do hodinky bez teplot za tři čtyři hoďky na novo. Proto jsme zatím na pohotovost ještě nejeli protože by nás stejně asi vyrazily.. nechci být zas úplně za blázna. Jen prostě nerozumím tomu že ani nezakasle, žádná rýma.🤷
@pupinda Teď lítají nějaké hnusy, měli jsme to tu taky během posledního měsíce opakovaně - pár dní horečky bez ničeho - žádná rýma, kašel, nic. V klidu, ono se to postupně spraví. Hlavně hlídat tekutiny, vývary jsou fajn, a až se rozjí, bude vyhráno.
@somalicats doufám že to bude brzo lepší. Každopádně děkuji všem za rady...❤️
@somalicats mám tři děti a nikdy jsem žádné nepredavkovala dokonce i v lékárně mi to párkrát řekli přeji hezký den 🙂
@lencaa11 Střídat ano, ale s ibuprofenem (Ibalgin, Nurofen...). Ne Paralen s Panadolem, jak jsi psala. To Ti fakt nemohl říct ani doktor, ani lékárník.
@somalicats
ja teda v 99% pripadu kdyz ma dcera teplotu davam nurofen a davam podle davkovani.Vzdycky zabral.Jednou jsem ho dala i sobe v nouzi kdy doma nic nebylo a zabral.
@zelenaesmolda Já taky. Ale už jsem zažila stavy, kdy dávka na škatuli nezabrala, i stavy, kdy nezabrala ani maximální vypočtená, respektive udržela fakt jen ty 3 hodiny. Dvakrát (zatím) se mi stalo, že jsem musela střídat, protože těch 6 hodin ten ibáč neudržel. Což zase při mém počtu dětí není zas taková hrůza 😀
@somalicats
me se teda stalo jednou,ze jsem musela stridat.to mela 6.nemoc a horecky pres 39
@pupinda k ATB bych nasadila probiotika a na teplotu bych měnila paralen ,Panadol tělo bojuje s něčím ATB by mělo zabrat chce to čas a i skrz léky malinko jíst aby tělo mělo z čeho brát silný vyvar ,něco co má ráda dcera