Maminky byla nám dnes zjištěna tato nemoc. Dcerka má všude naboptnane puchýře . Nějaké rady? Byla už jsem v lékárně i zdravé výživě.
Davala jsem ze zacatku fenistil, pak uz je to nesvedilo. Nechala jsem tomj volny prubeh, odedlo to samo
naše Adélka to měla na dlaních, chodidlech a kolem pusy, ...
Ahoj, dr nám dnes sdělila stejnou diagnozu,ale mně se to moc nezdá...dcera nemá teploty, nemá postiženo nic kromě úst a ústní sliznice - vkládala jsem dotaz před pár dny https://www.modrykonik.cz/forum/detske-zdravotni-problemy/povlak-na-rtu-u-16mesicni-dcery/
Setkal jste se někdo s tím, že by se nemoc "ruce , nohy , ústa" projevila jen takto? První dr na pohotovosti nám zas řekla, že je to buď moučnivka nebo afty, mám pocit, že všichni jen hádají...:-/
Nejhorší je, že člověk pak neví jestli zajet do nemocnice nebo ne, aby nebyl za blba..
@luzca11teď jsem zrovna četla, že výskyt nemoci "ruce, nohy, ústa" se musí evidovat a hlásit, ale jak moc je ve skutečnosti rozšířená se neví, protože je snadno zaměnitelná s jinými onemocněními a sami doktoři se často seknou v diagnóze. To myslím mluví za vše... Řekla bych, že ať už je to cokoliv - je Vás i náš problém pravděpodobně virového původu (kdyžtak se dá v lékárně pro klid duše zakoupit CRP test).
Pokud teplota nepřekročí kritickou hodnotu, nebude problém s dýcháním nebo příjmem tekutin, nechala bych nemoc asi normálně proběhnout...
No drží si teplotu kolem 39C .. Spíš se bojim, ať si tam nezavlece infekcí do těch ranek .. Malá neměla chřipku nic, ale měli jsme rotavirus a to byla katastrofa
@soyevita Kdepak, nedělali...ono to teď vypadá trošku jinak než na fotce...bílý povlak se sloupl, je to tam jakoby živé, místy i krvácivé, dásničky červené a opuchlé...malá skoro pořád brečí, strašlivě slintá, jídlo odmítá, pití taky - jediné, co bere, je sunar a i u toho pláče... ☹
Mně to podle fotek i těch popsaných příznaků připadá nejvíc na tu herp. gingivostomatitidu, ale dr to odmítla, tak nevím... Jsem si ale skoro jistá, že kdybychom zajeli na pohotovost ještě tady, dozvěděli bychom se nějakou další zajímavou diagnózu 🙄 .
mě právě zaráží že malá jí normálně.. a břicho ji asi nebolí
já měla takové problémy u monenukluozy, to byla taky hruza, taky mi to pořád čistili i mandle museli nařiznout, už sem pomalu nemohla ani dychat ☹
moje deti to obe mely hlavne kolem kotniku a dcera na holenich v mistech, kde se ji objevuje exem. ze spodu na nohou nebo v puse nemely skoro nic
My mame cerstve zkusenosti,mala to chytla prave ted.Nejprve afty a pupinky v puse a pote pupinky na nohach a rukach a nektere i vodnate pupinky
Tak teď pro změnu chodíme a utirame krev praskaji ji ty puchýřky .. To bude dlouhých 10 dnů
U nás to měli obě děti ( ty se z toho dostali rychle a v klidu) a od nich jsem to chytla já a na férovou brečela bolestí. Nepomohlo nic. Pokud mají děti velké bolesti plus problémy s ústy - příjmem potravy neváhala bych jet do nemocnice. Kamarádky deti to chytli na dovolené a skončili ve Španělsku na kapačkách....
A ještě jeden postřeh. U nás ve školce to mělo tak 75 % děti a většině se cca. 14 dni po vymizení příznaku oloupala kůže na rukách i nohách ( mě taky) někomu dokonce i slezli nehty.
@mala_vavrova pockej, to preci neni jen tak. to se fakt nevi, co to je za vir? zvlaste, je li to tak rozsirene?
@luzca11 My jsme dávaly vitamín B a C,fenistil kapky proti svědění a studené obklady.Naštěstí jsme to nikdo nechytil,ale kamarádky dcera to měla v 16.Docela děs