Nemoc ruce, nohy, ústa. Máte zkušenosti?

luzca11
7. črc 2016

Maminky byla nám dnes zjištěna tato nemoc. Dcerka má všude naboptnane puchýře . Nějaké rady? Byla už jsem v lékárně i zdravé výživě.

soyevita
7. črc 2016

@luzca11 My jsme dávaly vitamín B a C,fenistil kapky proti svědění a studené obklady.Naštěstí jsme to nikdo nechytil,ale kamarádky dcera to měla v 16.Docela děs

patrusa
7. črc 2016

Davala jsem ze zacatku fenistil, pak uz je to nesvedilo. Nechala jsem tomj volny prubeh, odedlo to samo

luzca11
autor
7. črc 2016

A můžu se zeptat jaké jste to měly vy? Malá má obří puchýřky úplně všude

soyevita
7. črc 2016

@luzca11 A kolikátý den to má?Určitě je to nepříjemné,malá 9let to měla víc v puse jak okolo a hodně ji bolelo břicho
Ale měla ty velké puchýře na ploskách a na dlaních.Takhle na koleni třeba ne

soyevita
7. črc 2016

@luzca11 Ty jsi včera dávali tu fotku,viď?No u nás ty puchýřky vypadaly jinak.A má to i na dlaních a puse a uvnitř pusy??

hansed
7. črc 2016

naše Adélka to měla na dlaních, chodidlech a kolem pusy, ...

urtica
7. črc 2016

Ahoj, dr nám dnes sdělila stejnou diagnozu,ale mně se to moc nezdá...dcera nemá teploty, nemá postiženo nic kromě úst a ústní sliznice - vkládala jsem dotaz před pár dny https://www.modrykonik.cz/forum/detske-zdravotni-problemy/povlak-na-rtu-u-16mesicni-dcery/

Setkal jste se někdo s tím, že by se nemoc "ruce , nohy , ústa" projevila jen takto? První dr na pohotovosti nám zas řekla, že je to buď moučnivka nebo afty, mám pocit, že všichni jen hádají...:-/

luzca11
autor
7. črc 2016

Právě všude se píše kolem pusu, plošky nohou a dlaně, ale malá to má komplet všude a všechny začínají boptnat .. Sestra se divila jaktoze ji tak natéká . doktorka byla v klidu tak nevím .. Na dupce to má hrozne a to celý den nemá plinku

urtica
7. črc 2016

@luzca11 Koukám, že je to všude stejný 😠 ..ona teď dost řádí ("ruce, nohy, ústa"), tak to možná svádějí na všechno...

luzca11
autor
7. črc 2016

Nejhorší je, že člověk pak neví jestli zajet do nemocnice nebo ne, aby nebyl za blba..

soyevita
7. črc 2016

@luzca11 No můžu Ti říct,že takhle to rozhodně nevypadalo.Těch puchýřků bylo hodně po celých ploskách a dlaních takovych jakoby červeně ohraničených a v puse to vypadalo jako afty.Mě to teda přijde spíš jako puchýřek u neštovic.Ale nejsem dr.

urtica
7. črc 2016

@luzca11teď jsem zrovna četla, že výskyt nemoci "ruce, nohy, ústa" se musí evidovat a hlásit, ale jak moc je ve skutečnosti rozšířená se neví, protože je snadno zaměnitelná s jinými onemocněními a sami doktoři se často seknou v diagnóze. To myslím mluví za vše... Řekla bych, že ať už je to cokoliv - je Vás i náš problém pravděpodobně virového původu (kdyžtak se dá v lékárně pro klid duše zakoupit CRP test).
Pokud teplota nepřekročí kritickou hodnotu, nebude problém s dýcháním nebo příjmem tekutin, nechala bych nemoc asi normálně proběhnout...

soyevita
7. črc 2016

@urtica No koukala jsem na fotečku ,co jsi dávala a taky bych neřekla,že je to ruce,nohy,ústa......
No nic na to není,jen bych zvýšila to B a podávala ho dlouhodobě.A i vitamín C.A CPR vám u dr.nedělali?

luzca11
autor
7. črc 2016

No drží si teplotu kolem 39C .. Spíš se bojim, ať si tam nezavlece infekcí do těch ranek .. Malá neměla chřipku nic, ale měli jsme rotavirus a to byla katastrofa

soyevita
7. črc 2016

@luzca11 u nás to začalo nechutenstvím a zvýšenou teplotou a pak jak začal výsev ,tak šla teplota nahoru,tři dny kolem 39C,bolesti břicha.....Dr.mi říkala,že ty puchýřky stejně jako u neštovic jsou i ve střevech

urtica
7. črc 2016

@soyevita Kdepak, nedělali...ono to teď vypadá trošku jinak než na fotce...bílý povlak se sloupl, je to tam jakoby živé, místy i krvácivé, dásničky červené a opuchlé...malá skoro pořád brečí, strašlivě slintá, jídlo odmítá, pití taky - jediné, co bere, je sunar a i u toho pláče... ☹
Mně to podle fotek i těch popsaných příznaků připadá nejvíc na tu herp. gingivostomatitidu, ale dr to odmítla, tak nevím... Jsem si ale skoro jistá, že kdybychom zajeli na pohotovost ještě tady, dozvěděli bychom se nějakou další zajímavou diagnózu 🙄 .

luzca11
autor
7. črc 2016

mě právě zaráží že malá jí normálně.. a břicho ji asi nebolí

soyevita
7. črc 2016

@urtica Přesně jak píšeš herp.gingivostomatitidu, měla jsem to na základce.A "umírala" jsem .Zhubla jsem za 14dni 7kg.A vypadala jsem strašně,chodila jsem ob den na zubní a vyplachovali mi to nějakým roztokem.Myslela jsem,že přijdu o zuby

soyevita
7. črc 2016

@luzca11 No tak to teda nevím,jsem zvědavá ,jestli to u vás nebude něco jiného.To samé u @urtika

luzca11
autor
7. črc 2016

já měla takové problémy u monenukluozy, to byla taky hruza, taky mi to pořád čistili i mandle museli nařiznout, už sem pomalu nemohla ani dychat ☹

patrusa
7. črc 2016

moje deti to obe mely hlavne kolem kotniku a dcera na holenich v mistech, kde se ji objevuje exem. ze spodu na nohou nebo v puse nemely skoro nic

urtica
7. črc 2016

@soyevita -7 kg, to je dost děs..uvidíme, zatím je to horor.... 😖
Věřím, že to muselo strašně bolet, mám pocit, že umírám, když mám dva afty, natož tohle...

nat
7. črc 2016

My mame cerstve zkusenosti,mala to chytla prave ted.Nejprve afty a pupinky v puse a pote pupinky na nohach a rukach a nektere i vodnate pupinky

soyevita
7. črc 2016

@urtica Všechny tekutiny a jídlo mě pálilo,pila jsem jen brčkem a mixované.Takže chudák maličká......Snad se jí to brzy zahojí

hz
7. črc 2016

@nat ty jo, a kde se to da chytnout?

hele, a co zkusit kozni? ty vetsinou maji vice zkusenosti nez praktici?

luzca11
autor
7. črc 2016

Tak teď pro změnu chodíme a utirame krev praskaji ji ty puchýřky .. To bude dlouhých 10 dnů

urtica
7. črc 2016

@luzca11 Jo, Lucce začla před chvílí kapat krev z pusy - taky jí to praská, muž chce jet do nemocnice, já nevím

mala_vavrova
7. črc 2016

U nás to měli obě děti ( ty se z toho dostali rychle a v klidu) a od nich jsem to chytla já a na férovou brečela bolestí. Nepomohlo nic. Pokud mají děti velké bolesti plus problémy s ústy - příjmem potravy neváhala bych jet do nemocnice. Kamarádky deti to chytli na dovolené a skončili ve Španělsku na kapačkách....

mala_vavrova
7. črc 2016

A ještě jeden postřeh. U nás ve školce to mělo tak 75 % děti a většině se cca. 14 dni po vymizení příznaku oloupala kůže na rukách i nohách ( mě taky) někomu dokonce i slezli nehty.

hz
7. črc 2016

@mala_vavrova pockej, to preci neni jen tak. to se fakt nevi, co to je za vir? zvlaste, je li to tak rozsirene?