Dobrý den, máte někdo zkušenost? Syn 5 let, už druhý týden má nelepšící se zelenou rýmu, bez horečky, kašel takový chraplavý. U lékařky jsme byli, dostal antibiotika do nosu dělané, ale nezabrali. Dáváme Sinupret, na imunitu Imunoglukan, a dle dr. na kašel psí sádlo.
Měl někdo prosím stejnou zkušenost? Vrátit se k doktorce, že nic nezabírá?..
Řekla nám, že se máme připravit na krušnou zimu.
Děkuji za případné zkušenosti.
@ajja87 Hmm , ja mam pocit ze je to na hlavu uz. Zase cpat antibiotika porad to taky nejde. Budeme to muset vydržet 😞 .. Tak hlavně hodně zdravíčka 🍀
@kristymaty
@kristymaty jsme na hromade uz 3.tyden. starsi, ted mladsi
@hezz17 to je síla tedy
@kristymaty taky kasel ryma teplota
@kristymaty my naštěstí nedostali atb. Ale obavam se trochu toho, ze je tedy dostane mladší, protože pres noc fakt hustou rýmu.. Je to sila tohle, nekde jsem četla, že tím, že vloni nebyla žádná chřipka apod. Tak že ted útočí větší sílou...
@kristymaty u nas totez. Na zacatku zari teploty, nejmensimu to sedlo na prudusky. O 14 dni pozdeji obe deti husta ryma, kasel, chrapot. Resim to Sterimarem a inhalaci, vic delat nelze. Proste se musi zase nanovo promorit, kdyz minuly rok nemohly.
Sterimar me nenapadl koupit, ale má klasika mořskou vodu, tak uvidíme. Holky vy co mate děti dvě, tak vás obdivuji, mě to čeká. Doufám, že kvůli nemocím, nebude mít prcek odklad do školy 🙏Držte se
@kristymaty u nás je nejmladší víceméně na hromadě od 17.8. 19.8. skončil v nemocnici a nějak se nehodlá stabilizovat, zdá se. Krušná zima je přesně to, co potřebujeme. 😀
@tahejhula To je v zádeli tuto🙈 malý byl ve školce v srpnu v pohodě, než přišli nové děti, od té doby se to sype..
@kristymaty Copak 2 děti, ale 4 😀, u nás už si to točí všechny včetně čtyřměsíčního mimina...
Na rýmu doporučuji Urbanovy koupele- namočit ruce do co nejvíce teplé vody co syn vydrží a pak zabalit do deky nebo rovnou pod peřinu alespoň na pul hodiny. Bohužel ryma a kašel je na dlouho. Naposledy se z toho syn dostával 5 tydnu.
@somalicats Jejda, to bych si to šla obrazně řečeno hodit🤣🤣
@martt Děkuji moc za tip, určitě vyzkoušíme 🤗
V 5 letech byste mohli zkusit nosní konvičku. Není to nic příjemného, ale fakt pomáhá.
@korin Používáme, já i syn. Výborná věc. 🙂
@kristymaty
kasel muze trvat klidne i mesic a je to naprosto normalni
Chtěla jsem navrhnout konvičku nám hodně pomáhá, ale to už máte. Zkusila bych ORL někdy dají jiné kapky než pediatr.
Syn 6let to samý, jede třetí týden. Dělala mu i stěr na stereptokoka - negativní.
Jak dáváte kapky? Jemu rýma ustupuje, jen pořád pokašlává. Mořská voda nechat 5min působit, pořádně odsát nebo vysmrkat a pak pamycon
@ladyhacek Mě právě překvapuje, že to trvá tak dlouho, vždy stačil týden a šupajdil do školky. Má mořskou vodu a míchané kapky do nosu na předpis od dr.
Pamycon je obsažen v těch dělaných kapkách.
Syn zakašle za den tak dvakrát, ale opravdu chrchlavě.
Zvážím ORL.
@ada22 ORL určitě zvážím, ta konvička je skvělá
My jedeme s osmiletým už třetí týden, doktorka řekla, že pokud nenastoupí horečka, nemá smysl k ní znovu chodit, víc už mu dát nemůže. Ale on začal kašlem, rýma se přidala až pak. Šestiletý to měl ten první týden a od té doby se drží, dvouletá měla rýmu a kašel dva týdny, včera šla do školky a večer opět horečka a kašel. To už jsem fakt měla chuť brečet. Podle doktorky to teď řádí všude, děti mají imunitu v háji.. Jinak nám ještě radila priesnitz na ten kašel. A na noc fenistil kapky.
@terinka86 Na noc Fenistil dávám, tenkrát mi ho doporucila kamaradka. Nedivim se, ze se vam chce brecet, je to zoufalstvi .. Prave. Ja nevim jak bych to delala kdybych chodila do prace. Ted jsem na nemocenske. Osetrovak je jen devet dni, nepredstavitelne
Dceru trápí rýma už čtyři týdny. Tři týdny zelená (jen po ránu), teď už odkaslava a zelená neni. Dostávala všechno, fakt všechno možné. Vč pamyconu. Nic nepomáhá
Taky už se mi chce brečet. Tohle je zoufale. Ale slyším to z kazde strany.... Je toho asi víc než kdy dřív?? Nevím...
@kristymaty mam to same ...😓😓
@novamamina Naše dr říkala, že to je také tím , jak deti byli doma zavřené. 🙉 Nevím, kamarádky syn má angínu hned co nastoupil do školky.
@natysnovec Je nás opravdu hodně 🥺
@kristymaty a nejhorsi je,ze to vzdycky nejhur odseru ja😓😓ted jsem zase mimo 😓
@natysnovec Hm, je to nepříjemný. Já osobně trpím na dutiny, fakt každý rok, min. 2x. .. Trochu se toho děsím teď v těhotenství a navíc přestali vyrábět kortikoidy, který jsem používala, takže pecka taky..
@kristymaty my si to doma tocime již od začátku září... Dcera 14 dni doma, pak týden ve školce s menším pokadlavanim, dle dr už doznivajicim.. a už je zase doma, ja naštěstí s menší doma, ale už jsme to od ní chytli všichni a už je to unavny, za tři čtyři dny už to vypadá u jednoho dobrý, chytne tp další a takhle stále dokola...