Nemoc a má zkušenost

annacb
5. lis 2021

Ahoj holky mám takovou zkušenost…. Ve středu 27.10. Jsem byla s dcerou na MMR očkování, sestra mi řekla, že do týdne se mohou objevit reakce … je to normální…. V pondělí a úterý 1.11.- 2.11. Teplota 37,3 a rýma, trochu kašel (střídala jsem mucosolvan, stoptusin, davali jsme nurofen, rýmu odsávali) ve středu se to zlepšilo a včera odpo zas strašně rozjelo…Její Lékař měl jen do 12:00 (dnes) jenže já musela na důležité vyšetření ale chtěla jsem s ní někam aby takhle nebyla celý víkend …. Tak jsme s dcerou jeli na ambulanci protože, už dost chrčela a doma teplota po odečtu 37,3 … Na ambulanci jsme čekali hodinu a 45 min za tu dobu ošetřili dva pacienty ale OK moje volba 🙂 Na pohotovosti jsme byly já s dcerou a její tatínek. Který mě poprosil o to, zda tam s dcerou může jít on, že si to chce zkusit. Proč by ne říkám si, je její tatínek a dcera ho miluje … OK první problém, proč nejde maminka ale tatínek … Což jsem teda úplně nepochopila… Popsali jsme tam situaci jako tady, příště máme jet jen když to bude AKUTNÍ a ne jen “nějaká rýma a kašel” … a máme jezdit k jejímu doktorovi ten ji zná nejlíp … Byla tam plná čekárna děti co měly “jen rýmu a kašel” (hlásíte se tam paní na recepci a par příchodů jsem zaslechla, skoro všechny s problémem jako my) 🤷🏻‍♀️… Ve zprávě máme napsáno, že Dítě přichází v náručí otce..rozčilená, páče a nenechá se ošetřit - no divný když tam čekala skoro 2 hodiny v čekárně, ještě na mě usnula a její tatínek ji musel budit … Jo a prý nejsme normální naměřily ji 39,9 … No holky ale tohle doma nikdy neměla nejsem magor !! Měla opravdu max 37,3 po odečtu … Jako nechápu proč nemůže k doktoru tatínek sám a to ještě tam jedna sestra řekla po kom je naše dítě takový nervák …. Nevím ale cítím se strašně ….

eloise02
5. lis 2021

Opravdu takto blázníte, když má dítě JEN zvýšenou teplotu? Nurofen je na srážení horečky, určitě se nedává při 37,3. Na pohotovost bych s tím tedy taky nešla. Jinak se synem chodí manžel k doktorovi naprosto běžně, nikomu to nevadí. Myslím, že problém bude někde jinde.

annacb
autor
5. lis 2021

@eloise02 No já ji dala spíš nurofen na úlevu dvakrát na noc a ano jsem v tomhle “hrozná” a proto jsem tam taky nechtěla hned volat, nebo jít ještě když byla po tom očkování ale dneska na té pohotovosti se ke mě chovali jako kdybych k doktoru měla jít už dávno … tak jsem se jen chtěla zeptat…

annacb
autor
5. lis 2021

@eloise02 a dává se od 38 to vím a proto jsem ani doktora nekontakovala kvůli rýmě a kašli … až dnes a takhle to dopadlo …

jjasmina
5. lis 2021

@annacb asi pořídit lepší teploměr, když měla takhle vysokou, ale to se dá poznat taková horečka i bez teploměru teda, jinak manžel chodí k dr s malou běžně. Dokonce teď jsem byla po operaci, tal na něm viselo všechno, vč malé, domácností, nakupu, vaření, uklízení, užil si

emamaira
5. lis 2021

Moc nerozumím, kde je problém? Že je ve zprávě napsáno, že přichází s otcem? Ja si vybavují, zprávu syna, kde bylo napsáno že přichází v doprovodu matky, nic divného🙂

annacb
autor
5. lis 2021

@jjasmina No ale divné je, že máme úplně stejný jako tam, tak to nechápu … možná to bude ale tím, jak tam plakala 🙂

lv
5. lis 2021

39.9 to si ji tam uz nechali ne?

petrasipkova1
5. lis 2021

Pokud chrcela, kaslala, taky bych šla k MUDr, teď jsem doma s dcerou po zápalu plic, už je doma měsíc ! Rozhodne jít s kaslem na poslech co nejdřív. S informacemi ohledně tatínka tomu nerozumím, spis to na mě působí ze nejste spolu ? Nebo nevím, když si to chtěl zkusit 😁, naše děti chtějí maminku, takže chodíme k MUDr všichni. Jinak nevím co mas za teploměr, ale chce to hlídat a ověřovat, nejsou spolehlivé. Pokud naměřili 40 stupňů, co s ni dělali ?

te_reza
5. lis 2021

Celou diskuzi nějak moc nepobírám. Kdyby měla skoro 40 teplotu tak musela být úplně kožená. 37,3 není teplota. Co s ní teda dělali?

goovana
5. lis 2021

@te_reza také mě zajímá

keysi90
5. lis 2021

@annacb ty jo, takovou teplotu by jste snad poznali ne? Malý měl 39,5 a hořel..to snad ani nejde přehlédnout. Ale po pláči mít takové horečky? To jde? A co v řekli za diagnózu?

annacb
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
annacb
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
annacb
autor
7. lis 2021

Holky poznala bych to nejsem blbá, to máte pravdu vždyť měla podle lékařů skoro 40… To už zamává s dospělým natož s dítětem … Poslali do lékárny, pro nurofen čípky (mám sirup ), kapky do nosu a na kašel … a že v pondělí máme jít k našemu doktorovi což bych šla stejně… Teď má třeba 38,1 po odečtu, koupila jsem i jiný teploměr a na obou je stejně, i při 38 jsem poznala, že je teplá a šla ji hned změřit …. Takže kdyby měla 39,9 tak to určitě poznáme … Hlavně ji měřili v zadku 38,5 měla a bezdotykovým měla tich 39,9 …. Prostě jí daly čípek a poslali nás domu…
V čekárně jsme byli všichni a přítel mi řekl, že chce jít do ordinace ON … nevidím na tom nic špatného … lékaři s tím ale měli problém…K lékaři s ní chodím, vždy já, tak si to chtěl zkusit až bude třeba … Za 14 dní jdu na operaci, tak možná i pro to ale já prostě hlavně nepochopila, že řeší proč tam jde s tatínkem a ne s maminkou když to mi teda nepřijde vůbec důležitý ….

annacb
autor
7. lis 2021

A také mi nepřijde úplně v pohodě, že nás teda s 39,9 poslali domu ….

gracinka7
7. lis 2021

@annacb můj starší míval pravidelně přes 40. Jeho maximum bylo 41,5 a v nemocnici nás nikdy nenechali

pampeliska1313
7. lis 2021

@annacb to není poprvý co čtu, že měli doktoři problém s otcem dítěte a pátrali proč tam není maminka. S náma jde manžel výjimečně k lékaři, moc mu to nedovoluje práce, ale aspoň u praktický se ukázal a doufám, že až tam se synem jednou půjde sám, tak problém nebude. Snad budete brzy v pořádku a neberte si to.🙂

fandysek_1
7. lis 2021

@annacb moc teda nechápu návštěvu pohotovosti. Manžel jezdí s dětmi k doktotovi normálně a několikrát byl i sám na pohotovosti se synem. Je to jeho rodič stejně jako já.

annacb
autor
7. lis 2021

Holky moc děkuju za vaše zkušenosti 🙂 snad bude brzy líp 🙂
@fandysek_1 Píší to nahoře v pondělí a úterý jsem to přisuzovala jako reakci na MMR očkování ( sestra mě před tím varovala) doma měla 37,3 a kašel strašnou rýmu ve středu se to zlepšilo ve čtvrtek zas zhoršilo na večer v pátek jsme jeli na pohotovost protože náš pan doktor má jen do 12 a nechtěla jsem už ji takhle nechávat, když se to zlepšilo a pak zas zhoršilo … Tak proto …

hojda
7. lis 2021

Tatínky moc nechtějí, nemůžou z nich udělat hysterky🙂.

fandysek_1
7. lis 2021

@annacb po mmr jsou jiné reakce a bývají často, až 10 dní po aplikaci. Tohle je běžná viróza. Ty tam z vás museli mít radost. Chce to se lépe informovat ohledně očkování a možných nežádoucích účinků.

kupi
7. lis 2021

Tak pokud viděli, že si v čekárně i ty, tak jim bylo divné, že jde jen otec a to ještě se rvoucim dítětem a máma je v čekárně a 39,9 většinou není u dítěte nic tak strašného, děti zpravidla snášejí horečku lépe než dospělaci

annacb
autor
8. lis 2021

Ona ale neřvala v čekárně, i do ordinace přišla v klidu …ale prostě na sebe nenechala sáhnout od nich … ale možná je pravda, že když mě tam viděli bylo jim to divné … ale nevím proč by tam z nás měli mít radost 😀 hele to je opravdu tak strašné, že šel do ordinace její táta ? 🤷🏻‍♀️ Aha 🙂 to jsem nevěděla