Ahoj holky mám takovou zkušenost…. Ve středu 27.10. Jsem byla s dcerou na MMR očkování, sestra mi řekla, že do týdne se mohou objevit reakce … je to normální…. V pondělí a úterý 1.11.- 2.11. Teplota 37,3 a rýma, trochu kašel (střídala jsem mucosolvan, stoptusin, davali jsme nurofen, rýmu odsávali) ve středu se to zlepšilo a včera odpo zas strašně rozjelo…Její Lékař měl jen do 12:00 (dnes) jenže já musela na důležité vyšetření ale chtěla jsem s ní někam aby takhle nebyla celý víkend …. Tak jsme s dcerou jeli na ambulanci protože, už dost chrčela a doma teplota po odečtu 37,3 … Na ambulanci jsme čekali hodinu a 45 min za tu dobu ošetřili dva pacienty ale OK moje volba 🙂 Na pohotovosti jsme byly já s dcerou a její tatínek. Který mě poprosil o to, zda tam s dcerou může jít on, že si to chce zkusit. Proč by ne říkám si, je její tatínek a dcera ho miluje … OK první problém, proč nejde maminka ale tatínek … Což jsem teda úplně nepochopila… Popsali jsme tam situaci jako tady, příště máme jet jen když to bude AKUTNÍ a ne jen “nějaká rýma a kašel” … a máme jezdit k jejímu doktorovi ten ji zná nejlíp … Byla tam plná čekárna děti co měly “jen rýmu a kašel” (hlásíte se tam paní na recepci a par příchodů jsem zaslechla, skoro všechny s problémem jako my) 🤷🏻♀️… Ve zprávě máme napsáno, že Dítě přichází v náručí otce..rozčilená, páče a nenechá se ošetřit - no divný když tam čekala skoro 2 hodiny v čekárně, ještě na mě usnula a její tatínek ji musel budit … Jo a prý nejsme normální naměřily ji 39,9 … No holky ale tohle doma nikdy neměla nejsem magor !! Měla opravdu max 37,3 po odečtu … Jako nechápu proč nemůže k doktoru tatínek sám a to ještě tam jedna sestra řekla po kom je naše dítě takový nervák …. Nevím ale cítím se strašně ….
@eloise02 No já ji dala spíš nurofen na úlevu dvakrát na noc a ano jsem v tomhle “hrozná” a proto jsem tam taky nechtěla hned volat, nebo jít ještě když byla po tom očkování ale dneska na té pohotovosti se ke mě chovali jako kdybych k doktoru měla jít už dávno … tak jsem se jen chtěla zeptat…
Moc nerozumím, kde je problém? Že je ve zprávě napsáno, že přichází s otcem? Ja si vybavují, zprávu syna, kde bylo napsáno že přichází v doprovodu matky, nic divného🙂
39.9 to si ji tam uz nechali ne?
Pokud chrcela, kaslala, taky bych šla k MUDr, teď jsem doma s dcerou po zápalu plic, už je doma měsíc ! Rozhodne jít s kaslem na poslech co nejdřív. S informacemi ohledně tatínka tomu nerozumím, spis to na mě působí ze nejste spolu ? Nebo nevím, když si to chtěl zkusit 😁, naše děti chtějí maminku, takže chodíme k MUDr všichni. Jinak nevím co mas za teploměr, ale chce to hlídat a ověřovat, nejsou spolehlivé. Pokud naměřili 40 stupňů, co s ni dělali ?
Celou diskuzi nějak moc nepobírám. Kdyby měla skoro 40 teplotu tak musela být úplně kožená. 37,3 není teplota. Co s ní teda dělali?
Holky poznala bych to nejsem blbá, to máte pravdu vždyť měla podle lékařů skoro 40… To už zamává s dospělým natož s dítětem … Poslali do lékárny, pro nurofen čípky (mám sirup ), kapky do nosu a na kašel … a že v pondělí máme jít k našemu doktorovi což bych šla stejně… Teď má třeba 38,1 po odečtu, koupila jsem i jiný teploměr a na obou je stejně, i při 38 jsem poznala, že je teplá a šla ji hned změřit …. Takže kdyby měla 39,9 tak to určitě poznáme … Hlavně ji měřili v zadku 38,5 měla a bezdotykovým měla tich 39,9 …. Prostě jí daly čípek a poslali nás domu…
V čekárně jsme byli všichni a přítel mi řekl, že chce jít do ordinace ON … nevidím na tom nic špatného … lékaři s tím ale měli problém…K lékaři s ní chodím, vždy já, tak si to chtěl zkusit až bude třeba … Za 14 dní jdu na operaci, tak možná i pro to ale já prostě hlavně nepochopila, že řeší proč tam jde s tatínkem a ne s maminkou když to mi teda nepřijde vůbec důležitý ….
A také mi nepřijde úplně v pohodě, že nás teda s 39,9 poslali domu ….
@annacb to není poprvý co čtu, že měli doktoři problém s otcem dítěte a pátrali proč tam není maminka. S náma jde manžel výjimečně k lékaři, moc mu to nedovoluje práce, ale aspoň u praktický se ukázal a doufám, že až tam se synem jednou půjde sám, tak problém nebude. Snad budete brzy v pořádku a neberte si to.🙂
@annacb moc teda nechápu návštěvu pohotovosti. Manžel jezdí s dětmi k doktotovi normálně a několikrát byl i sám na pohotovosti se synem. Je to jeho rodič stejně jako já.
Holky moc děkuju za vaše zkušenosti 🙂 snad bude brzy líp 🙂
@fandysek_1 Píší to nahoře v pondělí a úterý jsem to přisuzovala jako reakci na MMR očkování ( sestra mě před tím varovala) doma měla 37,3 a kašel strašnou rýmu ve středu se to zlepšilo ve čtvrtek zas zhoršilo na večer v pátek jsme jeli na pohotovost protože náš pan doktor má jen do 12 a nechtěla jsem už ji takhle nechávat, když se to zlepšilo a pak zas zhoršilo … Tak proto …
Tatínky moc nechtějí, nemůžou z nich udělat hysterky🙂.
@annacb po mmr jsou jiné reakce a bývají často, až 10 dní po aplikaci. Tohle je běžná viróza. Ty tam z vás museli mít radost. Chce to se lépe informovat ohledně očkování a možných nežádoucích účinků.
Tak pokud viděli, že si v čekárně i ty, tak jim bylo divné, že jde jen otec a to ještě se rvoucim dítětem a máma je v čekárně a 39,9 většinou není u dítěte nic tak strašného, děti zpravidla snášejí horečku lépe než dospělaci
Ona ale neřvala v čekárně, i do ordinace přišla v klidu …ale prostě na sebe nenechala sáhnout od nich … ale možná je pravda, že když mě tam viděli bylo jim to divné … ale nevím proč by tam z nás měli mít radost 😀 hele to je opravdu tak strašné, že šel do ordinace její táta ? 🤷🏻♀️ Aha 🙂 to jsem nevěděla
Opravdu takto blázníte, když má dítě JEN zvýšenou teplotu? Nurofen je na srážení horečky, určitě se nedává při 37,3. Na pohotovost bych s tím tedy taky nešla. Jinak se synem chodí manžel k doktorovi naprosto běžně, nikomu to nevadí. Myslím, že problém bude někde jinde.