Nemoc 2měsíčního miminka, nechce jíst

gabrielkka
7. bře 2015

Dobrý chtěla by jsem se zeptat jestli máte někdo stímhle zkušenost :(
Máme doma čerstvě dvouměsíčního chlapečka který měl ze začátku jen rýmu tak nám bylo doporučený nosní sprej do nosíku asi 4 dny jsem to zvládali,pak najednou dostal kašel ihned jsem šla k paní doktorce která nám řekla že to není na pruduškách ani v krčku že stačí koupit něco v lekárně co jde bez předpisu,tak jsme koupili Stoptusin.Dávala jsem ho pravidelně 3xdenně.No pak se kašel zhoršil :( šli jsme znova k paní doktorce ta nám řekla že už je to i na pruduškách předepsala nám Ventolin který jsme měli dávat po 1,5 ml 3x denně :( hned druhý den jsme letěli k paní doktorce znovu kašel se zhoršil přes noc ještě víc,bylo to spíše až dušení.Tak nám doktorka řekla že kašel se o moc zhoršil a předepsala nám antibiotikum :( které používame už druhý den.Nevidím žadne zlepšení do toho se rýma rozjela ještě více.Ale co jsme opravdu nečekali bylo to že malý už nechce ani sunar :( (nekojím) vždycky byl hrozný jedlík ted sní za den tak 120 ml :( snažím se to do něho nějak tlačit ale vždy to vyblije :( nejhorší je že ikdyž chce tlačit a nebo si ho chci vzít na odhřihnutí tak se začne moc dusit :( tak že většínou si ani neřihne :( teploty nemá tak ani nevím jestli sním chodit ven :(

hojda
7. bře 2015

Při nemoci je normální, že se chuť k jídlu sníží, ale zase u dvojměsíčního dítěte je to blbý☹. Zbytečně tedy nepřekromovat, počítej s menší dávkou než obvykle, ale zase nesmí být dehydrovaný. Zkus pohledat na netu nějaké obklady, co by šlo použít i pro dítě (nesmí se nikdy dávat igelit, ten to zarazí dovnitř). Nevím jaký má teď momentálně kašel, ale řekla bych, že je zahleněný. Zkus zvlhčit vzduch (mokré plenky kolem postýlky, nebo zvlhčovač vzduchu, nejlíp namočit ty plenky do vincentky. Nám na kašel pomohl hodně mišpulníkový sirup, dr,. na čínské medicíně říkala, že se to může dávat už miminků a je to na všechny druhy kašle.

nellygray
7. bře 2015

Ven s ním v tomto stavu nechoďte, ten chladný vzduch může kašel zhoršit. Že nemá chuť k jídlu je pochopitelné, nenuťte ho, obzvlášť když je jinak jedlík, tak má základ a nemusíte se bát, i kdyby trochu zhubnul. Je mu holt blbě, no. Doporučuju koupit v lékárně laktobacily, pokud nedáváte, ATB ve střívkách může udělat paseku (u nás to tak vždycky bylo, zelený průjem, který přetrvával i po vysazení ATB). U těch miminek jsou ty kašle nevyzpytatelné, větší dítě by se s tím popralo a během pár dnů bylo fit, u takového mrněte to bohužel může dopadnout jako u vás - vím, o čem mluvím, mám pětiměsíčního a momentálně má už druhá ATB na to samé, co píšete vy. ☹ První měl v necelých dvou měsících. Držím palce, ať ATB zaberou rychle. Jo a co se těch kapek na kašel týče, po stoptusinu prý miminka blijou často, není to těma kapkama? Nám dr. doporučuje u těch malých Prospan, není prý tak agresivní na žaludek.

teeerez
7. bře 2015

Na odhleneni z vlastni zkusenosti doporucuji Ambrobene (ale nevim jak jde dohromady s atb :( ), do nosu vincentku, hodne zvlhcovat vzduch a odsavat, at ho zbavis tech hlenu :( Hodne podlozit postylku u hlavy knizkama at ma velky sklon a hleny mu vytekaji. Hlidala bych tu teplotu, kdyz zacne letet nahoru jela bych na pohotovost nebo hlavne jinam nez k Vasi pediatricce, kterou bych rychle menila. Pristup kdy vam 2x nic kloudneho nerekne a pak da mininku rovnou atb bez toho aby ho poradne vystrovala ze mi zda ponekud tristni :-/ Na co ty atb jako ma? Zanet tam asi nikde nebude kdyz nema ani teploty, na viry atb nepomahaji takze je ma dost mozna zbytecne... Nebo ji krivdim a udelala alespon crp?
Nechutenstvi bude spojeny s tim zahlenenim :( ale mel by mit alespon kolem 60 kazdy 3 hod, jestli v nem zustane vyrazne mene nebo zvraci hodne dojela bych treba jen na otocku do nemocnice - umi tam prckum odsat poradne hleny (asi 10 cm trubicku jim narvou do nosanku a odsaji to proste poradne) a mohlo by to hodne pomoci kdyz bude krize. Vypada to silene, ale pomaha to
Jinak preju at se z toho rychle dostane, je to hruza takhle nemocne male miminko :(

hollybelly
7. bře 2015

moje dcerka pokaždé jak má rýmu, tak šíleně blinká... teď hlavně, po usnutí, rozkašle se ze spaní a už to lítá... někdy ale i jen tak, prostě vyhodí jídlo i s hlenama... máme to při každé rýmě a to už má rok a čtvrt...doktorka říkala, že když ještě neumí smrkat, tak ty hleny jdou do žaludku a celý ho jí zalepí a je spíš dobře, že je pak vyblinká zase ven.... navíc při té rýmě se ji blbě dýchá a možná ji i někdy bolí v krku, když kašle, tak se ji špatně polyká a dýchá, takže taky i když není nemocná, ale jen nachlazená, tak nechce moc jíst, to je normální, já když jsem marod, tak jsem taky ráda, že do sebe za celý den dostanu aspoň jedno jídlo a to ještě stejně jen, protože vím, že musím něco sníst, malí dítě takhle ale zatím vůbec neuvažuje... neboj, jen co se to zlepší, tak to dožene 🙂 držím palce, ať jste brzy zdraví 🙂