Nekonečný boj s moučnivkou - jak často dávat genciánku?

dashval
14. únor 2016

Ahoj holky. Mám 8týdenního syna a už na první kontrole u pediatra nám bylo řečeno, že syn má v pusince lehkou moučnivku. Předepsal nám Neocide gel. Ten jsme aplikovali 3x denně asi po dobu 10 dnů, ale účinek žádný. Známá nám doporučila jako jakýsi "zázrak" v boji proti moučnivce Infectosoor Mundgel, který jsme jeli do Německa koupit s tím, že stačí pár dnů aplikace a bude po moučnivce. Bohužel nezabralo ani toto, a to někde opět po týdnu aplikace. Dnes jsem tedy koupila tu slavnou a všemožně diskutovanou genciánku, jako poslední záchranu... Akorát vůbec nevím, jak ji používat? Kolikrát denně a jak dlouho po krmení? Předpokládám, že před krmením ji dát je blbost 🙂.

Maličký je od narození na Nutrilonu, nyní jsme na dávce 120 ml 6x denně. Tak poslední 4 dny nám začal hodně kakat, tak 4x denně, předtím kakal tak 1x za 2 dny, ale tuto frekvenci přisuzujeme navýšení dávky.Konzistence i barva odpovídá normálu, ale před hodinou jsem v posledním kakání našla hlen... Nikdy předtím jsem ho v plence nenašla. V různých diskuzích jsem se dočetla, že to může mít spojitost s tou nekonečnou moučnivkou. Máte s tím některá z Vás zkušenost? Pokud byste mi tady některá napsala, zda se nějak genciánce mohu vyhnout a nasadit na moučnivku synovi něco jiného, co Vám pomohlo, budu moc ráda... Pokud ne, budu vděčná za "návod", jak genciánku používat.... Už jsme z ní s přítelem nešťastní... ☹. Děkuji Vám!!!

irennn
14. únor 2016

Já bych vydržela, důležité je tím mundgelem vytrit po každém mlicku nejen jazýček ale i dásně patro a tvaricky zevnitř. Když mi dr gencianku doporučila, lékárnice se z hrozila, ze mám malymu dat čas ,ono to pak přechází ,azobarvivo je rakovinotvorné a jednou už bylo zakázáno

katyxq
14. únor 2016
katyxq
14. únor 2016

@irennn rakovinotvorné, když tím před drahně lety krmili pokusná zvířata několika gramy za den ... ale pro lidi jsou koncentrace 0,5-1% při potírání bezpečné - to je prokázáno. Paní lékarnice by měla koukat na info novější jak 15-20let 😉

ladaa20
14. únor 2016

@katyxq no d tim bych nesouhlasila gencialka je hnus a co mame zdrav přednašky tak se nedava ani dospělym natož dětem koukni na novějši infa jedine plus že je nejlevnějši jsou ruzne jine vodičky a homeopatika daleko lepši skusim pohledat v deničku co jsme davali a dam sem info
@dashval

dashval
autor
14. únor 2016

@ladaa20 moc dekuji 🙂

katyxq
14. únor 2016

@ladaa20 právěže jsem koukala na aktuální odborné články, naopak se k používání genciśnky vrací, protože účinkuje proti širšímu spektru mikroorganismů a je bezpečnější jak antimykotika

ladaa20
14. únor 2016

@dashval kup si v lekarne homeopatikum Borax 5CH davkuje se tak že 5 kuliček rozpustiš v 1dcl koj vody a daš 3xdenně 1 čajovou lžičku tak aby mu omyla vnitřek pusinky a i to spolkl (nemusi cele) roztok uchovavej v lednici a každy den uďelej čerstvy ,muže se stat,že se to po prvnim dnu trochu zhorši ale to je u homeopatik normalni za 3-5 dni by měla zmizet pokud to nezabere tak po tech 5 dnech použij homeopatikum kalium muriaticum 5CH stejne ředěni i davkovani každopadňe prvni se dava ten borax

dashval
autor
15. únor 2016

@ladaa20 moc dekuji za cennou radu 🙂!

martisek11
17. únor 2016

tak my měli všechno možné, ale pomohjla jen genciálka, pokud se užívá jen chvíli, rakovinotvorná určo nebude...to by se muselo používat dlouhodobě..předtím sme vyzkoušeli taky homeopatika, neocid., mundgel, prostě nic nepomohlo..

domi2911
17. únor 2016

Ahoj . Taky jsme to meli. Nic nepomohlo tak jak všechno poradne vyvarit. Neber to zle ale vse s čim miminko přichází do styku dudliky flasky hračky hodit do hrnce . A "varit" každý den. Za týden jsme byli ok a už se to nevrátilo.

kocicinka
17. únor 2016

@dashval genciánka je naprd, neobsahuje žádnou účinnou látku. Nám zabral mikonazal gel.

uzjetotak
Autor odpověď smazal
Zobraz
micakanada
20. bře 2020

@uzjetotak mam zajem o 1😊