Několik flíčků na kůži dítěte. Co by to mohlo být?

5. lis 2020

Maminky, prosím o radu. Mýmu 1,5 starymu dítěti se už potřetí objevily takové červené flicky, pupínky, na kůži. Nejdřív jsem myslela že by to mohlo být od komárů, což je dost dobře možné, komáry tu máme dost často. Ale teď už je to potřetí za půl roku a trochu jsem to pozorovala. Takže, prostě v noci nám tu lítal komar. Ráno jsem šla malou oblikat a koukám, že má flicek na paži. Takovej červenej flicek. Jenže se k tomu pak přidal druhý, a teď o dva dny déle jich už má sedm. Dva z toho mají takovej jakoby beďárek, ale zadnej bilej klobouček, zadnej hnis, prostě jako by se ten flek nějak zapouzdril a ztvrdnul. Tak já nevím co to jako může bejt. Má flek i na zádech, a ona většinou na zádech spí, má pyžamo, tak že by ji komar pokoušel i přes pyžamo? Nebo co by to mohlo být. Mně když kousne komar, tak je to ploché červenej flek a ten nikdy neztvrdne..... A říkám si že by ji komar sedmkrát kousnul? Tak z toho mám trochu vitr

autor
5. lis 2020

Ještě bych dodala, že největší flek má tak dva cm a objevily se tak nějak postupně. Podle mě to z komara není, to by se ji ty fleky udělaly najednou ne? Teploty nemá.

mamikry
5. lis 2020

Tezko soudit, ale pokud mate doma komara, muze to byt od nej. Deti na komari jed reaguji vice, tvori si na nej imunitu. Nase deti maji vzdycky silene pupeny, casto i zatvrdle v miste pichchnuti. Mazu jim to fenistilem nebo zinkovou masti.