Ahoj, zajímalo by mě, jaké kapky do nosu jsou dle vašich zkušeností nejlepší? A proč tomu tak je - jaké mají ty či ony kapky výhody? 🙂 samozřejmě nejvíc mě zajímají kapky pro děti, ale přidávejte tipy i na kapky pro dospělé 🙂
Baby nosní olej od Original ATOK (a to od miminek až pro dospělé) - není dráždivý a přitom funguje 🙂, jde používat jako prevenci i na uvolnění nosu při rýmě
Nám teda pomohl na rýmu Physiomer Baby, předtím jiná mořská voda, ale to, co jsem odsála po Physiomeru bylo neskutečné, měli jsem i na předpis Pamycon-také pomohl.
Víte jak to je: Neléčená rýma trvá týten, léčená 7 dní 🙂. Jakekoliv kapky mi vždy pomohly jen na uvolnění nosu, ale že by rýmu vyléčily, to ne.
@pajenka
@katyxq
@ivcacekb
@zuzi.111
Děkuji za tipy, na rýmu zkouším kdeco 🙂 Já jsem teď právě spokojená s kapkami Nasic - ač jsou tedy chemické, tak díky složení (obsahují dexpanthenol) mají i hojivé účinky, takže sliznici regenerují. Musím říct (a musím zaklepat 🙂), že zatím jsem dost spokojená. Mají verzi i pro děti. Nepálí v nose a krásně protáhne. Ale jak psala zuzi - rýma se holt musí přečkat, nic jí nevyléčí 🙂 Jde o to, přečkat ji co nejméně nepříjemně 🙂
@zuzi.111 tak jednoduché to úplně není, nemusí to zabrat každému, ne každý ji snáší dobře (ale proti jiným lékům jsou možné nežádoucí účinky méně hrozivé a méně pravděpodobné, takže já doporučuju alespoň to vyzkoušet) - viz https://www.modrykonik.cz/megaskorbicka-leecba (a je tam odkaz na vic jak 400 stránkovou knížku o ní, ten článek je jen takový stručný výcuc základů pro běžná nachlazení a lehčí choroby)
Rýma u miminka je utrpení pro celou rodinu :o( Za naši doporučuji sprej Quixx!!! Oceňuji,že to nejsou právě kapky,ale sprej a prckovi to mnohem líp do nosánku dostanu :o) Krásně uvolňuje a zvlhčuje nos, ...obsahuje mořskou vodu...Quixx jsem mohla užívat i v těhu a tak u nás doma v lékárničce už zůstal:o)
Kapky pro děti?Určitě Quixx Baby,vhodné od narození,nenávykové,jdou kapat vždy podle potřeby...nám se osvědčily hlavně u našeho nejmenšího člena rodiny (2,5 měsíce),uvolňují nosánek,ale kapu i když jdu kojit,aby se mu ulevilo a mohl se napapat... a i třeba při odsávání z nosánku
Kapičky (sprej) s mořskou vodou používáme celá rodina!
Pro nejmenší Quixx baby, pro dospělé Quixx sprej... Mám stále po ruce. Nos se pročistí, zvlhčí...při rýmě se lépe rozpouští hleny, lépe se smrká nebo odsává ...ale musím říct, že už jsme dlouho rýmu neměli, protože používáme Quixx i preventivně 😉
Já mám ráda taky kapičky Quixx baby,dají se používat podle potřeby,jsou nenávykové...hlavně se dají kapat od narození...krásně usnadňují dýchání...
Pro děti i ty nejmenší určitě Quixx baby....doma je používáme hodně...jako prevenci,ale i při rýmě...
Já bych teda do miminek žádné kapky nelila, vždyť to nemůže být příjemné... ☹ Já jsem si vystačila s odsávačkou... 🙂 Jinak my dospělí doma užíváme jediný sprej, který nám sedl, a to Rymastop. Potřebovala jsem zvlhčit sliznici, hrozně jsem na to trpěla. A Rymastop sprej mě zachraňuje 😎
U nás vede Olynth,máme doma 3 :- D pro mimi kapky,pro staršího syna zvlášť a pro dospělé taky.
Mně kamarádka doporučila Nasodrill. Používám já v těhu i roční syn. Zjistila jsem, že sliznici je opravdu potřeba pročišťovat. Je to termální voda, hezky propláchne, ideální je používat jí i preventivně a tím, že je balení větší, tak vydrží. Navíc malému se to už líbí, jak to zasyčí a pokouší se dát lahvičku k nosíku sám.
Ahoj, já slyšela, že trochu pomáhá i vyplachovat mořskou vodou. Mně doktorka na ucpaný nos doporučila Aspecton. Pomohl mi rychle a hlavně sem rádá, že se na něj nedá vytvořit závislost 😀.
Euphorbium compositum
Používáme nosní olej pro miminka od Nobilis Tilia a mořskou vodu ve spreji.
Ahojky, záleží, jak staré děťátko máte, ale já opravdu v krajní nouzi dcerce šplíchám do nosíku nosní sprej Brumare a vždycky zatím do tří dnů zabral.
Preji hezky vecer, nosni sprej Brumare je pro deticky od 2 do 10 let. Je opravdu setrny pro nosni sliznici, take ho rada pouzivam, kdyz neni zbyti :-/
Nikdy jsem nic takového neslyšela. Opravdu je to pro děti?
Uplne nejlepsi z vlastní zkušenosti musim říct sou STERIMAR.Maji hodne druhu, jak pro deti tak pro dospele. I na alergickou rymu. Je pro deti uz od narozeni a vhodny i pro tehotne zeny. U nás pouziva jak maly syn tak i babička . Maji hezke stranky www.sterimar.cz
Mě řekla doktorka že mořska sůl je pro děti opravdu nejlepší. I jako prevence. A nemá to hlavně žádné vedlejší učinky. Jako třeba zavislost na tom a tak.
Mořská voda Physiomer hypertonic
To ano, mořska sůl je super. Obsahuje mineraly , které mají dobré učinky na naše tělo. A nejlepší že při pravidelném používání podporuje a pomáhá stav nosu jeho pirozenému obrannemu mechanismu.
Nakonec sem koupila pro malyho kapky Sterimar . A velice kladně mě překvapili jak mu pomohli.
Jestli myslíš při rýmě, tak já používám Vincentku ve spreji a mořskou vodu s mědí. Pak mám ještě Nosní olej od Nobilisu. Pro dospělé Pinosol. Zatím jsem nemusela používat žádné chemické kapky jako Nasivin, které narušují sliznici.