Nějak se mi nezdá dcerka😔. Prosím, poradíte mi?

makkyv
25. lis 2021

Dobrý večer maminky předem děkuji za radu..

dcerka (13 měsíců) měla v sobotu oslavu, docela plácala jídlo.. ochutnala i trošku dortu (kde bylo ovoce a mascarpone) 2 lžičky úplně malinko, od neděle mi po všem ublinkává, teplota po odečtení 37, stolici neměla až do úterý, bříško nafouklé, ale pak už dobrý. V pondělí jsem volala doktorce a říkala, pokud se to nezlepší ať zavolám a že se domluvíme co dál, že je asi přecpaná furt. Dala jsem ji i černý čaj a stejně nic. Furt stále dokola, nezvrací vyloženě, jen vždy po všem po pití i prsu ublinkává v množství na lžičku. Ale prostě skoro pořád, jeden klidný den bylo pondělí. Úterý opět dost, tak jsem znovu volala a říkala doktorka, zda nemá hlen ve stolici, či teplotu, neměla, stolici měla v úterý a v pohodě. Tak říkala, pokud bude teplota nebo hnusná stolice, že kdyžtak budeme muset přijít. Ať ji koupím probiotika a dietu, řekla nejlépe ryzi a mrkev. No… dnes opět, spoušť, úplně po všem, měla probiotika i ryzi s tou mrkvi a stejně stejné… stolici měla v 0:30 ráno, což se ji vůbec nepodobá. Papat chce, smeje se, hrát si chce, ale prostě vůbec nevím co to je… teď jsem ji měřila a teplota 38.. dostala paralen a už spí, k večeru byla protivná.. já vůbec nevím co teď. Zda počkat, protože asi ta dieta a probiotika hned ten den nezaberou.. a nebo si nastavit budík a ráno se sebrat k doktorce.
V životě problém s nicim neměla, jen jako mimi občas ublinkla, ale žádný reflux nic, plně zdravá. Absolutně nevím co dělat..

Děkuji moc a krásný večer.

kspp1
25. lis 2021

Sousedum se takhle podobne chovali deti pri covidu. Dospeli byli bez priznaku a deti blily a blily...

makkyv
autor
25. lis 2021

@kspp1 My jsme jen samy dvě.. tak si říkám, že by to snad neměla od koho chytit.. na hřišti určitě ne, tam jsme samy, ale možná obchod.. no tak to je taky super 😔 ona právě nezvrací, jen ublinkává..

mamikry
25. lis 2021

@makkyv Ja bych taky rekla, ze to muze byt covid. Ta teplota by tomu celkem odpovidala. Nakazit se da ted uz kdekoli, je toho moc. Dojdete na testy a bude jasno. Drzim palce, at je lepe.

prejeta_zaba
25. lis 2021

Prostě má asi nějakou virózu nebo i ten Covid. Jinak než dietou a klidovým režimem se to neřeší. Kdyby nějak extrémně zvracela nebo měla průjmy, musely byste do nemocnice na kapačku, aby nebyla dehydratovaná. Ale tohle nevypadá na nějaký závažný průběh. Buď trpělivá, někdy virózy trvají déle.

merope
25. lis 2021

My měli něco podobného tak cca 14 dní zpět, teda bez teplot - a prý někteří u toho měli i teplotu, co to tak lítá kolem. Antigen negativní. Divná viróza hnusná v tom, že dítěti zdánlivě nic není.

U nás v neděli zvracení, jinak nic. V pondělí dieta a "boural byt". Tak jsem usoudila, že asi spíše něco blbýho snědl a ve středu školka. Odpoledne už nechtěl jíst a večer ublinkl oběd + se přidal průjem. Ve středu zvracel skoro po čemkoli, malátný, nefungoval. ORS odmítal. Pil jen mlíko a nic jinýho (batole, 2 a 3/4, koupila jsem batolecí). V lékárně jsem si řekla o "cokoli", dali mi jakýsi prášek, co se dá i do mlíka a nasadila dietu do víkendu. A dobrý.

makkyv
autor
25. lis 2021

@prejeta_zaba Děkuji moc.. ještě mě napadlo, že zkusím koupit smectu, to mi taky poradila doktorka.. a pokud to bude horší a horší, tak sjedu v pondělí k MUDr…😔

makkyv
autor
25. lis 2021

@merope Teda to jste museli mít dost náročné, naštěstí malá má energie až do aleluja, nespi moc a chce su hrát, jist vše, vnima.. prujmy nemá.. co jste dala za léky na to zvracení prosím?

eressiel1020
25. lis 2021

@makkyv Může to být alergie na laktózu i když měla jen pár lžiček dortu s mascarpone

felixfelicis
25. lis 2021

Mně děti zvrací a mají průjem i při běžných virozach. Dala bych něco na teplotu a jinak jen vydržet.

makkyv
autor
25. lis 2021

@eressiel1020 Pribiňák ji problém nedělá vůbec..

makkyv
autor
25. lis 2021

@felixfelicis Dám asi na vás holky a budeme doma, koupím jí smectu a uvidíme co víkend,’pokud by bylo hůř zajedu s ní do nemocnice, pokud už dobrý tak dobrý

felixfelicis
25. lis 2021

@makkyv smecta ještě není pro takhle malé dite

makkyv
autor
25. lis 2021

@felixfelicis Doktorka říkala, že jí mám koupit, asi bude tedy nějaká přírodnejsi nebo varianta pro mensi děti, přeci doktorka ví co dela 🙂

merope
25. lis 2021

@makkyv https://www.benu.cz/tasectan-250mg-10sacku - tohle - super, že se to míchá do mlíka. Smectu mi odmítl (mám dokonce pastu, není špatná, jak mu bylo blbě, tak nic). ORS zvládl vypít jeden "sáček" (tuším 200ml), víc ani ránu. Ale tohle tím, že to šlo do mlíka a asi to ani nemá blbou chuť (resp. to v tom mlíku nebylo cítit), tak to docela šlo. Jen je potřeba to mlíko pak fakt vypít docela brzo, jak je v tom ta želatina, tak se kazí dost rychle. Já jsem teda zvyklá, že pokud ho hned nevypije, klidně ho vrazím třeba do ledničky a má ho později - a pár hodin neřeším ani v teple, Sunar se mi nekazí, pokud mám dobře vymytou flašku - a s tímto to fakt už po 2 hodinách nebylo nic moc - přecejenom mám skoro tříleťáka, tak plno věcí neřeším.

makkyv
autor
25. lis 2021

@merope Moc děkuji, akorát já ještě kojím… chce jen prso.. jde to třeba dát někam jinam? 😏

hojda
25. lis 2021

@merope Tasectan je super!

westie
25. lis 2021

@makkyv Pokud tu nekdo radi, ze se takto muze projevovat covid, neni lepsi jit na testy, nez to jeste zanaset k doktorce nebo do nemocnice?
Nase prakticka ma vyslovne napsano, ze s podezrenim na covid zavolat a domluvit specialni postup.

lady742
25. lis 2021

Ten covid me napadá taky,u malých dětí se může projevit právě takto, raději bych šla pro jistotu na test,jak bylo psáno výše nakazit se dá úplně všude,znám spoustu lidí,kteří nikam zbytečně nechodili,dodržovali vše a stejně se tomu nevyhli🙁
Hlavně ať je mala brzy fit😉

makkyv
autor
25. lis 2021

@lady742 Děkuji moc, uvidíme no😭

janina228
25. lis 2021

@makkyv Kdyby šlo o střevní chřipku,tak je super ještě Hylak, určitě se to dává i malým dětem. Dceři tenkrát zabral fakt rychle..

makkyv
autor
25. lis 2021

@janina228 děkuji moc moc. Já ráno zavolam MUDr naposled a uvidíme…

kocila
26. lis 2021

@makkyv udelala bych dveri antigenni test a pokud vse bude ok,prisuzovala bych to viroze (obzvast pokud ma teplotu,ted tech viroz radi fakt hodne).

orisek56
26. lis 2021

Ono se teďka straší covid, jako by to byla jediná nemoc, ale od pediatra odvezli malé dítě na kapačky s tímto průběhem kvůli RSV virům....ktere u větších děti a dospělých jsou jen jako kašel a rýma. Takže bacha, udělej test ale narůžovo hned covid neber jako jedinou diagnózu. RSV viru je teď epidemie a upozorňovali mě na to i v porodnici že novorozencům a kojencum mohou slušně zatopit.

helen_h
26. lis 2021

@makkyv Kojit můžete, ale určitě vyřaďte pro malou z potravin cokoli uměle mléčného, pokud je to střevní viroza, tak ty mléčné výrobky podporují množení virů a stav hrozně zhoršují. takže ani žádné jogurty a pribináčky teď nedávat.

merope
26. lis 2021

@makkyv Právěže úplně do čehokoli. Jen malému bylo blbě, tak jídlo tak leda ožužlal rohlík a nic tekutějšího nechtěl - a pil jenom mlíko, tak jsem hledala cokoli, co do toho jde.

merope
26. lis 2021

@helen_h Jj, to se doporučuje, u kojení je to fajn. Ale já teda vyšla z toho, že pokud jinak nic nepije (fakt prostě dokázal běhat asi půl dne s flaškou ORS a nevypít z ní vůbec nic), tak jsem vzala dobré UM a dávala. Klasické kravské od farmáře jsme vypili sami, UM docela šlo.

makkyv
autor
26. lis 2021

Děkuji holky 😊🙏🏻

makkyv
autor
29. lis 2021

Holky hlásím covid negativní, malá chytla někde angínu a roste ji 6 zubu včetně stoliček..takže jedno s druhým. Už máme antb a snad bude dobře 🙏🏻🙈