Nedostatek železa u 6měsíčního dítka, co mu mohu dát?

gagusza
10. lis 2015

Holky mám skoro 6 mesicni ditko.. zaciname s prikrmy.. mrkev apod. ted jsme meli nejakou virozku a dle krevniho obrazu mame maleho zeleza ... co mohu pulrocnimu diteti dat aby zelezo bylo ok ?? dr prozatim nechce resit ale dle mne vim ze zelezo je ve spenatu a prozatim me dal nic nenapada..
dekuji za postrehy a rady

mogwaika
10. lis 2015

@gagusza babská rada, pokud nechceš léky? Známá zatloukala hřebíky do jablka, nechala přes noc a druhý den z něj udělala příkrm. Prý to zabíralo

linusha
10. lis 2015

@gagusza železo je v červené řepě, zelí, brokolice, z ovoce meruňky, broskve, rybíz, višně, borůvky, švestky, oříšky, vnitřnosti hlavně teda játra, fazole, čočka, hrách 🙂

zmrzlinka
10. lis 2015

no myslim,ze u tak malého dítěte to stravou moc nedozenes.Nevim jestli kojis alebo mate UM?V UM je vic zeleza nez v MM.A u nedostatku zeleza je potřeba taky sledovat tzv. zasby zeleza v krvi(transferin a feritin).Nejlíp kdyby Ti doktorka napsala kapky Maltofer.A k tomu je potřeba doplnovat vit. C a kyselinu listovou a taky vit.B.Dostatek zeleza je dulezity pro imunitu.Nase doktorka se na to vykaslala a az imunologicka mi doporučila Maltofer.

pavlak5
11. lis 2015

Nech si napsat ten maltofer ,da se dat do mlika ,je sladky,deti hio prijimaji bez protestu.Na babske rady se prosim vykasli a z ovoce a zeleniny ti maly nesni nikdy tolik ,aby se mu to spravilo rychle,ted pred zimou bych volila kapky,bude potrebovat dobrou imunitu.

gagusza
autor
11. lis 2015

DObre ja jen vim ze FE muze zahustit i stolici nebo mit krece .. tak nechci at trpi bobek :D ale urcite vyuziju asi ty kapky.. dekuji moc 🙂

zmrzlinka
11. lis 2015

@gagusza maly uziva Maltofer uz pres rok a je pravda,ze ma trosku tuhsi hovinko,ale da se to zvladnut.Nedavam mu je kazdy den,aby se v pohode vykakal.Ale co se tyce imunity nam Maltofer strasne pomohl.

gagusza
autor
11. lis 2015

@zmrzlinka dobre ja jdu zitra k dr :D tak kuknu na net co se o nem pise at nevypadam jak trotl :d ALE dekujiii

dzogobela
11. lis 2015

@gagusza Pozor, ve špenátu moc toho železa není 🙂 díky Pepkovi námořníkovi si to kdekdo myslí, ale jsou potraviny, kde ho je víc 🙂 http://www.prvky.com/zelezo-potraviny.html

ovecky
11. lis 2015

Já nevím, co jedí děti v půl roce, ale já to doháním hovězím, játry, vajíčky, řepou, špenátem a ořechy.