Holky mám skoro 6 mesicni ditko.. zaciname s prikrmy.. mrkev apod. ted jsme meli nejakou virozku a dle krevniho obrazu mame maleho zeleza ... co mohu pulrocnimu diteti dat aby zelezo bylo ok ?? dr prozatim nechce resit ale dle mne vim ze zelezo je ve spenatu a prozatim me dal nic nenapada..
dekuji za postrehy a rady
no myslim,ze u tak malého dítěte to stravou moc nedozenes.Nevim jestli kojis alebo mate UM?V UM je vic zeleza nez v MM.A u nedostatku zeleza je potřeba taky sledovat tzv. zasby zeleza v krvi(transferin a feritin).Nejlíp kdyby Ti doktorka napsala kapky Maltofer.A k tomu je potřeba doplnovat vit. C a kyselinu listovou a taky vit.B.Dostatek zeleza je dulezity pro imunitu.Nase doktorka se na to vykaslala a az imunologicka mi doporučila Maltofer.
Nech si napsat ten maltofer ,da se dat do mlika ,je sladky,deti hio prijimaji bez protestu.Na babske rady se prosim vykasli a z ovoce a zeleniny ti maly nesni nikdy tolik ,aby se mu to spravilo rychle,ted pred zimou bych volila kapky,bude potrebovat dobrou imunitu.
DObre ja jen vim ze FE muze zahustit i stolici nebo mit krece .. tak nechci at trpi bobek :D ale urcite vyuziju asi ty kapky.. dekuji moc 🙂
@gagusza Pozor, ve špenátu moc toho železa není 🙂 díky Pepkovi námořníkovi si to kdekdo myslí, ale jsou potraviny, kde ho je víc 🙂 http://www.prvky.com/zelezo-potraviny.html
Já nevím, co jedí děti v půl roce, ale já to doháním hovězím, játry, vajíčky, řepou, špenátem a ořechy.
@gagusza babská rada, pokud nechceš léky? Známá zatloukala hřebíky do jablka, nechala přes noc a druhý den z něj udělala příkrm. Prý to zabíralo