Nažloutlá rýma u novorozence. Máte zkušenost?

janule1940
9. lis 2019

Dobrý den,den před porodem přinesla starší dcera ze skolky rýmu.Po příchodu z porodnice jsme ji chytli všichni doma.Zlutozelene hleny,poté se přídal vlhký kašel.Dcera už je zdrava,ja a manžel mame pamycon od lékařky a nosime roušku.i tak dnes začal nas 6denni syn u kojení chrcet a odsala jsem mu trochu nazloutlych hlenu.v nose nemá nic,bylo to až vzadu v nosohltanu.u kojení se zakuckava a je spavejsi,teplotu nemá.je kojeny.lekarka je až v pondělí,včera mi rekla,ze v případě,ze by syn rýmu dostal,odsavat jen v případě nutnosti,ať se zbytečně nevysusuje sliznice a zvlhcovat vzduch.mate někdo zkušenost s takovou rýmou u tak maličkého novorozence.co pomohlo?

lolam10
9. lis 2019

Nas mel prvni nudle ve 4tydnech zivota,taky od starsiho.vypada to desive,taky jsem z toho byla spatna ale za chvili to preslo.a jak rikala doktorka zbytecne neodsavat a zvlhcovat vzduch...brzy to prejde nebojte.a sice se mu hur pilo(spatne se mu dychalo nosem) ale vzdycky se na chvili odsal od prsa,nadechl a pil dal.oni jsou sikovnejsi nez se zda😉

lolam10
9. lis 2019

P.s. muzete strikat morskou vodu nebo vincentku do nosu ale ja jsem ted kdyz je mladsimu rok zrusila odsavani i strikani do nosu a prijde mi ze rymy probihaji snad i lepe protoze se ty sliznice nedrazdi...