Na doporučení naší lékařky při koupání ve vaničce synovi vždy lehce napružíme předkožku. Syn má nyní 7 měsíců. Včera předkožka lehce povolila, syn vůbec nereagoval, očividně ho to nebolelo. Dnes jsem při přebalování zjistila, že ta povolená část předkožky má krvavou barvu, předkožka je jakoby lehce natržená. Syn ale nereaguje na dotyk předkožky, je klidný, při čůrání nejspíše také problém nemá, zkrátka je v pohodě. Jeho doktorka bohužel ordinuje až v pondělí. Nemáte některá zkušenost? Čím mazat, ošetřit? Co koupit? Díky moc.
Nákaza to Opthalmo Septonexem a nepřevažuje jinak mu to zjizvis, taky jsme přetahovali a pak dostali poučení na dětské urologii
Naše dětská má před důchodem, oni přetahovali, teď už se to nemá, povolí časem.
Všeobecně se do roka doporučuje nepretahovat, a potom velmi zvolna, oni stejně jednou začnou sami.
Na ranku bych nedala nic, jen bych časteji prebalovala a kontrolovala.
Ten Opthalmo Septonex nám na to předepsal dětský urolog na fakultce. Měli jsme stejný problém. Dětská přetáhla a měl to červené.
@lisianne
@cuuza No, naše MUDra má cca 50 let a tvrdí, že se názory liší. Říkala, že nepřetahovat, ale lehce napružit ,což jsme dělali. U bývalé MUDry cca stejně staré bylo doporučeno u prvního syna totéž. Kamarádky taky "napružují." Mám jen jednu kámošku, které doktor doporučil nic nedělat. Člověk aby se rozhodl - jeden doktor tak, druhý jinak. ☹
@calvac ja taky pretahuji, lehce, ale pretahuji. Jednomu synovi uz povolila a par dni byla taky tak cervena (krvava). Mazala jsem Rybilkou neo a za par dni uz to bylo v pohode. Pokud to nekrvaci nebo vylozene nehnisa, tak s tim chodit nikam nemusis. Muzes mazat i Infadolanem treba.
Malymu byl 7. rok a na kontrole ve středu jsem se na to mudry ptala, jak to teda je, že každý říká něco jiného 🤷🏻♀️
Tak ho malému zkusila lehce přetáhnout, jen jak ro šlo a šlo mu to dobře, skoro úplně...takže občas při koupání opatrně pretahnem jen kam to jde...
Ale holky, prozradte mi, jak to "napruzite"? Nejal si to nedovedu představit 😅 třeba by to byla lepší technika 😊
Jinak já bych se kdyžtak zeptala v lékárně, zda by něco doporučili a nebo namacela do heřmánku a kdyby se to nezlepsilo, tak tu doktorku no...😏
pane bozeeee chudak dite..vase pediatricka by zaslouzila jednu.peknou pres tlamu a mela.by se jet proskolit..diky a i vam.ze jste si nezjistovali info.jste mu.mozna zadelali na.peknej.problem..kluci maji na uplne pretazeni cas az do 12! let. Dokud toho kluk neni schopny sam, coz byva tak kolem.3 let vubec mu na nej nesahejte. Je to.tam z nejakeho duvodu. Ted jste mu ho natrhli, trapite ho ono se mu to zjizvi a to bude nekonecnej kolotoc..procti si tyhle stranky a hlavne uz mu na nej nesahejte https://www.strankyprokluky.cz/jak-o-sebe-pecovat/
Nedávno toto téma bylo rozebírání v Sama doma, možná dohledáte na netu reportáž. MUDr. Taky říkal, že nepřetahovat, vůbec si toho nevšímá do tří let, pak se to už týká pouze asi 5% kluků, že to nemůžou přetáhnout a stejně se to nechá asi cca do těch 12 let jestli se to nespraví s kortokoidovou mastičkou. Většina kluků to prostě do těch 12 let přetahne.Takže nepřetahovat!
Tak nejak se to pod tou casti, ktera je uz pretazena umyvat musi, ze jo. Takze klidne sahat, nejake zaklady hygieny musi byt, jinak to bude za par dni dobry hnus a chudak dite...
Hej klid, ne u každého násilného pretazeni dochází ke zjizveni!! Nesirila bych tu histerii..
Kurvafix už taky. Všechny tyhle doktorky by měly dostat lopatou přes hnáty. DĚTEM SE NA PINDÍKA NEHRABE!!!!!
Nema se vubec pretahovat, jsou to stare zastarale praktiky, ktere nadelaji vic skody nez uzitku. Predkozka se sama vlivem hormonu uvolni. Pretahovanim vznikaji mikro trhlinky, jizvicky a tim dalsi jizveni, srustani. Myslim, ze se doporucuje slezova mast na poraneni a po zahojeni bych na pindika nesahala. Nevadi ani, ze se pinda nafukuje, ani mala dirka. Dulezite je jen hlidat, zda jde curani a zanety. Pozor i na pediatra, urologa a dalsi doktory, kteri budou mit k pindovi pristup, muzou nasilim pindu pretahnout-nedovolit to. Ja jsem musela nasi doktorce i chytit ruce i pres upozorneni, ze si to nepreju. Jo jeste myslim se doporucuje koupani v hermanku nebo repiku, nevim ted co z toho.
@alcar ja teda synovi 2,5 roku na pindu nesaham, jen umeju, oplachnu vodou a ma pindu uplne v pohode a zadny hnus tam nema, ten vetsinou vznika stahovanim, pretahovanim, kdy se tam muze dostat necostota prave z vody z koupani. Ta predkozka tam ma svuj vyznam a chrani pindu pred infekcema, bakteriama.
@alcar to bohuzel nevim, kdyz je to pretazene tak asi jo, ale spis by si potom na to meli prijit samo, sami si s tim potom hrajou, zkoumaji a tak. Jako tohle jde fakt mimo mne, synovi to nedelame a manzel ma z detstvi diky pretahovani obrizku. Delejte jak citite😊ja jen vim, ze dnes uz se to nedela a pediatri se nedovzdelavaji.
Proč jste mu pindika přetahovala, když se to nemá dělat do roku ? 😟
Sama bych nedala na to nic a sla k zastupujicimu pediatrovi, at to posoudi on, cim a jak osetrit, at se to nezhorsi. Mas Vas pediatr v pripade nepritomnosti zastupce? U nas to treba vzdy nalepi na dvere s casy, kdy nebude pritomen, nebo na webu.