Holky, prosím o radu, jestli jste se s tím některá nesetkala... Dcera, 5 let, má už třetí den nateklé mandle, žádné zarudnutí, ani povlak, ani čepy, nemá ani teplitu a prý ji to ani nebolí. Přemýšlím, jestli to nemůže být reakce na to horko... Zvýšily jsme přísun tekutin, několikrát denně kontroluju jestli se tam něco nevyrojilo. Nechce se mi hnát k doktorce, když nemá žádné příznaky, ale jestli to nezmizne tak holt budu muset, to je mi jasný. Já jen jestli už to někdo tady taky zažil...?
Syna taky nebolelo v krku a měl streptokoka,zjistily to náhodně ze stěru .
...takže zítra mažem na ORL, díky holky. Je to nevyzpytatelný jak tak koukám.
A jak jsi na to prisla?
@mimco nechala jsem to tři dny, jestli se zase zmenší, ale oteklé jsou pořád opravdu hodně a nemyslím si, že takový otok je jen tak bez příčiny. jen jsem chtěla vědět, jestli to měl někdo stejně a co z toho nakonec bylo... včera večer už si stejně začala stěžovat na bolest při polykání, takže za chvíli štrádujem k lékaři.
@leymea že je má oteklé? při čištění zubů, vždycky dodatečně kontroluju jestli je má vyčištěné správně
Tak jak jste dopadly ?
@ivkasolavova podle doktorky na takového prcka mandle jako zvon 😁 ale jen mírně prosáklé takže angína to nebude, řekla že buď z přehřátí nebo něco virového... stěr malé pro jistotu udělala a ve čtvrtek voláme na výsledky. doporučila tantum verde a hodně tekutin.
@makmak28 tak hlavně aby to nebylo nic horšího . Tak nanuky 😀
Tak holky, výtěr z krku absolutně čistý takže nejspíš opravdu jen z horka. Pořád to hlídám protože má mandle jak můj palec tak ať se mi drobek nezačne dusit ale hodně pije, dáváme vodové nanuky a prej někdo to tak má, že jsou prostě zvětšené. Kdyby to dlouho nepřešlo a stěžovala si na bolest a nechtěla kvůli tomu jíst a pít tak by šly ven ale jinak s tím není třeba dělat nic. Ulevilo se mi jak blázen, že v tom není žádný záludný bacil. 😊
Syna nic nebolelo a mel streptokoka.