Nateklé a zarudlé ucho u dítěte. Co by to mohlo být?

slecnavesela
1. dub 2021

Dobrý den,

Prosím o radu. Syn 2.5roku, včera večer jsme přišli z venku a dostal teplotu, dostal nurofen, teplota klesla. Přes den zase vzrostla, po nurofenu opět klesla. Nyní bez teplot. Ale zarudlo mu levé ucho, má ho trochu nateklé. Naomak ho nebolí, i na něm leží. V noci se i dost škrábal, tak nevím, zda ho něco kouslo? Nebo co by to mohlo být?

Děkuji ta odpověď

lv
1. dub 2021

Může to být cokoliv, poštípané, reakce na slunce, i zánět.

mamikry
1. dub 2021

@slecnavesela Tezko rict, ale zanet ouska by asi bolel a byl neprijemny. Zkusila bych namazat fenistilem, pripadne fenistil kapky, pokud uz nema Nurofen. Nejlepe se poradit treba na pohotovosti.

nnnadja
1. dub 2021

Můj syn toto od mala ma když je úplně unaveny,vycerpany. Také jsem z toho byla vystrasena a pak přišla na to,ze je to z únavy.

amazonkajanik
1. dub 2021

800800155 poradenská linka 😉 ale dle mě no něco stiplo a reakce byla silnější

vikinkav
1. dub 2021

Syn to miva obcas taky, druhy den je to pryc, vetsinou je ousko na dotek teple ale neboli. Ja si to sama vysvetluju ze se projevi nejaka vnitrni reakce (zanet, unava, nemoc) navenek, ale nikdy jsem to neresila, opravdu za den to vzdy zmizelo.

penny87
1. dub 2021

Jelikoz byly teploty, tak to muze byt vic veci. U meho syna je ale zcervenani ucha znak velke unavy - nevim proc tomu tak je, ze zacatku jsem byla vzdy vyplasena, ale po case jsem zjistila, ze je to unava.

slecnavesela
autor
2. dub 2021

děkuji všem za odpovědi, tak uvidíme co z tobo bude. Snad ne kovid.

dobrety
23. zář 2022

Syn (3 roky) měl to samé. Déle než měsíc jsem si říkala, že to bude asi tou únavou. Když to viděla doktorka na fotce hned jsme k ní jeli - je to borelióza. Má antibiotika. Přišli jsme v čas.