Ahoj holky, píšu dotaz za sestru. Má holku 4,5 roku a malá pořádně neumí vyslovovat. Logoped jí doporučil nastřižení uzdičky pod jazykem.
Bylo vaše dítě na tomto zákroku? A dělá se to ambulantně nebo musí ležet v nemocnici? Díky a hezký den
my jsem na tom byli a teď se to dělá většinou pod nárkozou, mírnou. Domů jsme šli asi týž den ( už si nepamatuju) Kdybych měla jít znovu s dítětem, tak si najdu někoho, kdo to udělá ambulantně bez narkozy. To probouzení dítěte bylo hrozné a myslím, že je narkoza v tomto případě zbytečná. Ono jde o pohodlnost lékaře. Já jsem je prosila ať mi to udělají bez narkozy, že ne, že se rodiče hroutí, když vidí tolik krve.....
Staršímu synovi jí stříhali dvakrát. Poprvé ještě v porodnici v den odchodu domů, už byl oblečený a udělali šmyk a mohli jsme jít. Podruhé v předškolním věku, takže to je asi před pěti lety, ambulantně na poliklinice na ušním, krčním. Nejdřív mu tam stříkli nějakou vodičku na znecitlivení a potom stříhli a mohli jsme rovnou jít. Na cestu nám paní doktorka naordinovala stavit se na zmrzlině, takže syn byl i docela spokojenej😉
Tenkrát to dělali mýmu mladšímu bráškovi když se narodil. Dělala mu to jeho dětská doktorka. Jen mu to cvakla a šlo se domů. Ale byl novorozeně, takže nevím jak u těchto starších.
Týden v nemocnici? Proboha proč? Synovi to večer po nástřihu už ani nekrvácelo a celý zákrok je otázka půl minuty! Ať se zkusí zeptat ještě u jiného doktora, přece není možný aby se za 5 let tolik změnili lékařský postupy?
Dneska na to zrovna jdeme,na ambulanci-usni,nosni,krcni,taky stoho mam hruzu snad to zvladnem...
@anina32 to je pravda a blbost lekare,to jako se bude chodit na tyden do nemocnice i pri propichavani usi kvuli nausnicicm?Hned bych zmenila lekare,tyden v nemocnici tto je blbost jako hrom...dela se to ambulantne dnes na to jdu s 5ti letym synem....striknou,smyknou a jdem domu....
taky jsme na tom byli. normálně ji to šmikl pediatr na prohlídce, nebyl jí ještě ani rok. a šli jsme domů, a ani té krve moc nebylo.
Dcerce to delali v 7 tydnech ambulantne na ORL.Par minut po zakroku ji to uz nekrvacelo a sapala se k prsu na kojeni, takze zadna karastrofa.Nevim, jak je to u starsich deti
tak mame to dnes zasebou,prisly,smykli a sly jsme ani kapka krve 🙂
@beruska1989
@luji
@adusmamus prosím, jak jste poznali, že je to nutné udělat. Malé je 6 měsíců - doktorka nám nic neřekla, v porodnici také ne, ale má špičku jazyka do tvaru srdíčka a známá mi řekla, že to bude ono. Mám z toho hrůzu...
@verunka_kout mě to řekl pediatr při kontrole, že až přijdeme na další tak že jí to udělají, nešel ji vůbec dát jazyk nahoru, měla tu uzdičku pod ním moc krátkou, a prý by pak šišlala.
nam delaly logopedicke vysetreni ve skolce tak to zjistily...
@verunka_kout malymu rekly at da spicku jazyka za horni zuby a neslo mu to tak to zjistily
Byl na tom můj manžel, jako dítě. A dělo se to ambulantně. Bohužel jemu byl tento zákrok udělán velmi pozdě a špatná výslovnost mu trochu zůstala, zafixoval si špatné návyky.