Naslouchátka - dítě nemluví a je hyperaktivní

nika3232
14. kvě 2015

Maminky, máte prosím některá zkušenost s naslouchátky u dětí s tím, že dítě nemluví a je hyperaktivní?

vercik83
14. kvě 2015

Musí být vyšetřen sluch.pokud je ok, tak pro to není důvod

nika3232
autor
14. kvě 2015

jde o sestry syna, kterému byly naslouchátka dány před 2 roky, ale bohužel mluvit dodnes nezačal a je mu 5 let.
absolvoval spoustu vyšetření-neurologie, psychilogie, psychiatrie, logopedie a i přesto žádný pokrok....
Každý říká něco jiného... autismus, ADHD, mentální retardace a nikdo nedokáže poradit jak s dítětem začít pracovat.

terezapetrova
14. kvě 2015

@nika3232 myslím, ze je tedy velmi špatně, ze toto neni dořešeno v 5ti letech zvlášť pokud to dítě vubec nemluví, šla bych absolutně bez odkladu do SPC nebo PPP, snad by pomohli tam, držím palce

hancazivocich
14. kvě 2015

@nika3232 - a nějaký jiný způsob komunikace je? Myslí si, že slyší? Otočí se za zvukem? Zajímá se o něco?
Co znakování?

nika3232
autor
14. kvě 2015

on chodí i do speciální školky kde má k dispozici asistentku a i přesto žádné pokroky nejsou.
Já mám kolikrát pocit, že slyší jen to co chce-když to hodně odlehčím...
On je svým způsobem šikovny, protože vše co chce, tak si dokáže obstarat nebo ukáže co by chtěl a to je jeho způsob komunikace.

nika3232
autor
14. kvě 2015

znakování vůbec - nevydrží u ničeho déle jak dvě minuty a to ho člověk ještě musí držet, aby seděl. Je tam obrosvká nesoustředěnost. Okolí ho moc nezajímá.

vercik83
14. kvě 2015

To asi nebude sluchem...

nika3232
autor
14. kvě 2015

taky si mysím, že tam bude něco... ale byla bych ráda, kdyby už konečně nědo řekl co to přesně je a jaké jsou možnosti....

vrtelka
21. kvě 2015

Mi jsme na tom podobnê,ale stím,že maly ma teprve dva nemluví nosí naslouchátka není u něj hiperaktivita spíš naopak .Kam ho postavym tam ho najdu větčinou ted jsme začali chodit do SPC pro hluchoněmé a začínáme trénovat zvuky zvířat ,ale bez úspěchu co mu jakš tak jde je znakovaní nato se aspoň chytl,proč nemluví ani nežvatlá a ma povystrčeny jazyk mi dodnes taky nikdo nebyl s chodby říct.