Následek febrilních křečí? Počůral/pokakal se do kalhot

kh87
20. dub 2016

Zdravím všechny,
minulý týden syn (2,5 roku) prodělal první záchvat febrilních křečí. Nekomplikovaný. Volala jsem rychlou, odvezli nás do nemocnice a později toho dne měl křeče znovu, potom nasadili diazepam a už byl klid.
Teď k mému dotazu - co jsme se vrátili domů (2 dny), už se mi několikrát počůral a pokakal doma do kalhot. Přitom už dlouho na záchod normálně chodí, bez problému si řekne. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Může to být nějaký následek? Všechna následná vyšetření a odběry nás ještě čekají, s doktorkou budu mluvit zítra kvůli výsledkům krve, tak se určitě zeptám, jen mě zajímá, jestli se s tím někdo z vás třeba nesetkal..nebo jestli prostě jen „blbne“ a má zas nějaké své období, znáte to..
Díky za váš čas a případné reakce.

mandala
20. dub 2016

Vlastní zkušenost nemám, ale známé syn začal po febrilních křečích zadrhávat v řeči. Jestli to má souvislost, nevím, ona tvrdí, že určitě ano. 😒

magdalenan
20. dub 2016

Můj syn měl komplikovaný a opakovaný záchvat poprvé letos v únoru. V cerstvych dvou letech. Skončil na tři dny na JIP a nezjistili ani příčinu, ani žádné následky (neměl záchvat kvůli teplotě)

Po příchodu domů z nemocnice byl cca ještě týden mimo. Ještě má pleny, takže tohl jsem neměla šanci zažít, ale byl prostě trochu mimo. I neurolozka v nemocnici říkala, že je to pro organizmus velká zátěž a musí se zregenerovat.

Nepises jak je to dlouho, ale určitě si myslím, že i bez hospitalizace klidne ten týden nebo dva má takhle malý špunt nárok trochu "blbnout", možná je teď jen vyčerpaný a nemá kapacitu korigovat něco tak složitého, jako je vylučování, určitě to bude dobré 🙂

magdalenan
20. dub 2016

@magdalenan Jo, pardon - "minulý týden", už to vidím 🙂