Naražená ruka

nataliere15
19. črc 2023

Malý v neděli spadl na ruku na hřišti. Od te doby pořad pláče a ruku nepoužívá. V pondělí jsem s nim jela do nemocnice na rentgen. Dělali mu ho od dlaně po loket a zlomena není. Ruku mu vázu a bolet ze má 2-3 dny. Třetí den je dnes a nevidím žádné zlepšení. Ruku nosí dokonce svesenou a když mu ji zvednu při oblékání tak bolí. Mám zajet ještě jednou na rentgen ať mu udělají i k paži, nebo vyčkat?

emillyhk
19. črc 2023

@nataliere15 Jela bych znovu. Nechat zkontrolovat až po rameno, z více úhlů.

xxx3d
19. črc 2023

dostala jsi nějaké info? jako třeba dávat léky na bolest, nebo že je to obražený, naražený, nebo prostě něco víc než jen to, že se vyloučila zlomenina od dlaně po loket?

nataliere15
autor
19. črc 2023

@xxx3d vůbec nic, jen, ze to není zlomenina. Ať mu to vázu a chladim. To je vše. Za 2-3 dny by měla bolest úplně zmizet. Jinak nic.. zlepšení nevidím.

xxx3d
19. črc 2023

@nataliere15 já bych tam asi zavolala, nebo pediatrovi, ale nevím, jak to máš kam daleko, takže bych tam raději jela zbytečně.

nataliere15
autor
19. črc 2023

@xxx3d jsem pojizdna. Minule jsem s tím byla v nemocnici a tu mám cca 20 minut autem. Takže pohoda.

martt
19. črc 2023

@nataliere15 Pokud se to nijak nelepší. Tak ja osobně bych s ním zítra znovu zajela na chirurgii. Je pravda , ze když jsem měla dost pohmoždenou ruku od pádu tak mne ta ruka bolela cca 14 dní.

nataliere15
autor
19. črc 2023

@martt tak dlouho? Já jsem to nikdy nezažila. Ale znervózňuje mě, ze malému jsou dva a půl. A fakt tu roku nepoužívá. Je svesena a pořad brečí kvůli toho.. zkusím zítra zavolat na chiru.

alassel
19. črc 2023

Ja bych to videla na klicni kost, pokud ma ruku svesenou... Okamzite k lekari

ronyx
19. črc 2023

To mu tu ruku nedali ani do Castu? Nebo dlahy? Můj 7 letý syn si měsíc zpět hodně ošklivě narazil ruku. Měl modrý a nateklý palec. Na pohotovosti mu dali až po loket cast. ( je to takový obvaz, který po nasazení do hodiny ztvrdne, materiál takový pogumovaný, jako bužírka, takže se s tím dá i koupat). Měl ji týden a na kontrole po týdnu mu ji dali znova. Takže dohromady 2 týdny. Já na nataženou ruku dostala dlahu normálně. Sama vím, že naraženina opravdu dlouho bolí a i po zahojení, když jsem se do toho místa bouchla to ještě dlouho bolelo. Takže nechápu, že mu ruku nezafixovali. Jela bych na pohotovost znova a žádala aspoň ten cast. Protože používáním nezafixované ruky to bude peklo ještě několik týdnů.

martt
19. črc 2023

@nataliere15 Ona naražanenina hodně bolí. Mne dali ruku na týden do dlahy a pak mi dali ortezu, abych si ji davala na ruku , když budu něco dělat. Proto jsme psala , že bych jela. Divím se , že mu nedali, alespoň ortezu.

nataliere15
autor
19. črc 2023

@martt dali mu nějaký obvaz a na noc ať si ho sundava, což je o ničem, sám si ho odváže..ráno zajedu ať mi něco dá a udělá pro zichr rentgen cele ruky, až po paži.

nataliere15
autor
19. črc 2023

@alassel když jsem mu na ni sahala, tak ji ma v pořádku. Ani nepipl. Bolí ho to, jen když s tou rukou ma něco dělat.

nataliere15
autor
19. črc 2023

@ronyx nedali mu nic kromě obvazu a řekli ať při bolesti leduji. Což mi přijde o ničem…hlavně obvaz u dvouletaka. Naschvál si ho sám sundava, namaci atd.. nemá to dlouhého trvavi. A už vůbec si nenechá dat na to led 😬 ta dlaha mi přijde jako fajn nápad.

konidana
20. črc 2023

@nataliere15 muze to byt vymknuty loket. Syn to mival celkem casto kolem 4 let. Je potreba to napravit. Zkuste chiropraktika. Ale na rentgenu by to snad nelo byt videt toto...

nataliere15
autor
20. črc 2023

@konidana rentgen byl prý v pořádku. 🤷‍♀️

zuzanka_13
20. črc 2023

@nataliere15 nechci strašit, ale mohla by to být i klíční kost... dcera měla dva roky po sobě zlomené obe dvě... zkuste ho jakoby zvednout do náruče že ho chytnete pod paže, pokud bude bolet, tak to je skoro jistě ta klíční kost. Dcera vždy vždy plakala, když jsem ji takto zvedla, že ji to bolí. V každém případě bych jela na úrazovku znovu, ať se na to lépe podivaji, zrentgenuji atd... když tu ruku nepoužívá a říká že boli

nataliere15
autor
20. črc 2023

@zuzanka_13 to ho nebolí, ale jakmile mu dat ruku nahoru, tak už ho to bolí..ikdyz se zeptám tak řekne, ze ho ruka bolí nahoře 🤷‍♀️

nataliere15
autor
20. črc 2023

@nataliere15 a večer ho ta bolest zase probudila 😞

tereza0111
20. črc 2023

Jela bych znovu. Bude tam pravdepodobne jiny lekar, jiny pohled na vec a ty budes mit jistotu. To urcite nesimuluje a jen narazena ruka takhle dlouho takhle hodne neboli, neco tam nekde bude :(

nataliere15
autor
20. črc 2023

@tereza0111 nesimuluje, před chvilkou mi ukázal, ze umí udělat ,,šíje, šíje Švec,, ale dělal to tím způsobem, ze ramenem vůbec nehybal..a když jsem ho oblikala a zvedla mu ho, tak mi zase řekl, ze ho bolí :/

ilone
20. črc 2023

@nataliere15 nech to znovu zrentgenovat. Pro jistotu.

tereza0111
20. črc 2023

@nataliere15 chudak maly :( V rameni klidne mohli na rentgenu neco prehlednout nech znova

nataliere15
autor
20. črc 2023

@tereza0111 rameno mu vůbec nerengenovali. Jen po loket. Asi jim to nepřišlo důležité, nebo nevím proč to tak blbe udělali. Už to má prave od neděle 😞

konidana
20. črc 2023

@nataliere15 určitě jeďte znovu

nataliere15
autor
20. črc 2023

@konidana tak jsem byla, a je to znamená ramenní kost. Ale prý je to taková detska zlomenina, která se dobre hojí a na zadne operace se s tím nechodí.

konidana
20. črc 2023

@nataliere15 no ale asi aspon klid a ruku v zavesu, ne?

nataliere15
autor
20. črc 2023

@konidana ano, 3 týdny a potom znova na rentgen.

nataliere15
autor
21. črc 2023

Holky děkuji za rady. Jak jsem jiz psala výše..je to zlomena ramenní kost. V nemocnici si toho nemohli všimnout když rentgen dělali jen po loket 🙈 ale prý se to krásne hojí, žádná operace nebude potřeba, protože je vyloučené ze by to špatne srostlo. Malý to má zavázáne. Na 3 týdny. Chudák nemůže ani do vody. Ale zato dneska spal celou noc bez breku, takže to pomáhá 😊