Náraz do zoubků. Co teď?

95newmommy2020
14. led 2022

Syn 2 roky, spadl s dudlikem na zem. Zakopl o moje nohy, ručičky asi nedal před sebe. Nebo pozdě. Pak měl pusinku plnou krve. Mám pocit, že ten dudlík ten tvrdý plast si asi zarazil do dasne. Ale při kousani říkal AU, večer moc nejedl, ani nechtěl pít ze savičky. Z hrnku nepije. V noci jsem mu dala mlicko s kaši a to vypil bez AU. . Nemůžu kvůli tomu spát. Mám strašný výčitky. Co teď ? Bude to dobrý ? Stává se to? Existuje něco, co mu uleví? 😔 Nemám jet radši k zubarce ?

marimanta
14. led 2022

Neboj, nejsi jediná, komu dítě spadlo na pusu. Z našich čtyř dětí máme bilanci 2 zuby uražené, 3 vyražené, 1 zlomená čelist, krev z pusy mnohokrát... S velkou pravděpodobností se mu nic nestalo, ale jistě ti to řekne jen lékař. Pokud si nejsi jistá, zavolej nebo tam zajeďte. Obecně se to v puse hojí dobře 😉

95newmommy2020
autor
14. led 2022

@marimanta Díky za uklidnění.. ❤️Dneska už pije, jen se vyhýbá tvrdsim kouskum. To řekne au, ale už to tak neproziva jak včera. Tak snad to bude dobré.

veritanas
14. led 2022

@95newmommy2020 v klidu. Dcera se takhle drnká v 11 měsících, Sedala si s dudlíkem v puse a drcla se bradou o stůl a taky hromada krve, body jak po vraždě. Dásně jsou extrémně překrvené, někomu stačí špatně používat kartáček. Jako pokud nemá něco se zubem, tak vám zubařka nic neřekne. Rtg je zbytečnost, když nespadl na hlavu a zuby jsou mléčné... Záleží, jak moc c zlý pád to byl..ale za sebe bych nikam nejela, ono se to prostě zahojí samo... pomáhá chladit, třeba zmrzlina, pokud tedy není nemocný, nebo tak.

95newmommy2020
autor
14. led 2022

@veritanas Ten první večer nechtěl nic kousat ani tu zmrzku. Dneska jsme zvládli i jemne vyčistit zoubky. A nic se mu nevikla díky bohu. Jen když kousne do něčeho tvrdsiho tak řekne au a dá to pryč.

mamikry
14. led 2022

@95newmommy2020 Prohledni pusinku, jestli tam nema ranku, tak to bude jen narazene nebo odrene od toho dudana. Vycitky nemej, priroda je prave pro tyhle pripady udelala gumove a zaridila jim mlecne zoubky. 🙂 Kdybys videla, kolikrat se nase deti prerazily, zapadly dozadu....podle me neni prava matka ta, ktere dite alespon jednou nesletelo z gauce. 😂

madbetka
14. led 2022

Mohl si utrhnout uzdičku. Naše malá ji měla dlouhou, zubař nás na to upozorňoval - ať se neleknem, že je možný, že až někdy spadne, tak si to tam poraní. A že je z toho hodně krve, takže to vypadá děsivě, ale nic se neděje. Dcera si ji urvala snad hned druhý den po tom, co nám to říkal 🙈
Pro úplný klid můžeš zubařce zavolat, ale myslím, že to bude dobré. Takových pádů ještě bude 🙂

xmele004
14. led 2022

Anezka se takhle zakousla do lavice na chalupe 😁 krve jak z vola...po par dnech sedivej zub, byla sem sem z toho nešťastná, byl tmavsi a tmavsi. Sli jsme k zubarce a ta rikala, ze je mozny, ze se ten nerv nejak obnovi a taky ze jo, dneska bych to nepoznala 🙂 bude to dobry, uvidis 🙂

95newmommy2020
autor
14. led 2022

@mamikry Naštěstí žádnou ranku tam nemá. Jen mě znervózňuje to odmítání toho kousani. Ale to snad brzo přejde.
Z gauce i z postele mi spadl vícekrát. :D Ale krev mě teda vynervila.

maudd
14. led 2022

Stane se. Pár dní dávej spíš kašovitou stravu, ať se mu to stihne zahojit

95newmommy2020
autor
14. led 2022

Holky, tak dneska večer sem nahledla víc. A on má strzenou tu uzdicku. Je to vážný problém ? 🙀

madbetka
14. led 2022

@95newmommy2020 Není, vůbec ničemu to nevadí. Nám zubař říkal, že se to stává běžně, že to dost krvácí a bolí to, tak to máme kdyžtak chladit, ale jinak není potřeba to řešit 🙂
Ať to brzy nebolí 😉

95newmommy2020
autor
14. led 2022

@madbetka A tušíš za jak dlouho to přestane bolet?

madbetka
14. led 2022

@95newmommy2020 Ty jo, už je to nějaká doba, co se to stalo, ale myslím, že tak jeden den, určitě to nebylo nic dlouhého. Asi taky záleží, jak je každé dítě citlivé.

95newmommy2020
autor
14. led 2022

@madbetka dneska je to podstatně lepší. Ale nemůže jist tvrdší susenky. Ty ho bolej. A čištění u dásní na hoře taky bolí.