Nález v moči. Máte zkušenost, co to bylo?

lucie330
24. kvě 2024

Dobrý den, prosím vás neměl by někdo zkušenost? Malý zvětšená led.panvicka, 3x zanet mocaku a ledvin, vždy po dohrání antibiotik ,nález v moči, byli sme na mikčnim vyšetření reflux negativní.. pokaždé ale kultivace s nálezem bakterie v moči. Nefrolog tvrdí že může mít bakterií v močovém traktu záleží jestli nezpůsobuje zánět. Naše dr si myslí něco jiného kontaktovala jiného nefrologa a ten nás posílá na jiné vyšetření ještě.. jediné co ještě vím že má rozšířenou moč.trubici..neměl jste to někdo? Popřípadě co to bylo? Podle dr se tam něco děje.. já sem bezradna už a psychika mi pracuje :(

kadla88
24. kvě 2024

@lucie330 ahoj, sestra se synem ma neco podobneho, mel casto teploty bez priciny, cca rok, pak skoncili na bulovce pro nalez z moci, nakonec se zjistilo, ze chlapecek ma taky reflux nega, ale trubici zvetsenou, dokonce ma 5cm(!), ceka ho operace a cela plastika mocaku. Je to pry vyvojove. Bral kazdodenne atb, dokud nebyl odplenkovany..

lucie330
autor
24. kvě 2024

@kadla88 díky, taky máme zajišťovací léčbu antibiotika do vyšetření..achjo to je hrozný :(

kadla88
25. kvě 2024

@lucie330 chapu, ale sestra se na to docela tesi, uz pak pry bude mit klid, ty atb denne bylo desny, nedarilo se ho odplenkovat, davali mu tu tabletu na lzici s nutellou a stejne vzdycky plakal a davil se. Taky museli casto chodit s moci na kontrolu, sestra kazdou teplotu prozivala, jestli to zas neni zanet ledvin.... Budou to pry delat ve Fakultce v Praze na Karlaku, tam jsou pry odbornici na detskou urologii. Klidne napis sz, ale nechodím sem denne, muzu vas nejak propojit se sestrou. Drzim palce a urcite se nehrut, je super, ze na to vubec prisli a je v rukou odborniku. Sestre říkali, ze se na to vůbec prijit nemuselo a mohli mu selhat ledviny. Uz ta jedna je trosku min funkcni.

lucie330
autor
26. kvě 2024

@kadla88 můžete mi napsat prosím vás zprávu? Mě já bohužel nevím jak se to dělá nikde se mi neukazuje napsal vám dekuju

kadla88
28. kvě 2024

@lucie330 pišu sz 🙂