Nález na kyčlích v 6 týdnech. Máte podobnou zkušenost?

hugochodiboss
14. pro 2024

Dobrý den, jdu si pro radu a vaše případné zkušenosti 🙂
Byla jsem se synem v 6 týdnech na kontrole kyčlí (v porodnici vše ok) a nález zní: vpravo Ia vlevo hraniční Ib dle Grafa. Jadérka se nezobrazují.
Mam syna balit na široko (doktor byl starší ročník), ale dočetla jsem se, ze tato metoda je již zastaralá a doporučuje se volné balení. Mate prosím někdo podobnou zkušenost? Může se případně nález zhoršit do další kontroly ve třech měsících? Kyčle má často volné (nahatý, volné oblečení, spí na žabičku na zádech)

krisstina93
14. pro 2024

To je normální nález v tomhle věku. Synovi to dozrálo snad až v 10 měsících. Jinak sem občas dávala akorát látkovou plenu a nosila v šátku (když je správně uvázaný tak tam mají tu správnou polohu nohou) a víc sem neresila.

hugochodiboss
autor
14. pro 2024

@krisstina93 děkuji za Vaši zkušenost

cilkat
14. pro 2024

Přesně tak, je to normální nález. Starší ročníky doporucuji široké balení plošně. (Jasně, že se to může zhoršit, proto se to kontroluje průběžně... ale ne tím, že mu nebudete cpát plenu navíc. )

hanka_12345
14. pro 2024

@hugochodiboss hoj oba synove je taky nemeli, doktori vzdy ze mam pouzivat pleny jako ostatni, zadny siroky baleni nebo jak se to nazyva. ted v 9m jsme byli zase a uz to ma ok uz ty jadyrka ma

vendes
15. pro 2024

Prostřední cera měla nález Ib na obou stranách, žádné široké balení neměla doporučené. Poslední dcera stejný nález a široké balení doporučeno. S každou jsem byla u jiného ortopeda. Doporučením pro nejmladší jsem se neřídila. Jadérka dozrála v 6 měsících. Doporučuji stránky MUDr. Miloše Jansy.

hugochodiboss
autor
15. pro 2024

Děkuji všem za vaše zkušenosti!🙂
Právě stránky pana doktora Jansy mě dost nahlodaly, jak to tedy je. Syn abdukční kalhotky nedává, jak pravě nemůže pořádně kopat, a trpí pak na břicho. Ještě si něco o tom zkusím načíst. Nechci něco ale zanedbat a na příští kontrole slyšet, že se to zhoršilo tak, že potřebuje třmínky nebo peřinku.

gbp
15. pro 2024

@hugochodiboss my sme za panem doktorem Jansou jeli na konzultaci. popsala sem mu situaci a byl velice milý a ochotný a s prohlídkou neměl problém. malá dostala tu šílenou abdukcni peřinu až když už se chtěla pohybovat. bylo to šílené. chtělo se mi z toho brečet. dávala sem, ale bylo to o život doslova, protože hodně blila a v noci se tím dávila, když ležela na zádech. takže pana doktora fakt musím doporučit. pokud to máte moc daleko, konzultujte i po mejlu, když pošleš snímky.

hugochodiboss
autor
15. pro 2024

@gbp děkuji. Bohužel nemám snímky, jen zprávu. Zkusim i tak pana doktora kontaktovat.

vendes
15. pro 2024

@hugochodiboss S Jansou jsem to celé také konzultovala po mailu a telefonu. Řekl mi, ať na příští návštěvě vše odkývu a myslím si své. Hodně jsem nosila a používala látkové pleny.

hugochodiboss
autor
16. pro 2024

@vendes děkuji. Napsala jsem email a pan doktor se na to na základě zpráv podívá 🙏

hugochodiboss
autor
16. pro 2024

Dámy, děkuji za doporučení pana doktora Jansy. Dnes jsme spolu mluvili a je strašně milý a ochotný. Poradil, vysvětlil a uklidnil ☺️🙏