Ahoj holky
Mam prosbu máme 10 měsíčního chlapečka má přijet kamaradka na návštěvu a její 6 dcera má počínající zánět středního ucha a má ještě 7 měsíční holčičku, která zánět nemá ta přijede , její 6 dcera s ni nepřijede je možné aby to maly chytil
Dekuji
Je to infekcni,ja bych to neriskovala.Pokud mas pochybnosti zavolej na detskou pohotovost u vas ve meste,tam ti to reknou presneji.
@gruyerre
tak zanety vznikaji diky bakteriim a virum ne?
Prosím Vas , to je přímo můj obor , takže Vám tu mužů svatosvate odpřísáhnout , že zánět středního ucha se nepřenáší .Jedna se o rýmu která se skrz Eustachovu tubu (špatný smrkání , odsávání atd) dostane k bubínku a vyklene ho ven .Ano rýma musí být bakteriální ...ovšem spíš se vaše dítě nakazí tou rýmou ( což m.j . Může i ve školce ) , ale ROZHODNE se nenakazí zánětem středního ucha .Princip totiž spočívá v anatomickém uložení Eustachovy tuby , nikoliv pouze v bakteriích .Zánět zvukovodu se ovšem třeba přenést dá a to například tak že si prcek sáhne do ucha ( které ho bolí , svědí) a pak si to ,,přenese " do druhého ( u větších dětí ) nebo kontaktně skrz polštář apod .Dokonce se pro jistotu píšou vždy dvoje kapky do ucha , aby to maminy neroznesly z ucha do ucha ...
Jako dite jsem mela xkrat zanet stredniho ucha a nikdy ho nikdo ode me nechytl, ani kdyz jsem to chytla v ozdravovne se skolkou. Syn ho ma uz tez za sebou a nikdo doma to nechytl. Takze za sebe bych byla fakt v klidu, kor kdyz ta nemocna holcicka neprijede a uzila si pokec s kamaradkou 😉
@lery92
muzu mit dotaz kdyz jste zdravotnice?
je dobre davat na veceri 14m batoleti sunar?Poslednich par dni kdyz dostane vecer mliko tak rano ma dost pocuranou plenku,nekdo tady psal v jedne diskuzi,ze na noc by ledviny mely odpocivat ale na druhou stranu mam strach,aby nebyla dehydrovana kdyz na veceri dostane kasi a celou noc nebude mit zadne tekutiny.co je teda lepsi? 🙂
Ne, zánět středního ucha se nepřenáší, ten se vytvoří vždy z rýmy...