Prosím, nemáte zkušenost s nadměrným nadýmáním u malých dětí? Syna už přes měsíc bolí pořád břicho, jak ho má nafoukle. Už 3x jsem s ním kvůli tomu byla u doktorky. Jediné co poradila jsou probiotika a espumisan. V podstatě každý den si na bříško stěžuje, občas ho to i v noci budí. Do toho se mu před třemi měsíci začal objevovat exem. Zkoušíme vynechat lepek a mléčné výrobky, ale zatím beze změn - zkoušíme to teprve tyden. Sladké nejí, ale ji hodně ovoce a zeleniny, ale to ji od malinka. Vibec nevim co s tim. Přeci ho nebudu pořád cpát nejakymi léky.
Na bolesti bříška mohu doporučit kapky baby calm - 100% přírodní kapky, dávám synovi před každým jídlem a kojením a od té doby žádná kolika.
Pozor-spousta probiotik obsahuje mléko.pokud se objevil exem,jedna se pravděpodobně o alergii.nejcastejsi alergeny jsou mléko,vejce,ořechy,kuřecí a hovezi maso,sója,lepek,med,kakao.ale někdy je to masakr poznat.pokud je schopno batole odběru krve,nechala bych se objednat na alergologii,udělají testy potravinové intolerance,testují až 300potravin.u batolate už by byl prukazny,u miminek se nedělá,tak se musí jet eliminační dietou kojici maminky.
@janule1940 naše pediatra je i alergolozka a testy nám odmítla udělat. A ted shanet alergologa a noveho pediatra jena draka. Prý pokud neměl problém doteď, tak že to lepek ani mléko nebude. Já i tak sazim na lepek -máme ho v rodině. Teď v březnu byl nemocný, 4 dny nic nejedl, jen pil UM a občas snědl kousek jablka a jogurtu a za tu dobu bylo jak po exemu, tak po bolení bříška. Pak se to zas rozjelo. A ted týden po vysazení lepku a mléka nulové zlepšení. Což mě trochu zaráží.
@annacee muže to být jakákoliv jiná potravina,alergen jsou i brambory,mrkev,rajče atd.strevo to mohlo dlouho zvládat a teď to proste bouchlo.zadala bych po MUDr písemné potvrzení,ze jsem v tomto stavu zadala testy a ze je odmítá udělat.nebo hledala nového alergologa.doporucenku nepotřebujete.
@annacee Probiotika bych nebrala jako lék, ale vhodný doplněk stravy. Ale to je laický dojem. Espumisan bych dávala třeba jen při těch největších obtížích.
Každopádně lepek nebo mléčné výrobky to můžou být. Dcera, téměř tříletá, má vždy problémy, pokud je někde víc cottage, kefíru, tvarohu nebo pokud jí u babičky víc pribináčků a podobných nesmyslů.
Zelenina nakonec taky může nadýmat, ale zase by to podle mě nemělo být bolestivé nadýmání...
Týden je zatím málo na dohady, chce to víc, alespoň tři týdny.