Nachlazení u půlročního miminka, jak mu ulevit?

alisha118
27. led 2017

Dobry den vsem. Poradte prosim jak ulevit me pul rocni dcerce. Tyden ma zvysenou teplotu (37,5). Dnes uz je to třeti den co ma kasel a rymu. Vcera jakžtakž dobre ale vecer to zaclo plakala a nemohla poradne dychat pres ty hleny. V noci hrůza všichni jsme spali cca 2-3 hodiny za celou noc. Malá spinkala a chrchlala a vzdy kasel ji vzbudil nekdy začala plakat i bez kasle..tak se ji chtelo spat ale nešlo ji to jak ji nebylo dobre. Predevcirem jsme byli u dr.a ten nic moc nepomohl..jen ze nosanek prokapavat morskou vodou a na kasel stoptusin ale ten jen v nejhorší chvíli. Davame ji i homeopatika a odsavame porad nosik. Mame zvlhčovač vzduchu a rozvesene mokre ručníky. Kasel ma uplne davivy.. 😕 a nechce ani papat moc ani pit. Vcera to jeste slo. Dnes papala naposledy v 6 rano trochu Um..ale z toho mlika kasle a kucka. A ma taky ted dost suchou pokozku a cele telicko. K dr.se nam moc nechce..mame to 25km a v tom pocasi..a kdyz ji prohlížel naposledy tak ze na průduškach nic nema. Jak ji mame pomoct? Aby se alespon vyspinkala. Meli jste to tak některa? Je to hrozny pohled na ni 😕

majsina
27. led 2017

Před jídlem ji zkuste pořádně odsát nosánek a na vykašlávání dávám bromhexin, jestli má vlhký kašel. Je to opruz :-/

prostenika85
27. led 2017

Ahoj, já používala Psí sádlo. Namažeš hrudníček a překryješ nahřátou plínkou. Ideálně nech působit, když bude malá spinkat. Zvlhčí dýchací cesty, aby se mimču lépe odkašlávalo. Ještě jsem podložila postýlku pod hlavičkou knihami a na postýlku v noci nad hlavičkou přikolíčkovala mokrou plínu, aby se prckovi lépe dýchalo.

babuna
27. led 2017

@alisha118 ahoj nám na šílenou rýmu pomohlo tohle Sterimar spr.50ml nosni sprej - je to s mořskou vodou, dále heřmánkový čaj a celkově dostatek tekutin. Na kašel měla Stoptusin kapky (strašlivě ji nechutnají) ... pak nám dal ještě Fenistil je i v kapkách a docela dost to pomohlo... což mě překvapilo já si do teď myslela, že je to jen na alergie, ale asi to zklidňuje otoky ...

alisha118
autor
27. led 2017

@babuna Tak my mame na rymu morskou vodu a na kasel také stoptusin a fenistil..ten nam doporucil dnes kdyz malou viděl(nakonec jsme k dr.jeli) ma silne virove onemocnění chudera. Ona dele jak 20 minut nespinka .. vždy ji vzbudi kašel. Bojim se noci..oba s manzelem i mala jsme strasne unaveni. Ted zrovna mala usnula u me v nositku.

alisha118
autor
27. led 2017

@babuna a jinak a tim pitim je to trochu problém. Do male to přímo cpeme i jídlo nechce a po chvilce zacne plakat. 😕

alisha118
autor
27. led 2017

@prostenika85 do sádlo doma nemame.. 😕 ale mohli bychom zajet koupit. Jinak taky jsme meli na topeni i na postylce mokre rucniky a jeste pusteny zvlhčovač vzduchu a stejne spinkala tak 15 minut a pláč a tak celou noc. Vzdy ji ten kasel vzbudil a jak uz byla unavena a nemohla se poradne prospat tak byla podrážděna a porad plakala.

babuna
27. led 2017

@alisha118 chudák malá ... máte monitor dechu ? ... když byla malá takto nemocná neměla ani 4 měsíce ... naštěstí ona je spavec a přesně dodržovala nařízení pana doktora a spinkala - nabaštila se a spala 🙂 ... ten sprej co jsem psala má tu výhodu že jak se rozpráší tak se to lépe vstřebává ....

netopejr
27. led 2017

Rozkrájet cibuli, dat ji do porcelán misky pobliz, ty silice hodne pomáhají uvolnit dychaci cesty.
Někomu pomáhá aromaolej -eukalyptus třeba, ale u n

netopejr
27. led 2017

....u nas ne.

alisha118
autor
27. led 2017

@babuna nemáme monitor..

alcar
27. led 2017

Morska voda ji od ucpaneho nosu neulevi. Pokud ji chcete opravdu ulevit, tak ji aspon na noc dejte Nasivin pro novorozence a kojence. Par dni uzivani ji neuskodi a urcite ji tim pomuzete vic, nez morskou vodou. Samozrejme odsavat a zvlhcovat vzduch v mistnosti.

astyna
27. led 2017

Mě vždy pomohl hedelix, dávala jsem 1/4 nejmenší dávky a nasivin do nosu. A čas.

alcar
27. led 2017

@astyna a neni Hedelix az pro starsi deti?

astyna
27. led 2017

@alcar

Hedelix je jen rostlinný léčivý přípravek z břečťanu, v návodu máme, že je pro děti od 2 let, ale že nebyl testován na mladších dětech. Dala jsem prvně taky kolem 6 měsíců, ale upravila jsem dávku dle kg. Ono to má nějaké dávkování na kg.

lucykal
27. led 2017

Já bych k dr nejezdila nijak nepomůže když je to nachlazení a ještě tam chytíte něco horšího. Nám hodně pomáhalo na rýmu a zklidnění fenistil kapičky a na kašel tussin. Ještě bych dala malou do zvýšené polohy. Ono mléko hodně zahlenuje mě doporučila dr dát o jednu odměrku mléka méně, ale maléuž je více.

lucykal
27. led 2017

@alisha118 Tak se s manželem vstřídejte ať si odpočinete. Na hrudníku vám neusne?

alcar
27. led 2017

@astyna tak to ja myslela, ze je jeste od pozdejsiho veku. Ale je pravda, ze Prospan je taky z brectanu, ne? A ten se muze myslim od novorozence.

alcar
27. led 2017

@astyna tak letak si trochu protireci 😃 https://www.lekarna.cz/hedelix-sirup-1x100ml-2g... Jednou pisou od 2, pak zas od 4.

alisha118
autor
30. led 2017

Damy tak my nakonec u toho dr.byli. Ma silne virové onemocnění ale žádný zánět nic. Od vcerejska je uz na tom lépe ale kašel se ji změnil na dusivy..dostava zachvaty kašle. Spinka uz dobre i ma chut si hrat ale nejhorší je v noci kdyz ji dam Um tak ji chytne zachvat kasle a zase tim kaslem se mi pozvracela .. letělo to obloukem přes me rameno. A v mžiku se ji ulevilo..jen jsem se ji pak dala dat zpet do postýlky..ale uz to bylo dobre..to mliko ji drazdi. A take je takova protivna..hlavně když ma papat..nechce mi jist zeleninu. A zhubla nam 0,5 kg 😕 za 14 dni.