Může to být zánět ucha?

terezanovotna30
20. únor 2021

Holky prosím o vaše zkušenosti. Naše čtyřměsíční miminko si asi před třemi týdny (nebo tak nějak, nepamatuju si přesně) začalo při kojení hlavně v noci tahat za obě uši. Záleží na jaké straně leží, vždycky vezme za ucho, co je zrovna volné. Pak za něj tahá a šmrdlá dokud neusne. Přes den to u kojení dělá výjimečně, v noci pořád. Prvně jsem si říkala, že je to asi nějaký zlozvyk z únavy možná, ale tenhle týden starší potomek dostal rýmu a mladší to od něj asi chytil, měl ve středu horečku 39 večer a v noci se mi zdál zahleněný, ale odsát nic moc nešlo. Druhý den už jen zvýšená teplota, rýma nikde, od té doby je úplně bez teploty, ale ty uši tahá pořád a tak už mě napadá, jestli by to nemohl být zánět ucha. V pondělí radši skočím asi k Dr, ať se mu na uši podívá, ale nevím jestli se nemám plašit třeba radši zítra na pohotovost. Dnes byl i celý den neskutečně protivný, jindy je to spokojené miminko, tak jsem dnes trochu vyhoukaná z toho. Co myslíte?

klokanka31
20. únor 2021

@terezanovotna30 Určitě lepší ať to zkontroluje doktor. Ale třeba to nic nebude, naše malá se tahá za ucho když je ospalá.

milisent
20. únor 2021

Dcera si ucho sudlila, kdyz byla unavena, i se s tim uspavala. Prestala s tim, kdyz se zbavila dudliku, kolem druheho roku. Asi v roce a pul mela zanet v uchu, vzdy po probuzeni hrozne rvala bolesti. Mudr se me na to i ptala, jestli se budi s brekem. Urcite nechte ouska zkontrolovat, tim nic nezkazite

amazonkajanik
20. únor 2021

@terezanovotna30 u dětí při únavě,nebo když rostou zuby,celkem častý reflex. Ale hlavně při únavě. Už jsem četla, že si holčičky dokázaly vytrhnout i náušnici. Z uší pak přejdou na mnutí očí,což je pro nás dospělé už jasným signálem 😉

lenka3p
20. únor 2021

Pokud to trvá tři týdny, není to zánět. Náš měl zánět jednou a během pár hodin ječel tak, že musel jet na píchnutí. Spíš zlozvyk.

sumitra
20. únor 2021

Zanet stredniho ucha faaakt boli, myslim, ze to by hodne plakala

martt
21. únor 2021

@terezanovotna30 Muj mladší syn ,když měl náběh na zánět středního ucha cca v 5 měsících. Tak to začalo v noci tim,ze pobrekaval. Ráno, když vstával tak brečel a držel si ucho. Starsi kdyz měl zánět středního ucha ( je mu bylo uz 2 roky) tak ho po obědě začalo bolet ucho a ani ne po dvou hodinách jsme s nim jeli na pohotovost, protože strašně brečel, ze ho to bolí. Takže pokud nebreci bolesti ,tak si myslím, že zánět to nebude a počkal bych do pondělí na dětskou doktorku.

terezanovotna30
autor
21. únor 2021

@martt u nás se to asi začíná stupňovat. Dneska noc horší než včera, taky se budí s pláčem, uši drandí o sto šest. Po uspání na rukách už lepší, teď ráno zase úplně v pohodě, brouká si, směje se. Tak nevím, jestli čekat do zítra. Nechci taky v týhle době plašit na pohotovosti, ale vůbec nevím co si o tom myslet.

martt
21. únor 2021

@terezanovotna30 Jak to u vás vypadá? Syn tenkrat pobrekaval ráno a byl celkove protivný.

terezanovotna30
autor
21. únor 2021

@martt celý den je v pohodě, jen jednou tahání za ucho při kojení, jinak je klid. Tak vyčkávám do rána na naší Dr. Jsem z toho blázen.