Holky prosím o vaše zkušenosti. Naše čtyřměsíční miminko si asi před třemi týdny (nebo tak nějak, nepamatuju si přesně) začalo při kojení hlavně v noci tahat za obě uši. Záleží na jaké straně leží, vždycky vezme za ucho, co je zrovna volné. Pak za něj tahá a šmrdlá dokud neusne. Přes den to u kojení dělá výjimečně, v noci pořád. Prvně jsem si říkala, že je to asi nějaký zlozvyk z únavy možná, ale tenhle týden starší potomek dostal rýmu a mladší to od něj asi chytil, měl ve středu horečku 39 večer a v noci se mi zdál zahleněný, ale odsát nic moc nešlo. Druhý den už jen zvýšená teplota, rýma nikde, od té doby je úplně bez teploty, ale ty uši tahá pořád a tak už mě napadá, jestli by to nemohl být zánět ucha. V pondělí radši skočím asi k Dr, ať se mu na uši podívá, ale nevím jestli se nemám plašit třeba radši zítra na pohotovost. Dnes byl i celý den neskutečně protivný, jindy je to spokojené miminko, tak jsem dnes trochu vyhoukaná z toho. Co myslíte?
Dcera si ucho sudlila, kdyz byla unavena, i se s tim uspavala. Prestala s tim, kdyz se zbavila dudliku, kolem druheho roku. Asi v roce a pul mela zanet v uchu, vzdy po probuzeni hrozne rvala bolesti. Mudr se me na to i ptala, jestli se budi s brekem. Urcite nechte ouska zkontrolovat, tim nic nezkazite
@terezanovotna30 u dětí při únavě,nebo když rostou zuby,celkem častý reflex. Ale hlavně při únavě. Už jsem četla, že si holčičky dokázaly vytrhnout i náušnici. Z uší pak přejdou na mnutí očí,což je pro nás dospělé už jasným signálem 😉
Pokud to trvá tři týdny, není to zánět. Náš měl zánět jednou a během pár hodin ječel tak, že musel jet na píchnutí. Spíš zlozvyk.
Zanet stredniho ucha faaakt boli, myslim, ze to by hodne plakala
@terezanovotna30 Muj mladší syn ,když měl náběh na zánět středního ucha cca v 5 měsících. Tak to začalo v noci tim,ze pobrekaval. Ráno, když vstával tak brečel a držel si ucho. Starsi kdyz měl zánět středního ucha ( je mu bylo uz 2 roky) tak ho po obědě začalo bolet ucho a ani ne po dvou hodinách jsme s nim jeli na pohotovost, protože strašně brečel, ze ho to bolí. Takže pokud nebreci bolesti ,tak si myslím, že zánět to nebude a počkal bych do pondělí na dětskou doktorku.
@martt u nás se to asi začíná stupňovat. Dneska noc horší než včera, taky se budí s pláčem, uši drandí o sto šest. Po uspání na rukách už lepší, teď ráno zase úplně v pohodě, brouká si, směje se. Tak nevím, jestli čekat do zítra. Nechci taky v týhle době plašit na pohotovosti, ale vůbec nevím co si o tom myslet.
@terezanovotna30 Jak to u vás vypadá? Syn tenkrat pobrekaval ráno a byl celkove protivný.
@martt celý den je v pohodě, jen jednou tahání za ucho při kojení, jinak je klid. Tak vyčkávám do rána na naší Dr. Jsem z toho blázen.
@terezanovotna30 Určitě lepší ať to zkontroluje doktor. Ale třeba to nic nebude, naše malá se tahá za ucho když je ospalá.