Může syna bolet pindík z toho, že na něm má neštovice?

pismenka
14. únor 2015

dobrý den maminky,
celou noc jsme nespali, náš malý Jára začíná mít neštovice,ale co ho nejvíc bolí je pindík. Měl v něm tedy teď nedávno zánět - dávali jsme antibiotickou mastičku. Ale na co se chci hlavně zeptat. Může ho to taky bolet z toho, že na něm má ty neštovice? nechce si sednout, opravdu celou noc nespal. Jsou mu dva roky. Dala jsem mu i čtvrtku Zirteku, na obalu je napsáno, že by ho děti pod 6 let neměli mít,ale už jsem byla zoufalá. Vůbec ještě ani ted nespí, namazala jsem mu pindíka tekutým pudrem. Starší dcerka včera měla neštovice třetí den - té je sedm, tak že ta to snaší líp, i když taky byla celá nervozní, že ji to svědí,ale nové pupínky se nedělají. Pojedu do lékárny, poradte mi, co je na to dobrý? Fenistil se mi zdá, že moc nepomáhá a může se jen 3x denně. Poradte prosím co nejrychleji,at stihnu tu lékárnu, je sobota,. díky moc

petule12
14. únor 2015

@pismenka u nas to teda mely obe holcicky na genitaliich a bolelo je to dost. Mely tam strasne bolaky. U nad nakonac najlepe pomohlo to ze jsem nekolikrat za den je koupala v hypermanganu. Jen jemne ruzova voda a pak lehce osusit. Nekdo pise pri nestovicich nekoupat ale poradila mi to ksmaradka zdrav. sestra a nakonec to pomohlo nejlepe. Prvni dcerku jsem mazala vsim moznym a moc to nepomahalo druhou jsem pak koupala a lepsi. Jinak misto drahych masticek staci zinkova mast. At je brzy lepe.

prochi
14. únor 2015

Za mě taky hypermangan, několikrát denně jsem je posadila do vany a tou vodou je polévala. Syn měl několik obrovských černých hlubokých ve vlasech, byl by se udrbal. Dcera nejvíc mezi nohama, nemohla ani chodit, ani sedět. Tam jsme ji to mazali fialkou. Obě děti měly šílený průběh, k tomu i vysoké horečky, uf aspoň že je to jen jednou za život 🙂

pismenka
autor
14. únor 2015

@petule12
@prochi
děkuju holky. Docela jsem se lekla, jak se o toho pindíka bojí a nechce si sednout - tak to bude asi těma neštovicema. Ted si tady hraje, doufám, že si po obědě půjdeme lehnout. Jsem k.o. Švagr mi dojede do lékárny, našla jsem ještě tohle http://www.lekarna.cz/virasoothe-chladici-gel-n... Uvidíme,ale také mi přijde, že nic moc nepomáhá. Ted jsem dcerku osprchovala, uplně si to užívala a myslím, že se cítí líp a dala jsem ji půlku zirtecu - mě ho doporučili v lékárně - mě zase začala svědět pokožka na hlavě - ale to je jiná story 😀 a mě pomáhal, svědění ustalo.
Dcerka má ještě při těch neštovicích výtok z pipinky.

petule12
14. únor 2015

@pismenka virasoothe jsme meli zkus ale mam pocit ze to moc nepomahalo. Jojo ta sprcha jim ulevi fakt klidne X x za den. Vytok si nevybavuju. Za par dni bude lepe. Vydrz 😉

pismenka
autor
14. únor 2015

hlavně vydržet 😀 😀 děkuju.

lv
14. únor 2015

Ten virasoothe chladí a zklidňuje úplně stejně jako pudr. Holky měly obě i na genitaliich hodně puchýřků, mala az na klitorisu bolak jak hrom. Denně tak 3-4x šly do vany do te hypermanganove koupele.

jasekd
14. únor 2015

@pismenka my delame sedaci koupel v hypermanganu. Dcerku jsme i rychle osprchli a polili hypermanganem. Ted ma nestovice syn a ma to daleko horsi, je nestovicemi cely obaleny a porad pribyvaji dalsi, toho zatim nesprchuji, ale sedaci hypermangan mu delam taky.

mircisek
14. únor 2015

Namaž mu to Tanno Hermal Lotio. Je to na neštovice a kluky to po něm vůbec nesvědilo. Malej to měl taky hodně na pindíkovi a po namazání to bylo úplně v pohodě. Té sprchy bych se v téhle fázi trochu bála, aby se to nerozneslo ještě víc. Později už ano.

pismenka
autor
14. únor 2015

Davam ten zirtek. Holcicce taky,pomaha jim asi nejvic. Dala jsem malemu plenku,sice uz je v noci bez ni,ale on slipky nechce a kdyz ma pindika na volno,chodi tady a place. Kdyz ji ma,tak si i sedne 🙂 sprchu ju je rano a vecer. Odpoledne spal 4hod. A ted to vypada ze noc bude lepsi.