Může se jednat o ABKM?

terss
12. srp 2024

Holky potřebovala bych poradit,

Dcera - 2,5 měsíce - hodně často ublinkava, třeba i 15x za den, klidně i 2 hodiny po jídle, občas hlen ve stolici, krev nikdy, občas má prujem, žádné vyrážky nemá, občas hodně brečí, ale popravdě ani nevim jestli pláče od bolesti břicha, nebo jestli to má jiný důvod, většinou když se začne vztekat tak se často napíná jako luk. Myslíte si, ze by se mohlo jednat o ABMK?

Dekuji za každou radu a zkušenost

martulka88
12. srp 2024

@terss A o hlenu dr.ví? Syn měl krev až ve 4 měsících, do té doby max. hlen. A co se týče ublinkávání, na to hodně trpěl. A strašně prděl - i jak jsem tu měla PA ve 4 týdnech malého, tak sama mi řekla, že je tedy dost nadmutý. Stolici měl taky často řídkou, což má i dodnes ve 2,5letech, kdy si dá trochu víc mléčného. Můžeš vyzkoušet dietu a uvidíš, zda se malá zlepší (u nás bez účinku).

slecnami
12. srp 2024

ABKM
A ano, mohlo by se jednat, ale taky to může být cokoliv jiného. Nejjednodušší je vysadit, pokud kojíš a zkusit, jestli bude nějaká změna. A poradit se s dr.

terss
autor
12. srp 2024

O hlenu jsem doktorce řekla a odpověděla ze to je úplně normalni a nijak dal to neřešila

martulka88
12. srp 2024

@terss Tam je to i o množství. I my dospělí můžeme mít hlen ve stolici, ale když jí je hodně, je to špatně (mám crohna). Jestli kojíš, dej si na cca měsíc dietu (je velmi striktní - bez mléčné bílkoviny, sledovat i složení např.rohlíků, sušenek apod. + nejíst i kuřecí atd. ). Jestli máš FB, jdi do skupinky s ABKM a oni ti velmi poradí. Pokud ale je malá na UM, tak dát buďto s částečně štěpeným mlékem (my jsme u nás nakonec skončili na plně štěpeném mléku neocate syneo).

terss
autor
12. srp 2024

Děkuji za tip.😊 Ano, plně kojim tak vyzkousim a kouknu na tu skupinu