Může se dcerka nakazit neštovicemi z oblečení?

coolik
12. bře 2015

Zdravím, chtěla bych znát vaši zkušenost či názor. Půjčila jsem si dnes kostýmek na maškarní od jedné maminky. Její dcerka v něm byla v sobotu a v pondělí se jí vyrazily neštovice. Ona jej neprala, že si ho mám oprat. JENŽE já se bojím, že když jej vyperu, asi tak na 30, na víc to určitě nepůjde, je to takový jemný flees, že stejně budu riskovat, že to malá dostane. Máme teprve rok a nemyslím si, že bych měla neštovice vyhledávat. Navíc ve čtvrtek máme jít na poslední dávku hexy a to už nechci vůbec riskovat, že by v sobě měla vir neštovic a do toho bych ji naočkovala. Takže přemýšlím, že očkování bych posunula o 14dní, to si myslím, že se nic neděje. Ono taky v tom kolektivu se může klidně neštovicemi nakazit od jiného dítěte ani nemusíme vědět, že.
Údajně se nedá z oblečení nakazit. Dítě musí být v kontaktu přímo s někým kdo neštovice má, že ten vir je v dýchacích cestách + ta voda v pupínkách.
Tak zatím nevím, jak se rozhodnout. Mrzí mě to, kostým je kouzelný ... ☹

raaduska
12. bře 2015

Doporučuji vyprat na těch 30 a použít třeba Sanytol na desinfekci prádla 🙂 NEbo v DM prodávají i svou značku na desinfekci prádla a je i pro děti...

nicebebe
Odpověď byla odstraněná
Zobraz